תקשורת אמינה..

תקשורת אמינה..

שלום! מישהו יודע אם ב C# יש מחלקות שמאפשרות תקשורת אמינה? שמעתי משהו על ה remoting אבל אני לא יודע אם כדאי לי להתחיל להתעמק בזה... אפשר ליצור בעזרת זה תקשורת client-server אמינה? תודה

אמינה =

כשאפשר לדעת בודאות שהצד השני קיבל את ההודעה (כמו שימוש ב ack-ים).

Zeliran

New member
למה שיהיה משונה מובנה?

אני לפחות חושב שעדיף לבנות משהו כזה ברמה תשתיתית אצלך באפליקציה מאחר שכך אתה תוכל להגדיר מהי תקשורת "אמינה" מבחינתך. אם תבדוק, יש הרבה דיאגרמות והסברים לגבי לוגיקות מומלצת להבטחת אמינות, שזה נושא קצת יותר מורכב משליחה של ack-nack ... מסתתרת מאחורה לוגיקה יותר סבוכה בהתאם לרמת ההקפדה לאמינות..

כתשובה לשאלתך

היות ולא נראה לי שיש לך דרישות מעל לממוצע בנושא הבטיחות, לא הייתי ממליץ לנסח פרוטוקולים חדשים ולהמציא את הגלגל. מה שיעשה את העבודה בשבילך, זה פרוטוקול TCP שיש עבורו ספריות מוכנות בFramework במרחב שמות System.Net.Sockets. פלוס תוכנת Client אמינה. פרוטוקול TCP תומך באישור קבלת נתונים, כך שהשרת ידע מה שלח ומה לא, ונשאר רק לכתוב Client אמין שישאר יציב גם במקרה של אי יציבות בקשר. בהצלחה

אני מחפש משהו מעל לשכבה

של ה TCP... (הייתה לי בעיה של סנכרון בין ה server ל client שגרמה לחלק מההודעות ללכת לאיבוד אם אחד הצדדים שלח 2 הודעות ברצף)

sagima

New member
זה לא משהו חד משמעי

זה תלוי במה שאתה רוצה לעשות, נגיד אם מה שאתה צריך זה מנגנון של בקשות (שאלה ותשובה) אז יכול להיות ש HTTP זה הדבר בשבילך (הכוונה כמובן לSOAP על גבי HTTP), אם אתה צריך משהו טרנזקציוני אז כדאי לך להעיף מבט על MSMQ (שבא חינם עם windows או לקנות משהו שיתן לך ביצועים יותר טובים), אם אתה צריך אבטחה אז אולי תרצה משהו אחר. אם אתה משתמש ב .net 2 אז הייתי מציע לך לקרא על WCF כי אז תוכל לבחור במה להשתמש בקונפיגורציה.

../images/Emo45.gif זה הכיוון

הבעיה שהיית לך כנראה נגרמה בגלל שלא תכננת את הריבוי נימים בצורה נכונה.

אם הוא כותב שקריאות תכופות לא נענו-

כנראה שזו בעיה בתכנון של ריבוי נימים. היישום צריך לדעת "להקשיב" לפורט גם בזמן שהוא מעבד את הפנייה הקודמת. זה הכל.

מתכNET

New member
.NET REMOTING עובד גם על TCP

ולפי דעתי אתה צריך לבדוק את זה זה הכי פשוט.

למעלה