תקציב בניה

ריזיס

New member
תקציב בניה

אנחנו מגששים סביב האפשרות לבנות בעצמנו, ויש לנו כמה שאלות התחלתיות כדי שנדע אם זה בכלל בא בחשבון. 1. מה העלות הממוצעת למטר בניה? ברור לי שמדובר בטווח מחירים רחב בהתאם לסטנדרט, אבל קחו בחשבון שמדובר ממש בממוצע. הכוונה היא לא עלוב מדי, אבל גם לא סופר מהודר. 2. מה העלות הזאת כוללת? האם זה גם כולל מטבח, מזגנים, וגינה (בקיצור, עד לשלב מפתח), או שמדובר בפחות מזה? 3. מבחינת עלויות: האם עדיף לבנות בית חד קומתי או דו קומתי באותו גודל? אנחנו מתכננים בשלב זה לבנות 140 מ"ר, ותוהים אם בניה במפלס אחד תהיה יותר זולה מאשר לבנות קומת קרקע בגודל 90 מ"ר, ולהוסיף מעליה עוד 50. תודה רבה!

ittayd

New member
תגובה לא מקצועית

בסטנדרט (שזה אומר גבוה יותר מאשר דירה או מה שתקבל בפרויקט אבל לא עוצר נשימה) אז 1500$. עד שלב מפתח. ניתן כמובן להוזיל אם אתה מכיר אנשי מקצוע, מתכונן לבנות ללא מפקח (מסוכן אם אתה לא מבין או שאין לך זמן). ממה ששמעתי, קומה אחת זה יותר יקר - יותר כלונסאות ויותר שטח תקרה + רצפה (280 מטר לעומת 90+90+50 שזה 230). חוסכים קצת בשטח (אין מדרגות) אך נדמה לי שזה עדין לא מקזז. כאמור, תשובתי אינה מקצועית (אני לפני בניה בעצמי) ולצערי לא תקבל תשובה מפורטת יותר כי יש יותר מדי גורמים להתחשב בהם. בד"כ הנוהל הוא לתכנן בית "טוב" ואז לבחור גמר בהתאם לתקציב (מה-1500$, 1000$ בערך זה לבניה עצמה ו-500$ למיסים, יועצים, גינה וכו' כאשר בבניה 350$ בערך זה לשלד כלומר 650$ זה הגמר הממוצע).

למעלה