תקשורת מילולית

risto2

New member
תקשורת מילולית

אני מעונין לשמוע מה אתם חושבים על הדבר הבא שאני ארשום. אני פונה לשני המינים ,הן לבחורים והן לבחורות. אתם מכירים בחורה והיא מדברת אתכם וטוענת נחרצות שהיא ביישנית. על פניו אתם רואים שהיא לא ביישנית שכולה תכלת. בפגישה משום מה אתם נוסף על הכל רואים שהיא כמעט ולא מדברת אלא מקשיבה ומקשיבה וזה מציק על גדר בלתי נסבל. מה אתם עושים ?

יודה ב

New member
מה פה בילתי נסבל?

על פניו נראה כבחורה אידאלית, אחת שמוכנה רק להקשיב. אז למה זה בלתי נסבל? לגבי הביישנית. היא טוענת שהיא ביישנית לפי השיפוט שלה. לדעתך היא איננה ביישנית על פי השיפוט שלך. אם היה איזה קנה מידה לבחון אז ניתן היה לקבוע השיפוט של מי נכון, בינתיים אני מציע לכבד את שיפוטו של השני ולתת לו את הכבוד הראוי. ואחרי שהכרתבזכות השיפוט של הזולת הייתי שואל אותך: למה אתה בכלל צריך לשפוט אם היא ביישנית או לא? מה זה משרת, אצלך?

risto2

New member
אני מכבד וחלילה

שאני אזלזל באדם אלא אם כן פגע בי בכל צורה שהיא .

יודה ב

New member
מה שביקשתי ממך

הוא לוותר על השיפוטיות: ביישנית לא ביישנית. לא אמרתי שאתה לא מכבד. השיפוטיות מובילה אותך לפרש דברים והם אינם בהכרח נכונים.

bridges

New member
מה זה משנה מה אנחנו חושבים?

היי ריסטו, משום שנראה לי שנכנסת קצת למגננה, אני רוצה לומר ששיפוטיות היא חלק ממה שאנחנו כבני אדם. אם אדם אומר לי שהוא איננו שיפוטי אני יודע שהוא שקרן (וזה בפני עצמו שיפוטיות). עכשיו בוא נעבור הלאה: תנסה לדמיין לעצמך שיחה אידיאלית בינך לבין אותה בחורה? מה הדינמיקה שקוראת שם? רונן

risto2

New member
דינמיקה

הדינמיקה האידיאלית היא כזו שבה בת הזוג מתעניינת ,שואלת,פעילה ויוזמת כמה שאפשר ולא נמצאת במצב פסיבי הכולל כל שילוב של ביישנות כזו או אחרת.

bridges

New member
דינמיקה זה גם מה אתה עושה

ומה איתך? איך אתה מתנהג בדינמיקה הזאת? האם אתה פעיל האם אתה מתעניין? באופן כללי, כשאתה נמצא בשיחות עם אנשים אחרים מה קורה? האם אתה בד"כ יוזם ושואל? או שבד"כ אתה נותן לצד השני לשאול את השאלות ואתה העונה? איזה שיחות אתה מעדיף? שיחות שבהן יש מולך אדם ששואל ומכוון אותך או שיחות שבהן אתה מדבר מעצמך ללא הכוונה? רונן

מסכימה אבל...

לריסטו 2 החביב. זו בהחלט הדינמיקה האידיאלית שלך, אבל כל אחד נולד יחיד ומיוחד לכן כל אחד חושב שאידיאלי זה משהו אחר ואדם אחר יחשוב שהיא האישה האידיאלית שתסכים עם דבריו ולא תהיה דעתנית ואחר יעדיף דעתיניות וירתע מנשים יותר שקטות , זה רק עיניין של טעם והתאמה. מצא את ההתאמה שלך בחיים ואל תבזבז אנרגיה טובה על דרך השלילה . בהצלחה

שואלת מה דעתה? מה היא חושבת על..... למה? כמה.

ועוד שאלה עם קריצה אליך.... האם אתה נותן הזדמנות להכניס מילים או שמהלחץ שזה שהיא שותקת אתה לא מפסיק לדבר כי אז יש שקט "על הקו"... וזה לא נעים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לא הבנתי

מה אתה שואל. הבחורה אומרת שהיא ביישנית. מה זה ביישנית שכולת תכלת? הדברים הם לא שחור לבן. אתה מתכוון שהיא לא ביישנית לגמרי? אולי היא קצת ביישנית? דוקה ההתנהגות שאתה מתאר - שהיא מקשיבה ולא מדברת, מתאים לתיאור שלה כביישנית. מה זה משנה בעצם איך קוראים לה - ביישנית או לא? אם מפריע לך שהיא לא מדברת, הנה כמה מהאפשרויות העומדות בפניך: לא לדבר איתה יותר לדבר איתה ולומר לה מדוע קשה לך שהיא לא מדברת לקבל אותה כמו שהיא .... האפשרות שאין לך היא לשנות אותה. היא מה שהיא - האם אתה מוכן לקבל את זה?

risto2

New member
המשכתי

המשכתי הלאה ועזבתי את הבחורה . אני מודה לכל מי שסייע ! שבת שלום .

למעלה