תקציבאים

תקציבאים

נניח והייתה חיה כזו.. יש לי כמה שאלות לתקציבאיות היקרות של הפורום, למעסיקיהן ולקולגות שלהן בתחום הפרסום. אילו תכונות צריכות להיות לתקציבאית טובה? למה שמישהי תרצה את זה? כלומר לאן אפשר להתקדם משם? לתקציבאית בכירה? לסופרוויזרית? יש לי ויכוח קטן עם חברה שטוענת שאם את פלפלית מספיק, אז גם מתפקיד כזה ניתן להתקדם לתפקיד יצירתי יותר. אני מסכימה איתה שיש יחידי סגולה, אבל למה בדלת האחורית? מי צודקת? תודה רבה.

וא, אתם ורבליים, זה משהו

אני אנסה לענות

למרות שאני לא ממש עובד בתחום. אז הלכתי לחפש בגוגל. "למה להיות תקציבאית" התוצאה הראשונה קצת מסכמת את העניין : "לצערי, לא הצלחתי להבין למה לרצות להיות תקציבאית" אבל בואי נמשיך. מירן אמר כאן פעם : (ויש גם תשובות טובות של גת ואחרים..) " צריך לדעת מראש שהולכים לעבוד קשה, לבלות הרבה שעות במשרד, לספוג צעקות ולחצים ולקבל מעט כסף. הרוב מגלות לבד אחרי תקופה שהמקצוע הזה לא בשבילן ואלה שמצליחות לעשות את העבודה כמו שצריך ואפילו ליהנות מזה, מתקדמות גם בתנאים וגם בתפקיד." וגם בבלוג של שלמור "התקציבאיות במשרד החלו את דרכן בקבלה, אך אותן בנות הקבלה החמודות והנחמדות שתמיד היה להן זמן לומר שלום חינני או אולי אפילו לנהל שיחת סתם על הא ודה, פתאום, בין לילה, עם קבלת תפקיד התקציבאית, הן הופכות לנשות עסקים עצבניות, עייפות ולפעמים אף ממורמרות ושכשאתה ניקלע בדרכן, ברצון לנהל עימן את אותן שיחות הסתם של פעם הן מנפנפות אותך הצידה באומרן "אין לי זמן". " אבל מה תקציבאית עושה.. נחזור לצטט מהתוצאה הראשונה בגוגל.. " צריך להיות כל הזמן בקשר עם לקוחות (בטח מעצבנים ותובעניים) וזו עבודה שחורה, קשה, תובענית, סיזיפית. מה בדיוק מתגמל בזה אני עוד לא יודעת, למרות ששאלתי." ונסכם : תקציבאית היא מישהי שעובדת מאוד קשה ומסונג'רת רבות.. כנראה בגלל זה אין להן זמן לענות לך. כמו שיש בנות מגיעות לעבודה כפקידות קבלה (שנראות טוב) ומשם לתקציבאיות (שנראות טוב) כך אני משער שגם תקציבאיות (שנראות טוב) יכולות להתקדם לתפקידים כמו תקציבאית בכירה (שנראית טוב) או לסופרוויזרית (שנראית טוב). כנראה שצריך לאהוב את העבודה כדי להבין למה. בכל אופן אני לא חושב שכדאי לך ללכת לעבודה מסויימת שאת לא אוהבת בשביל האופציה להתקדם ממנה לאחרת. אם את פלפלית מספיק (ונראית טוב ?) אז אני לא מוצא סיבה לא לגשת מראש לתפקיד היצירתי יותר.

ערן גפן

New member
התקציבאי החדש

אדם פולצ'ק בפוסט מכונן בבלוג שלנו. (אגב, מאז הוא כבר קודם לסופרוויזר, מה שמראה שראיה רחבה וחזון יקדמו אותך מהר)

אהבתי את תפיסת העולם שלו ואת הדיונ (צ'יק)

גבי תקציבאי חדש-ישן. אישית נראה לי שאנשים מגיעים לתפקיד הזה באמת מתוך אהבה ועניין לפרסום, כי מזכירה במשרד בתחום אחר בהחלט יכולה להרוויח יותר ולעבוד הרבה פחות קשה. ככה ניראה לי לפחות, שפשוט אנשים מאוד נשחקים איפשהו בדרך. וחבל. ואם יש בנות (יפות) שסתם ניראה להן שמגניב לעבוד במשרד פרסום, אז זה באמת עצוב, ומה הפלא שהן מרגישות כמו רל"שיות במקרה הטוב?

אני חושב שזה תפקיד סופר מעניין

בעיניי תקציבאי הוא קודם כל איש שיווק ואיש פרסום שצריך גם הוא לפצח בריפים ואתגרים שיווקיים. לצערי, הרבה מאוד תקציבאים שהכרתי מתעסקים כל היום בעבודות פקידותיות ובהעברת מסרים מהלקוח לקריאייטיב וחזרה ושוכחים לעשות את התפקיד המעניין והיצירתי של המקצוע. תקציבאי טוב יכול באמת לשלוט בתקציב הפרסום של הלקוח. לראות שהוא מקבל אסטרטגיה טובה, להילחם על קריאייטיב ולחשוב בעצמו על יזומות, שת"פים, מבצעים וכו' וכו'. תקציבאים שמצליחים לעשות את כל זה וליהנות מזה ולא קורסים בעבודה השוטפת הם אלה שבדרך כלל גם שורדים ומתקדמים. ראה ערך פולצ'ק שלפי הפוסטים שלו בבלוג נראה שהוא מאוד מבין ואוהב את התפקיד שלו.

תודות וחבילות שי לעונים, ברשותכם מחדדת -

אםמה שאת רוצה לעשות זה בעצם להיות קופי/ארט/או פלנרית, מה כבר הסיכוי שמתקציבאית ספר חכמה ויעילה ומתעניינת להפוך לזה? לא עדיף ללמוד את המקצוע הרלוונטי ולנסות להתחיל אפילו במשרד קטן\ כפרילנסר/בחינם, לא יודעת איך, אבל באותו כיוון שרוצים ללכת בו ולא במסלול האדמיניסטרטיבי של התקציבאית?

למעלה