תקשורת לא אלימה

דובדבן 1

New member
תקשורת לא אלימה

זאת תכנית מלאה רב שנתית שאני מקיימת בגן. היא לא מובנת אבל מאד משפיע על האווירה בגן. יש ספר, דיסק, קלטת שמע, וקלטת וידאו עם הסיפור. "מפתחות הקסם של דידי." הסיפור משמש בסיס נהדר לכל הפעילויות בגן. את השירים הילדים שרים בכייף בזמן סידור הגן ובטיולים. יש בסיפור ילד תן וג´ירף התן מסמל את האגרסיביות-את היצר הרע. והג´ירף את הסבלנות-כי הוא החיה עם הלב הכי גדול וראיה לרחוק. התכנית דורשת שינוי באסטרטגיות בפתרון מריבות בגן. שלב א´ -זיהוי ההרגשה הפנימית של שני הילדים, אחד ממשפטי המפתח הוא" אבל הכי חשוב שתגיד לי מה אתה מרגיש!" שלב ב´ הקשבה לצורך. שלב ג´ ברור הארוע שלב ד´ פתרונות יצירתיים. לפעמים מספיק כבר בשלב הראושון הילדים מתפייסים. הם יודעים להגיד :נכנס בי התן." יש ברעיון המון קבלה וכבוד לאחר. זה עובד נהדר. הילדים היצירתיים הופכים למגשרים. וזה ממז מרגיע את הגן.

טלגל

New member
המון תודות דובדבן,../images/Emo39.gif

יש לי את הקלטת ואני אתחיל להקשיב לה ברצינות ראויה. אני אוהבת את הרעיון ונשמע לי באמת אפשרות לפתוח רעיונות.

דובדבן 1

New member
המלצה על שירים

השיר הכי פופולרי הוא שיר הסבלנות. אנחנו גם ממחיזים אותו. ובשנתיים האחרונות הוא היה חלק ממסיבת סוף השנה. שיר נוסף הוא שיר הבלבול. "אם אקשיב לו לתן אז אראה לכולם שאני החזק יש לי כוח! אם אקשיב לג´ירף אז אראה לכולם שאני החכם יש לי מוח!" זה פועל אצלי בגן באופן מאד משמעותי. כשילד מגיע ואומר הוא מרגיז אותי אני שואלת. "אז נתת לו אגרופים בשיניים?" הרבה פעמים זה הופך לצחוק והפתרון מגיע עם הומור... וכמו בשיר טומבה אני מציעה "כך נשימה עמוקה, חכה בסבלנות עוד דקה, טומבה טומבה נסובב מה יצא לי מהלב..." השירים עוזרים לילדים להפנים את המסר. הם גם שרים אותם אחד לשני.

ליידי 1

New member
זקוקה לעוד מידע

מהיכן ניתן להשיג את הספר הקלטת ושאר הדברים? תודה רבה

דובדבן 1

New member
education for life

כך קוראים לחברה -הם משתמשים בשם האנגלי. הם יושבים ביהוד. אני לא הייתי שם אף פעם אך שלחתי צ´ק והם שלחו לי את בובות הכפפה והקשתות עם אזניים וקרניים מתאימות. אשתדל לזכור להביא מהגן את החוברת. ושם יש פרטים נוספים. את הדיסק אפשר לקנות ב9.90 על העטיפה כתוב "סיילנס שיווק" 03-5586935 אני קניתי לכל ילד הביתה כמתנת סוף שנה.

למעלה