תקציב - אין תקציב

קוובנגה

New member
תקציב - אין תקציב

שלום לכולם, אני חייל - משרת רחוק מהבית, ואני ממש רוצה מחשב נייד שיכול ללכת איתי לבסיס, אין לי יותר מדי דרישות ואין לי יותר מדי תקציב - הוא צריך להיות קל, פשוט ואמין ביותר, שחיי הסוללה שלו יהיו כמה שיותר ארוכים (שהזמן עד להתרוקנות הבטריה יהיה ארוך כי לא תמיד יש לי גישה לחשמל). שיוכל להריץ - POWERPOINT, WORD, סרטים ומשחקים בסיסיים (heroes 3, warcraft 3, starcraft ...) 160 GB יספיקו לדעתי. אם יהיה לו כונן - נכס. חשוב להזכיר - מעל הכל: עמיד ואמין ! (אני חוזר מחר לבסיס לכן לתשובות מהירות אודה) תודה מראש

RoyBO

New member
אל תקנה

גם ייגנב בבסיס, גם ייהרס מהתנאים שבשטח (חול ואבק). מחשבים שמיועדים לתנאים קשים עולים יותר מ10 אלף שקל.

RoyBO

New member
ויותר חשוב מזה: האם מותר בכלל להכניס מחשב

אזרחי לבסיס צבאי?

קוובנגה

New member
מותר כל עוד הוא לא נמצא בקרבת מחשב צבאי

בקשר לתנאים - הוא לא צריך להיות שורד מסיבי של חול ושטח כי אין לי כוונה להביא אותו לשם - הוא מיועד בעיקר לחדר ולנסיעות ארוכות לבסיס ולהיפך. בקשר לגניבות - אני שמח להגיד שלא היה אף פעם ומקווה גם שלא יהיה. לכן השאלה עומדת בעינה. (קישורים להצעות באינטרנט יתקבלו בברכה :)

Beetlejuice68

New member
סתם סיפור אישי..

מתקופת הצבא רציתי מחשב ולא ידעתי מה לעשות לא אני ולא החברים לחדר. לכן רצינו מחשב ואמרו למי שיהיה הזדמנות להביא מחשב אז יביא ונהנה ממנו. לכן, את המחשב (נייח) הבאתי מהבית הוא הייה הישן שלי. מקדלת ועכבר הביא השותף שלי לחדר. את המסך למחשב שזה הייה סיפור להביא וגם שלא ישבר (בכל זאת בסיס בדרום הארץ) לא צלחתי להביא אז הייה לנו בטייסת תחלופה של מחשבים וכל הציוד ההיקפי. את המחשב מן הסתן לא לקחתי ואפילו לא את הפגרים של המחשב להוציא זכרונות או משהו כזה. אבל שמתי עין על המסכים שם. הם היו CRT ישנים אבל 17 אינטץ' שהוחלפו בLCD חדשים. הלכתי לשלישה ואמרתי לה שאני רואה כל כך הרבה מסכים זרוקים ואני רוצה אחד שיהיה לי בחדר. היא אמרה לי , קח את המסך שהכי טוב ובערב אני יביא רכב ואני יקח לך את זה למגורים. ואז באותו ערב הייה לנו מחשב P4 ישן עם כרטיס מסך FX5200 וכל אחד הביא משחקים ושטויות וזה הייה מחובר למגבר שעוד חבר הביא וגם רמקולים וככה היינו שומעים מוזיקה ומשחקים בכיף במחשב בבסיס. כל התענוג לא עלה שקל אבל הייה לנו 3 שנים של כיף עם המחשב. עזוב אותך נייד גם יקר וצריך לשמור עליו וגם בקושי יריץ משחקים לא כמו נייח. זאת המלצה שלי. אם בכל זאת אתה רוצה לצאת למלחמה עם המחשב וליהיות בעזה או בשכם ולשחק אז לך על IBM . צבא ארצות הברית משתמש איתם במקומות הכי קיצוניים והם עוברים מבחנים שאף מחשב לא יכול להתחרות בהם (נו אולי מחשבי טיטניום) ישי

