תקשורת וטלוויזיה

עדיישן

New member
תקשורת וטלוויזיה

שלום! רציתי לדעת מה המצב כרגע בשוק לגבי כאלה עם תואר של תקשורת וTV ? אני חושבת לעצמי - אם הפיקו סדרה כמו "פיק אפ" - למה שלא יפיקו את הסדרות שלי ועם הרעיונות שלי...? במה זה תלוי ואיך הם בוחרים מה להוציא לTV ומה לא? ועוד שאלה תמימה - למה אין אצלנו תעשיית TV מפותחת כמו בארה"ב למשל? שם יש יותר סדרות מאשר לנו היו אי פעם! סדרה כמו "אהבה זה כואב" שהיו לה רק 12 פרקים אם לא פחות זכתה בסדרה הכי טובה וקיבלה פרס, ושם יש להם 5 סדרות שקשה להחליט עם 5 עונות כל אחת...למה זה ככה??? האם זה יתפתח אצלנו בארץ? תודה!

H20

New member
אולי זה כי...

1. בארה"ב יש הרבה יותר אנשים= הרבה יותר קהל יעד, מאגר כשרונות גדול יותר 2. הרבה יותר כסף מושקע בפרסום וברכישת מנוי לרשתות כבלים (מתקשר ל-1), וזה מאפשר הפקת יותר סדרות וסרטים 3. לתוצרת התרבותית האמריקאית יש ביקוש גם מחוץ לגבולותיה, מה שמגדיל את הכדאיות של ייצורה 4. הטלוויזיה בכלל, והטלוויזיה המסחרית בפרט, הרבה יותר ותיקים בארה"ב 5. עניין של תרבות וסדרי עדיפויות

עדיישן

New member
לדעתי דווקא יש לנו תרבות של

טלויזיה..אולי אנחנו פחות אנשים,אבל גם רוצים טלויזיה איכותית בין אם אנחנו 7 מיליון או 70 מיליון...ובקשר לזה שהם מוכרים מחוץ לגבולות - זה רק בגלל שכולם קונים כי הם לא עושים בעצמם...אבל אם נתחיל לעשות,אז גם נקנה מהם פחות. ואולי גם יקנו מאיתנו..למה לא? האם שווה לנסות להיכנס לתחום בארץ? האם הוא בצמיחה?

H20

New member
זה לא שאין סדרות איכותיות בארץ.

יש, אבל מן הסתם לא בהיקף של מדינה שיש בה יותר מרבע מיליארד תושבים. וקשה לחדור לחו"ל, במיוחד למדינות דוברות אנגלית, עם חומר בעברית. הסרט "ללכת על המים" הוקרן בארה"ב והרוויח קצת יותר ממיליון דולאר, וזה עוד נחשב להצלחה גדולה.

TV

השוק האמריקאי גדול פי כמה וכמה מהשוק הישראלי הן מבחינת צופים והן מבחינת חברות מפרסמות. גם סרט/תקליט/ספר ישראלי פונה לשוק קטן בהרבה ומתקשה לא פעם לכסות את ההוצאות .

עדיישן

New member
או קיי..הבנתי..גם הגיוני..ומה שלום

השוק הזה בארץ? יש כדאיות ללכת על זה ולנסות להשתלב בתחום? או שצריך הרבה ויטמין P כמו שאומרים...? האם יש ביקוש , ומקבלים סטודנטים שסיימו?

למעלה