תקשורת בעייתית

rush212

New member
תקשורת בעייתית

הבעיה שלי קשורה באדם קרוב אלי. הבעיה מתבטאת בסגנון התקשורת שלו עם אחרים שהוא ציני ותוקפני. זה נראה כאילו הוא מנסה לחפות על חוסר בביטחון עצמי ולכן הוא יורד על האנשים שהוא מדבר איתם ובעיקר הוא מזלזל בפני זרים בבני משפחתו שדואגים לו תמיד למראת התנהגותו שנראית ככפיוית טובה. הוא בחור נחמד ואינטיליגנטי בבסיסו אבל לצרף אותו למצבים חברתיים זו ממש פאדיחה רצינית. יותר מהפאדיחה האישית אני מודאגת מהסיבה שההתנהגות שלו מרחיקה ממנו אנשים שהוא דווקא היה רוצה בחברתם (למשל בנות נורמליות)ואינה מועילה לו (לדעתי). ניסיתי לדבר איתו בהזדמנויות שונות אבל הוא נעלב ורואה זאת כביקורת חודרנית וחצופה. אשמח לעצה טובה

גרא.

New member
rush12,הדאגה והרצון שלך לעזור לאדם

קרוב אלייך,מובנת והגיונית.אבל זו את עם האישיות שלך,הרגשות,האכפתיות, והנכונות הכנה לעזור,ולא הוא החבר, המגלה לפי שעה התנגדות עיקשת לכל נסיון להתערב בהתנהגותו..ומכאן הבעייה.אי אפשר לעזור לאדם שאינו רוצה להעזר.כל עוד לא תהיה לו מוטיבציה כנה ואמיתית לשנוי,ואולי גם סבה של ממש הוא מן הסתם לא יחולל תפנית בדפוסי התקשורת הבינאישית,שלדעתך היא לקוייה,שעה שהוא ציני,תוקפני,מזלזל בבני משפחתו,אלא אם כן יקרה משהוא שיגרום לו לרצות להשתנות..הנסיון הכנה שלך לעזור לו בהזדמנויות שונות, נתפס אצלו כנראה כביקורת חודרנית,משום שהוא אינו יודע לקבל,ולהקשיב למשוב (פידבק).אבל יתכן שגם את אינך מדברת אליו בצורה כזו שהוא יהיה מוכן בכלל להקשיב.מה דעתך על האפשרות להציע לו כי שניכם יחד,לא רק הוא,תצטרפו לסדנא קבוצתית ביחסי אנוש? כלומר, לא רק הוא שזקוק לכך,כנראה ורואה בעצם בקשתך ממנו להעזר,כעלבון וכחודרנות,אלא אמרי לו בשיחה שגם את מאד זקוקה לכך. אולי יחד,יהיה מוכן לעבור את החוויה..אם אינו מוכן לזה, נסי להיות יצירתית.כאשר הדגש הוא על כך ש"אנחנו" הולכים יחד,כי אנחנו קרובים,כי.. כי..כי..יתכן שאת הגישה הזו הוא יקבל.

rush212

New member
../images/Emo142.gif תודה על הרעיון

האם יש באפשרותך להפנות אותי למסגרות המתאימות? תודה רבה מראש.

למעלה