תקשורת עם המורה

תקשורת עם המורה

היום קיבלתי טלפון זועם מהמורה:נמאס לה,אין לה כוח להתמודד עם הילדה,(בכתה ג) היא יושבת בכתה ולא מוכנה לעשות שום דבר,לא מעתיקה מהלוח,מפריעה לשאר הילדים,מסתובבת כל הזמן,מתווכחת ועוד. היא הודיעה לי שמעכשיו היא מתכוונת להוציא אותה מהכתה וזה באישור המנהלת.בכתה יש עוד כמה ילדים עם בעיות קשב וריכוז ואי אפשר להעביר שיעור וללמד . הבת שלי מאובחנת ומקבלת עזרה,גם מרכז לקידום למידה ןגם מורה להוראה מתקנת וגם פגישות עם פסיכולוג. טיפול בריטלין לא עזר במינונים שונים ןסוגים שונים,בתקופה האחרונה היא נורא מתנגדת לכל דבר ונורא קשה לי ולה.ההתנהגות הזאת באה בגלים,וכל פעם אני מרגישה חסרת אונים ומיואשת איך מתמודדים איתה ועם ביה"ס ? צריכה עזרה!!!

zivadina

New member
עזרה

אני תמיד חושבת שלהורים יותר קל להתמודד עם הפרעת הקשב של ילדם מאשר למורה של 35 ילדים. אני חושבת שאם הטיפול בריטלין לא עזר, צריך להחליף רופא ולבדוק אם הילדה קיבלה מינון נכון. בנוסף, יש תרופות חלופיות לריטלין, שאותן ניתן לנסות. שלישית, לא לכל ילד ADHD טיפול של פסיכולוג עוזר. אם אין לילד בעיות רגשיות, הוא צריך טיפול בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית באמצעות פסיכולוג או מטפל שעובדים בגישה הזאת. זאת גישה שעוזרת לו לשנות את דפוסי ההתנהגות בלי חיטוט נפשי מיותר. ישנו טיפול פרטני וישנן סדנאות לילדים בגישה הזאת.

zivadina

New member
ועוד על טיפול התנהגותי

ההמלצה שלנו היא ליצור מסגרת ברורה לילד גם בבית וגם בבית הספר, תוך שיתוף פעולה הדוק בין ההורים למורים. בבית חשוב מאוד ליצור גבולות של זמן והתנהגות. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלנו על יצירת גבולות בבית. בנוסף, את מוזמנת לספר למורה כיצד אתם מתמודדים בבית עם בעיית ההתנהגות, ואחר כך להביא לה מספר מאמרים מודפסים לקריאה. המורה תשאב כח מזה שהיא תבין שגם בבית אתם מתמודדים עם הבעייה, ותשמח לעבוד אתכם בשיתוף פעולה, וזה אומר גם דווח יומי בטלפון או במחברת קשר על התנהגותה של הילדה באותו היום בכתה. יש הרבה כלים התנהגותיים שניתן להעזר בהם, וכמובן גם אנשי מקצוע טובים בתחום ההתנהגות. אבל התנאי הראשון הוא שיתוף פעולה של שני הצדדים.

תקשורת? נדמה לי שהמורה קצת

נסחפה בהתרגשות... נראה לי שאת לא היית צריכה להיות הכתובת שלה לכל מה שאמרה, אלא יועצת/פסיכולוגית בי"ס או המנהלת..אין לה כוח? נכון שמצב כזה אינו נחמד עבורה- אך מכאן ועד להשתפכות שכזו בפני אם מהכיתה, נראה לי מאוד לא לעיניין. לגבי הוצאה מהכיתה- גם כאן, כדאי לבדוק, האם בכלל מותר לה להשתמש בזה בתור ענישה...בכלל- הילדה זקוקה לתמיכתה, לא לענישה. הרי אינה עושה דבר מהתנהגותה במכוון, אך ענישה יכולה לגרום לה להתגד יותר למערכת ולמורה בפרט! באשר לילדה, ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל, או עם פסיכיאטר ילדים המתמחה בהפרעת קשב וריכוז. גם אם ריטלין אינו מתאים עבורה, ישנם טיפולים התנהגותיים ואחרים (כן,גם תרופתיים) שיכולים כן לשפר את איכות חייה של הילדה ולעזור לכולכם.

