תקציב הבחירות

תקציב הבחירות

כמו שאתם יודעים, התקציב שניתן לבחירות מהמדינה לתעמולה ולכל שאר הגרומים, הוא ענק! מה שעצוב פה זה שיש פה בחירות בערך כל שנתיים, ויש פה כל-כך הרבה אנשים מובטלים ואנשים מתחת לקו העוני, ובשביל לטפל בזה אין כסף! אבל בשביל הבחירות, הם תמיד מוצאים כסף. וגם בשביל לממן את כל הש"ס האלה, אבל זה כבר נושא אחר... בסך-הכל, השאלה שלי היא: זה נראה לכם צודק שיש אנשים בארץ שאין להם מה לאכול בגלל שצריך לעשות תעמולת בחירות ראוותנית?? לא עדיף להשקיע את הכסף של המדינה הזאת (שגם ככה נמצאת במצב כלכלי לא קל) בעזרה למובטלים??

ostland

New member
ואיך תעשי בחירות?

נכון אמנם שמוציאים יותר מדי - אבל, מצד שני... האם היית מעדיפה מצב, שבו מעדיפים שלא להוציא את הכסף על בחירות, מבטלים אותן, מבטלים בכלל את כל המערכת הפרלמנטארית (שעולה, להזכירך, הרבה מאד כסף....), ומכריזים על שליט יחיד לשארית ימי-חייו, תמורת מחוייבותו - הכנה, אפילו - שלא לבזבז גרוש? ברור לי - או, לפחות, אני מקווה - שאת *אינך* רוצה בכך, לא אם את חברה במר"צ... חשבי-נא, אם-כן, על כמה חשוב להימנע מלהיגרר אחר הדמגוגיה של מתנגדי-הדמוקרטיה, כמו שרון למשל... אוה, ואגב: יכול להיות שהכרנו פעם? יצא לי להכיר איזו תותי אחת, לפני בערך חצי-שנה...

כמובן שצריכות להיות בחירות!

כמובן שצריך לעשות בחירות, ומובן שיש להשקיע בהן כסף. אבל התקציב שמקדישים לבחירות מוגזם בהחלט. אפשר לותר על כמה תשדירי תעמולה מטופשים שאתה תראה בהם את שרון נוסע על טרקטור בג´ינס. לא נראה לי שזה מה שאתה צריך לדעת כשאתה הולך לקלפי לבחור ראש ממשלה. צריכות להיות בחירות, אבל אפשר לנסות לחסוך חלק מהכסף ולהשתמש בו לדברים אחרים. ולא נראה לי כל-כך שהכרנו פעם. לא קוראים לי באמת תותי, זה רק כינוי.

למעלה