תקשורת .. פתוחחחחח

תקשורת .. פתוחחחחח

קראתי כמה דברים שכתבתי בעבר, כתבתי שם, על הקיפודה, והפחד שלי מבריחה, שלי ושל אחרים, כתבתי שם על העובדה שאני שונאת מסיכות ומנסה להיות אמיתית כמה שיותר. ככה אני אמיתית. עם הרמיזות. ועם הסתירות הפנימיות. ועם הכעסים העצמיים. וגם עם ההשלמות. כעסתי על אחרים שלא היו כאן, כי בכל זאת, זה פורום תמיכה, ולא חשבתי שקיבלתי פה את מה שמגיע לי. מה מגיע לי? לא יודעת. כל הציפיות שלי מעצמי ומאחרים התבלבלו. מוזר כמה אדם יכול לאהוב ולשנוא באותה מידה את אותם אנשים באותו הרגע. כתבתי פעם הודעה שלא יישמתי עכשיו והעדפתי לקחת את עצמי לנדודים. כמה קל לומר לאחר, זה בסדר אנחנו כאן ולומר למי שנפגע, שיגידו ויאמרו ולא יחששו, ולהרגיש שכשמתי שבאמת הייתי צריכה, לא היו כאן. אי הבנות של החיים. אולי אני לא מבינה. אולי אתם לא מבינים. ההורים שלי ככ שונים. אחד אופטימי, אך לא אומר בעצם כלום, שנייה פסימית אך רוצה שהכל יהיה על השולחן. ומה אם אני באמצע? אני בסופו של דבר אומרת. אבל בכתיבה. קשה לי לדבר. מאז ומתמיד לא דיברתי. בחלומות שלי אני מול הים, צורחת. שאני אשמע את הקול שלי, ולא רק אקרא את המילים. ומה אם אני אוהבת יותר מדי? ומה אם הפחד לדבר, ולהוציא את הכל, הוא לא מזה שהם לא אוהבים, מכירים, יודעים, מבינים, אלא כי אני אוהבת יותר מדי? שנים שהחלומות שלי משקפים את הפחד לאבד כי אני אוהבת יותר מדי. אני יודעת שהם אוהבים אותי. אבל עדיין מאבדת אותם בחלומות. אז עליכם אני לא חולמת. על הקשרים האחרים אני לא חולמת. ובכל זאת קיים פחד. מה עושים? איך מתגברים? איך לעזאזל ממשיכים מכאן? לא רוצה יותר לכעוס על עצמי. אז מפסיקה. תקבלו, אל תקבלו, כבר לא איכפת לי. והשלווה שהרגשתי אתמול חוזרת. אני אלחם. אני כבר נלחמת. על עצמי ולמען עצמי. נגמר הדיון מבחינתי. שני.

הפתרון מצוי במילה אחת... חופש!

