תקשורת ומטען ביפן

anigodin

New member
תקשורת ומטען ביפן

אני נוסע ליפן בעוד כחודש וחצי.
התחבורה בטיול תהיה מבוססת על רכבות (קנינו את ה-JR pass לשבועיים) וממה שקראתי הבנתי שלמרות שהתחבורה הציבורית ביפן מאוד מפותחת לא מעט תחנות הן לא ממש נוחות לתנועה עם מטען גדול (מזוודות וכדומה) בגלל ריבוי מדרגות (בעיקר בטוקיו).
השאלה שלי: עד כמה קשה להתנייד שם ברכבות עם מזוודות ומנסיונכם (אלו מכם שהיו או גרים ביפן) עם איזה סוג של מטען יהיה לי הכי נוח? אני באופן אישי יכול גם לנסוע עם תרמיל גב אבל אבי היקר בחיים לא יסע עם תרמיל..

נושא אחר - טלפונים סלולרים ביפן.
ביררתי מחירים של קניית סים יפני או בינלאומי לשימוש ביפן. בארץ לא מצאתי סים יפני למכירה (כמו שאפשר למצוא בקלות לארה"ב) והמחירים של כרטיסי הסים הבינלאומיים הם לא כדאיים (באחת החברות שמוכרות הנציגה המליצה לי במפורש לא לקנות ממנה... ).
השאלה פה מחולקת לשני חלקים:
1. האם סים יפני מקומי (כזה שאקנה שם) יעבוד במכשיר אנדרואיד (סמסונג גלקסי 1 או 3) שנרכש בישראל? האם ניתן לחילופין לקנות או לשכור מכשיר מקומי עם סים מקומי?
2. נניח ואני לא מוצא סים לשיחות, אני בעצם יכול להסתדר גם בלי בתנאי שתהיה לי אפשרות לגלישה במכשיר שלי. כרגע התוכנית הטובה ביותר שמצאתי קיימת להפתעתי דווקא באורנג' (המפעיל אליו אני שייך) - 1 גיגה ב-139 ש"ח. מה שאמור להספיק לי למאות הודעות וואטסאפ ואימיילים וכמה שיחות סקייפ וביחד עם וויפיי זה יכסה אותי לא רע.
לחילופין, אמר לי חבר שיש אפשרות לשכור מעין ראוטר נייד שמשדר אלחוטית למכשיר שלי והמכשיר בעצם מחובר אליו בוייפיי. האם מישהו מיושבי הפורום שהיה או נמצא ביפן מכיר את זה ויכול להעיד על האיכות והאמינות של זה וגם על כדאיות מבחינת עלות?

אודה לכם על כל פיסת מידע.
ע.

RegevPorat

New member
פיסות מידע

לגביי התניידות עם מזוודות: בכל התחנות המרכזיות של השינקנסן יש מדרגות נעות ו\או מעלית. גם בתחנות הרכבת העירוניות בדרך כלל אפשר למצוא מעלית או מדרגות נעות. מאידך, במקומות הקטנים והיותר נידחים ביפן יש לפעמים צורך לעלות במדרגות של גשר הבנוי מעל למסילת הרכבת ומוליך מצד אחד לצד השני של התחנה. לא סוף העולם. בכל מקרה מומלץ להצטייד במזוודה טובה עם גלגלים. שימו לב שיש ביפן שירות משלוחים מופלא: במחיר זול יחסית אתם יכולים לשלוח מזוודות מנקודה לנקודה (למשל לבית המלון הבא), ואפילו לציין בדיוק את השעה בה אתם רוצים שהחבילה תגיע. וזה עובד, כמו שעון יפני... לדוגמה, לפני מספר חודשים שלחתי מזוודה בינונית של כ-15 ק"ג מאוסקה לטוקיו (מרחק לא מבוטל!) וזה עלה כעשרה דולרים בלבד.
באשר לקישוריות: השתמשתי בראוטר-נייד (פוקט-וויי-פיי) ואף כתבתי על כך כמה מילים כאן:
http://tinyurl.com/kmvloku
בגדול, המחיר (לפני שנה) היה כ-40 ש"ח ליום (יתכן שהיום זה עולה פחות נוכח היחלשות הין), והמכשיר עבד ללא שום בעיה ונהנינו ממנו מאוד.

anigodin

New member
תודה רבה.

עזרת לי עוד יותר עם המידע הנוסף במאמר הזה

איפה שכרת את הראוטר הזה?
בדקתי עכשיו באתר של סופט-בנק והם רוצים משהו כמו 64 שקל ליום..
לשבועיים זה מתחיל להיות קצת יקר.

RegevPorat

New member
Pocket WiFi

את הראוטר אתה יכול לקבל כבר בשדה התעופה אם אתה רוצה, או שהוא יישלח לך למלון, וכו'. אתה גם יכול להחזיר אותו בשדה התעופה או לשלוח אותו חזרה מכל מקום. ובדקתי את המחיר, לשבועיים - רק 20 ₪ ליום (7800 JPY), במסלול 42 MBPS. זוגתי בדיוק קנתה עכשיו מהספק בקישור כאן:
http://www.globaladvancedcomm.com/jp/pocketwifi.html

anigodin

New member
שוב תודה.

חבר שלי ביפן מצא אפילו יותר זול - 650 ין ליום (משהו כמו 7 דולר).

johnny d

New member
תשובות

מטען - אפשר לשלוח מטען מכל מקום לכל מקום ביפן, וזה ממש זול, לא הייתי מציע לך להסחב עם מטען ברכבת.
לא מקובל להסתובב עם מטען והרכבות בנויות בהתאם.

טלפון - התוכנית של אורנג נשמעת ממש טוב, יש אפשרות למשהו יותר טוב אבל רק אם אתה מכיר שם יפני, קישור מצורף למטה.
(אין לך אפשרות להשתשמש בתוכניות האלו אם אין לך טלפון יפני ולכן רק אם אתה מכיר שם מישהו תשקול את זה.)

http://www.bmobile.ne.jp/market/index.html

anigodin

New member
לגבי שירותי המשלוח

האם המטען מגיע באותו יום יחד איתי או למחרת?
כשאתה אומר שהרכבות בנויות בהתאם - למה הכוונה? שאין מקום להניח מזוודות?

johnny d

New member
זה תלוי במרחק

לפעמים איתך לפעמים יום אחרי (שזה אומר ממש בבוקר).
יהיה לך מאוד קשה להתנייד עם מטען ברכבות מקומיות בזמני עומס. (גם אם זה לא בשיא העומס)

ברכבות המהירות, יש מעין מקום שאפשר להניח בו מטען ממה שזכור לי.
כל מה שאני אומר הוא כמובן אם זכרוני אינו מטעה אותי משנה שעברה.

anigodin

New member
מרחקים גדולים

אני אתנייד עם המטען הגדול רק ברכבות בין הערים - מאוסקה לקיוטו, מקיוטו להירושימה ומהירושימה לטוקיו ובסוף לשדה התעופה.

johnny d

New member
תבדוק באותו היום כמה זמן הם מעריכים...

לדעתי כל המקומות האלו משלוח של מטען יתבצע עוד באותו היום.

johnny d

New member
לי אין

פשוט בכל מקום, אפילו בחור הכי נידח שהגעתי אליו יש שירות משלוחים שהמקום עובד איתו.

למעלה