סטרטרה?

קיבלנו המלצה לטיפול בסטרטרה. בדרתי קצת באינטרנט,וגם הייתי ביום עיון בשנה שעברה בשערי צדק שם דיברו על תרופות חלופיות לריטלין.אני ממש לא יודעת מה לעשות. התרופה די חדשה,מה גם שהמחיר מרתיע.

zivadina

New member
תרופות חלופיות

הטיפול בסטרטרה מחייב נטילה רצופה כל יום, היות שזאת תרופה שצריכה "לבנות רמה בדם". מאותה סיבה רואים תוצאה מיטבית רק אחרי 3 שבועות, וכמובן שכל החסרה של כדור פוגמת בפעילות. היתרון שלה הוא השפעה ל-24 שעות וכן שאיננה נחשבת "סם ממריץ". מחיר הסטרטרה כ-650 ש"ח. תרופה חלופית נוספת היא אדרל, אשר דומה מאוד בתכונותיה לריטלין, רק שעשויה מחומר אחר. כלומר, היא ממשפחת הממריצים, יש לה השפעה מוגבלת למספר שעות, וניתן לקחת אותה באופן לא רצוף. מחיר האדרל כ-450 ש"ח. תוכלי לקרוא יותר פרטים על תרופות אלו במדור "טיפול תרופתי" שלנו. הן מופיעות לפי שמן, כאשר הסידור הוא לפי א"ב. בכל מקרה, צריך לשקול את התרופה החלופית עם רופא מעודכן שמכיר את כל התרופות הנהוגות להפרעת קשב. ריטלין, סטרטרה ואדרל נחשבות "תרופות קו ראשון", ואני מתפלאת שהרופא לא הציע לכם אותן.

אני מקווה שחברינו המכירים את

הסטרטרה מ'יד ראשונה', יוכלו להכנס ולספר לך קצת יותר. שמעתי רבות וטובות עליה. היכן שאי אפשר לטפל עם ריטלין- בהחלט הייתי מנסה אותה. המחיר? לא יודעת... אני מוציאה היום על ריטלין LA כ-450 ש"ח לחודש ועוד 500 ש"ח לחודש וחצי על ריספרדל, וזה רק עבור אחד הילדים. יש עוד 2 מטופלים בבית.. אני באמת מוכנה לוותר על דברים אחרים עם תרופה מסוימת היא מה שזקוק לה הילד. נכון שזה הרבה כסף. זה מעיק, וגם לא תקין לדעתי, שנאלץ לשלם סכומי עתק כאלו. אבל אם התרופה משפרת את איכות החיים של הילד/ה ברמה המאפשרת- הצלחה לימודית, הצלחות חברתיות, הפנמה של הנאמר לו וחוסכת ים של תיסכולים....אצלי- השיקול הוא רק מה התמורה שאני מקבלת, עד כמה היא חשובה

meyrav a

New member
עזרה קטנה

הפשוש שלי בן 6 והקונצטרה (ריטלין) שלקח לא השפיעה עליו טוב. גרמה לו לדיכאון. כרגע מקבל ריספרדל במינון קל. בעיקר להרגיע את ההיפריות שלו. יש שיפור . תתיעצי את הרופא שלכם. שבת שלום

נסיכה ג

New member
חיוך נצחי אני בשוק! מדוע את משלמת

כ"כ הרבה בעבור ריטלין LA????? באיזו קופה אתם? אני משלמת רק 122 ש"ח בקופת חולים לאומית!!!

avilike

New member
לא מבין../images/Emo12.gif

כשקניתי את ה20מ"ג, אמרו לי שזה 158? ש"ח, וזה היה בסופרפארם. האם מדובר ב2*40מ"ג ליום?

הבן שלי מטופל בסטרטרה 3 שנים

וזאת בגלל תופעות לואי של ראטלין. אצלנו זה עובד מאוד יפה במסגרת טיפול תמיכה כולל. אם את רוצה עוד פרטים - בבקשה

למעלה