אין דרך להתגבר על הפחד. אין דרך להעלים אותו.. הוא שם, כי את שמת אותו שם. עכשיו... פחד הוא בדרך כלל מרוחות רפאים, כלומר את פוחדת ממשהו שעוד לא עשית, את פוחדת שזה לא ילך כמו שאת רוצה שזה ילך. כי.. שני, אם היית יודעת -בוודעות- שכל מה שאת עומדת להוציא מהפה שלך זה פניניי חוכמה, והיית יודעת בוודעות שזה מה שאחרים יחשבו, האם עדיין היית מפחדת לדבר? סביר להניח שלא. אבל את לא חושבת ככה.. את מפחדת לטעות (להראות טיפשה), וכאן את מייצרת, את הכלא של עצמך. יכול להיות שזה היה ככה הרבה זמן, זה לא חייב להמשיך. מפה השאלה היא אם את נחושה לצאת מהכלא הזה ומוכנה לנסות הכל כדי להגיע לאיזושהי.. פריצת דרך. השאלה היא אם את מוכנה להילחם למען החופש שלך? החופש.. לטעות. כי אם כן, מה שעליך לעשות.. הוא להתאמן, בלאהוב את כל מה שאת עושה, וכל מה שיש לך. לכי.. ותטעי, תיראי טיפשה! .. עוד.. ועוד.. מפחדת?.. תפחדי! .. ותעשי את זה בכל זאת. אז.. זה מפחיד. המשמעות היא שהשולט בחייך יהיה את ולא דברים אחרים.. גם לא הפחד. תפחדי.. ותעשי את זה! תחייבי את עצמך, היום, עכשיו. לעשות. תעשי את זה מספיק פעמים, את הדבר הזה שאת מפחדת ממנו! ותעשי את זה מספיק פעמים!.. עד שזה כבר לא יהיה מפחיד, כבר תדעי מה יש שם, ושתעשי את זה שוב, פתאום תוכלי להכניס גם ספונטניות, ואילתורים, פתאום תיהיי חופשיה לגמרי. תתאמני בלעשות טעויות. החופש שלנו מוגבל, והכלא שלנו מתחיל איפה שאנחנו מפחדים לטעות. החופש שלנו מתחיל איפה שאנחנו מרשים לעצמך לטעות. רק טיפ אחד, כשאת טועה.. לפחות תהני מזה ! אז תגלי מה זה ביטוי עצמי אמיתי.. תגלי איך זה לעבור לצורת חיים שבה את לא עושה "את מה שצריך", ו"מה שנכון", אלא מה שבא לך.. באותו הרגע. וזה עניין של אימון. השם יודע שלי לקח המון זמן .. למען האמת, אני לא יודע אם זה נגמר איי פעם, כי אני תמיד מוצא גבולות חדשים לפרוץ. לא נראה לי שאפשר לעצור את הצמיחה הזאת איפהשהו. החופש, כך אני מגלה.. בלתי מוגבל. לכן מפעם לפעם אני עוצר ושואל את עצמי, איפה זה שאני עדיין מפחד, עדיין מגביל את עצמי, עדיין לא עושה בגלל.. מיליון תירוצים (ממש טובים!). פחד.. זה תרוץ מצויין. ואל תחשבי שזה רע דווקא, כי יש לך רווח עצום מזה שאת מפחדת ונשארת שם, הרווח הגדול של.. לא לעשות. או יותר נכון, לעשות כלום. אז במה שתבחרי.. כרצונך החופשי, דעי שזה מה שאת רוצה ותיהיי שלמה עם הדרך שאת בוחרת. להישאר איפה שאת. או לשבור את המחסומים. עשי חיים! :)

אורלי_ל

New member
מסכימה מאוד עם אין לי שם

ושני, עזבי את הציפיות שלך. ציפויות זה אשליות, הרי אנשים לא מתנהגים כמו שמצפים מהם, גם לא את (וגם לא כמו שאת מצפה מעצמך
). תהיי מה שאת, הכל בסדר. ולאט לאט הבלבול יפנה מקומו להבנה. אוהבת.

הודעה אחרונה.. מסקנות!