קוובנגה

New member
בעיה עם נייח:

מחשב נייח = גדול = נראה לעין = לא יאושר במסדר סמח"ט הבא = יוחרם = כל הזין בצה"ל מחשב נייד = קטן = נכנס לתיק = חוק מטכלי - צנעת הפרט = יעבור את המסדר = יחייה חיים ארוכים ומאושרים ואיתו גם אני :) (חוץ מזה - עם נסיעות של 5:30 שעות עד הבית ומהבית חייבים לעשות משהו בדרך - לנסות לישון על הכתף של הגבר השמן שבמושב שלידך לא נחשב כתעסוקה אידיאלית)

Beetlejuice68

New member
תבקש אישור להביא מחשב למשחקים

וזה בכלל באזור המגורים אז מה הבעיה אין לו חיבור אינטרנט או נגישות למחשב צה"לי. לא צריכה ליהיות בעיה, אנחנו קיבלנו אפילו אישור מדבקה שהמוצר שלנו תקין ושמיש ובטיחותי אבל הבאגנו גם מיקרו גל ומולטי שף וטלוייזיה ועוד ועוד.. 3 שנים עשיתי כיף בצבא בזכות הדברים האלה.

קוובנגה

New member
אין אצלנו אישור למשחקים

מבחינת הדרג הבכיר אין מקום לפריווילגיות מהסוג הנ"ל - זה לא עניין בטיחותי

קוובנגה

New member
מה אתה אומר על ...

ראיתי שכבר המלצת למישהו על המחשב הזה ספציפית, פרט לזמן העבודה הממושך של הבטריות, מה ידוע לך עליו שהופך אותו לבחירך? ראיתי הצעה נוספת היא יותר זולה - בטח שמעת עליה - ACER 1 http://www.p1000.co.il/shop/Templat...Name=Laptop_And_Accessories&AuctionId=7726654 מבחינת מפרט - מאוד דומה למחשב שאתה ציינת פרט לזמן הבטרייה ול כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11b/g וכרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11N (שאני אפילו לא בטוח מה הוא עושה - מאפשר לך לסחוב אינטרנט מאחרים? הפרש המחירים בינהם הוא יותר מ 500, האם לדעתך שווה את זה?

tkamin

New member
לך על הזול ביותר - לשימושים שלך יספיק...

הי, אכן הדגם שציין רונן הוא אחד מהטובים ביותר אבל למה שציינת זה לא ממש נדרש. לך על הדגם הזול ביותר, של 9-10", רק קח בחשבון שלשחק/לראות סרט כמה שעות רצוף במסך כזה זה לא אידיאלי... בכל מקרה הדגם הכי זול בדרך כלל עם בטריה של 3 שעות, אז אם צריך יותר תצטרך ללכת על משהו קצת יותר יקר עם בטרית 6 תאים. הפתרון הכי טוב - מחשב רגיל לחדר (אם תוכל) ו-MP4 כלשהו לנסיעות. בהצלחה!

ronen75

New member
ההבדלים בין השניים

יש עוד מחשב חדש שיצא של ASUS לפני כמה ימים שמתאים לך אם אתה מעוניים ב 10.1. גם הוא מחזיק המון שעות עבודה (מה שאתה זקוק לו. לגבי ה ACER זה נכון שהמפרט מאוד דומה אבל קודם כל במה שהמלצתי מוקדם יותר יש מסך 11.6 שזה הבדל מאוד מאוד משמעותי ודבר שנ י זה ה WIFI N שגורם לאינטרנט לעבוד בצורה הרבה יותר מהירה ואתה יכול לקלוט רשתות אלחוטיות ממרחק גדול יותר. ממה שידוע לי וממה ששמעתי מאנשים שיש להם ACER הסוללה שלהם ממש לא חזקה (3-4 שעות) וזה ההבדל הגדול בין השניים. אני מצרף לך לינק למחשב השני שדיברתי עליו. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110119 בהצלחה

למעלה