תקראו את זה....

sista

New member
צריך לשנות לו את התואר

מרב לאיאטוללה מה רע, ניתן לו קצת קידום. אני ממליצה לכל מי שטוען/טוענת שהדת היהודית מכבדת את האישה כמו את הגבר לקרוא את הלינק הזה. עולים שם על תופעות מדהימות. למשל, שהמניע של תושבי ביתר להשתתף בבחירות הוא להביס את החילונים - למי שפחד עד עכשיו ממלחמת אחים, למשל. אבל הנשםי הן כנראה יותר שוחרות שלום ולכן הן לא נחוצות. למשל, שבשלטון המקומי, לא משנה מאיפה באת, מה אתה יודע ומה אתה עושה בתפקיד, העיקר שתשמור על הצניעות. הצניעות כבר תעשה את עבודת הניהול. שדליה איציק זוכה להופיע בעיתונות החרדית תמורת עריפת ראשה, שמעתם?

ירון ג.

New member
נו, מה חדש? באמת הופתעת? ../images/Emo110.gif

כל הכתבה צרמה לי, אבל בלט המשפט הבא: ". דבריו של הרב תופיק הושמטו מהפרוטוקול הרשמי של הישיבה על ידי נאמניו, אך הגיעו לידי ynet. " צריך לבדוק אם המקור אמין.... אם כי מאוד קל לי להאמין שהרבנים מסוגלים לומר כאלה דברים.

sista

New member
מודה, הופתעתי

לאחר דיונים מספר שקיימתי עם נשים דתיות וחוזרות בתשובה שמכחישות את נחיתותן בחברה הדתית. הן טוענות: "אתן מדברות מחוסר הבנה ושונאות דתיים. אתן לא מבינות שזה המקום שלנו ביהדות ואנחנו מרוצות ממנו כי זה זר לתרבות הריקנית שלכן. הפמיניזם שלכן הוא כפייה חילונית". אני האמנתי להן מפני שההבנה שלי במסתרי ההלכה המפולפלים לא גדולה במיוחד, ואמרתי לעצמי "אולי את לא מבינה באמת מה קורה שם, אם הן מאושרות, אין לך מה לנהוג בפטרונות ולחשוב שהן מקופחות". האמנם? רק שאלה אחת עלתה בי: לולי הפמיניזם, האם הייתה לנשים דתיות היכולת להשתף בכלל בפורום?

אמיר.

New member
מה זה ´לולי הפמיניזם´ ???

יש לך ולאותן נשים (למעט שוליים) הבדלי דעות באשר למושג ´פמיניזם´. השאיפות שלכן שונות. נכון שהן לא תקראנה לעצמן פמינסטיות כי למושג יש קונוטציות שליליות (בהקשר הדתי בגלל פעולות אנטי-הלכתיות שמבוצעות בשם הפמיניזים הנישא לשוא). לכן השאלה לא במקום. אפשר הרי לשאול בכוון ההפוך, אלמלא התורה, האם היתה מדינה יהודית שבה יש פורום בעברית שדן באיזה נושא שהוא ?

sista

New member
פורום בעברית - הודות לא. בן יהודה

העובדה שלנשים פה יש השכלה רחבה, מודעות לזכויותיהן, אומץ לומר את דעתן ואפילו גישה למחשב- כל אלו לא היו. נכון, קשה לדמיין עולם לא שוויוני שכזה, אבל ההישגים האלה לא מובנים מאליהם ונהנות מהם רוב הנשים - כולל אלו ששונאות פמיניסטיות.

neatsun

New member
ובדרך אגב-אין מילה עברית ל"פורום"?

או שהמילה "פורום" קבלה "הכשר" ונטמעה בשפה? (אין לי כלום נגד המילה, רק סקרנית...)

sista

New member
מפגש? (mafgesh) -לא יודעת לנקד.

סתם ניסיתי להמציא. פורום יותר יפה.

Boojie

New member
לוחמני מאד.

זירת קרב? זירת אגרוף? אסוציאציות לא בדיוק מתאימות, לא?

nirdagan

New member
זכות הבחירה איננה ממש מעיקרי היהדות

בכלל ההלכה ממעטת כמדומני לעסוק בסדרי ממשל. האמת שבשנים הראשונות למדינה אסרו אי אילו רבנים על נשים להצביע (משיקולי צניעות?), וההיתר ואפילו הציווי ניתן כאשר הבינו שהם מפסידים ייצוג כי הנשים בשאר הציבור לא עשו הסכם קיזוז עם החרדיות. דרישת הרב בכתבה תואמת להפליא את דעתו של ג´ון סטיוארט מיל שהציע להרחיב את זכות הבחירה לבית פשוטי העם (house of commons) לכל האזרחים ולוותר על הדרישה שיהיו בעלי רכוש מסוים, אך הוסיף שכמובן אין צורך לתת זכות בחירה לנשים וילדים כי האינטרסים שלהם מיוצגים ע"י ראשי המשפחות שלהם. ניר

דווקא בפסק הדין של השופט אלון

בענין זכות הבחירה לנשים למועצה הדתית הוא הביא המון מקורות שתומכים בטענה שההלכה כן מקנה זכות בחירה לנשים. הוא מביא שם הסטוריה די מאלפת של הדיון בנושא בעולם הדתי ועד כמה השיקול המוסרי שיחק שם תפקיד חשוב.

כשמוסרים נושא בידי אנשים חשוכים

הם יכולים להתפלפל עליו חודשים שנים ואף דורות. מה שמדאיג אותי זו החדירה האיטית אך הדרגתית, של החשוכים האלה, לתוך מוקדי כוח פוליטיים וכלכליים, המקומות בהם נקבעת רוח החברה ונוהגיה. לקרוא את הנ"ל הביא צחוק מהול בבכי. לחשוב שהתופעה הולכת ומתרחבת, מביא לי נרווים וחלחלה. "צריך להרוג אותם עוד כשהם קטנים" והכוונה לא לבני אדם- אלא למעשים, פוליטיקות ומגמות.

אמיר.

New member
לא יאומן.... (תגובה לכולם יחד).

1. אפילו הכתבה טוענת שהאיש הזה הוא חריג. 2. אין להתפלא אם הרקע לאמירה הוא פוליטי (בבית"ר נצחו תומכי דרעי את תומכי ישי). 3. ענין זכות בחירה לנשים, יש לו בארצנו הקטנטונת היבט פוליטי עוד מתחילת דרכו. התנועות הציוניות (כולל המזרחי) אפשרו לנשים לבחור עוד לפני שזה היה מקובל במערב (ארה"ב למשל). הפולמוס צץ לפני מאה שנה. והיו רבנים שאכן רצו לאסור, אולם לא זו בלבד שהרבה יצאו נגדם (בראשם הרב הראשי הרב עוזיאל שתהה "כיצד ניתן למנות אפוטרופוס על אדם בוגר בלי לשאול לדעתו´). 4. בפועל נשים (גם חרדיות) מצביעות.

למעלה