והנה הגיבו לי.. אממ.. אז ככה. הפחד הוא לא מלהיראות טיפשה. בכלל לא! אבל אני אכתוב את מה שהתכוונתי לכתוב ולא תגובות.. סילחו לי.. דיברתי אתמול כשעה עם סבתא שלי. סבתא שלי- זו שלא מדברת, זו שפוחדת להסעיר את המצב, זו שתעשה הכל בשביל אחרים, זו שתמיד "הכל בסדר" ולא אומרת שהיא נפגעה. דיברתי אתמול כשעה עם האדם הכי חשוב לי בחיים. סבתא שלי- האדם המדהים ביותר שאני מכירה, החכם ביותר, והטוב ביותר שאני מכירה. זו שתמיד תהיה בעת צרה <והיו לי הרבה צרות> וזו שתמיד מבינה מבלי לשפוט. בשבועיים האחרונים כעסתי על עצמי המון כי אני כמוה. הסתכלתי על החסרונות <ואני לא בטוחה שהם חסרונות, אבל כנראה יש כאלה שכן>, ולא על היתרונות שבה> אתמול, בשיחה איתה, אחרי שהיא סיפרה לי שהיא כעסה עליי בגלל משהו שקרה לפני יותר משבועיים, <ולא יכולתי לדעת כי התנהגתי כמו שתמיד התנהגתי ולה תמיד לא היה איכפת חוץ מאותו הזמן>, אחרי שאמרתי לה שאני לא רוצה לאבד את הקשר, אחרי שדיברנו על זה שהתרחקנו, הגעתי למסקנה אחת ויחידה. אני גאה להיות כמו סבתא שלי. אני גאה שיש לי מודל לחיקוי בנושא האהבה, הקשרים, וטוב הלב שלה. סיימתי לכעוס על עצמי. סיימתי לשפוט אותי על שלא מדברת. אם אני כמו סבתא שלי, אז אין בי חשש לגביי, כי אני אדם נפלא ומדהים <ושני בהלם עכשיו שהתכוונה למחמאות על עצמה ולא דיברה בטיפת ציניות> ומי שמעדיף לא לאהוב אותי כמו שאני, <וניתוחי יתר אומרים חוסר קבלה> הפסיד! אני אוהבת את עצמי. ותמיד אהבתי. נתתי לאחרים לגרום לי לכעוס על עצמי ולא עוד. אני אוהבת את העובדה שאני קיפודה, כי ככה אני מדברת לעצמי ומוציאה מעצמי עוד. אני מפסיקה להסתכל על הבדידות שהייתה לי כפרמטר. לא הרצון לחברויות יהיה זה שיקבע לי את הקשרים. אלא אני. אני הפרמטר. ומי שמבין את זה. זכה באדם נהדר <שני, תפסיקי להתכוון למחמאות על עצמך> חחחחח. איזה יופי! ורק שתדעו.. אלה הצבעים האמיתיים שלי, המחלה, הדכאון, הבדידות שהיתה, הרגשת הלבד, הכעס על עצמי, הרגשת החוסר שייכות, הרגשץ ההפרעה, הציניות, ההסתגרות, הרצון באישורים, וכו.. ומי שלא אוהב אותי בגללם, או לפחות למרות, לא ראוי להיות בקשר איתי. וגם לא יהיה. and that´s why i love you שלכם שני, שחוזרת לפרוש בלי כעס, בלי רגשות שליליות, ובלי אכזבות. שמחה שהכרתי אנשים מדהימים! נהיה בקשר:))))

בראבו.כל הכבוד.ממש אין מילים.

העיקר שאנו בסדר והקיפודות מרגישות בנוח עם עצמן גם כשהן במחיצת האחרים. אחרי ככלות הכל במה יש להן להתבייש? שיתביישו האחרים שרוצים לבייש! ממני "איש ללא תכונות"

מקסים

אני אוהב לשמוע בן אדם אומר משפטים כאלה.. אנחנו תמיד עושים שיחות עם עצמנו.. יש לנו מערכת יחסים שלמה עם עצמנו, שהיא בעצם המערכת יחסים הכי חשובה בחיים שלנו. מה שחשוב.. זה לשלוט בשיחה בפנימית, כי שני הצדדים זה את. ואני כדרך קבע נוהג לכוון את השיחה, שתיהיה שיחה חיובית. ואני הרבה אומר לעצמי ,אתה מושלם, אתה מדהים, בן אדם מדהים, יש לך את זה, אתה בסדר.. , גם כשאני אני טועה.. אין מקום לאשמה, אשמה זה סתם טיפשי, זה למשוך את הטעות ולהרגיש רע בגללה במקום פשוט ללכת ולתקן. סך הכל זה אנושי לטעות לא?

למעלה