תקני בטיחות בנשק

תקני בטיחות בנשק

הדיון הקודם - עץ מול ספוג הגיע לנקודה כואבת שזמן קצר לאחר פרסומה הציפה אותי בפניות לסגור אותו, לפני שיעשה נזק בלתי הפיך. אישית - אני בעד חופש הביטוי. זכותו של כל אדם להחזיק בדיעה, ובפורום שלי - זו כמעט חובתו להביע אותה. ובכן, הדיון מוביל לדיון הבא: חניתות, גרזנים, כילפים, מורגנשטרן ונשקים ארוכים אחרים אינם אפשריים במסגרת התקן של נשקים רכים. האם זה סביר לוותר על גילומם בעולם משום שאינם עומדים בתקן? האם צריך להגמיש את התקן? או אולי לחזק אותו? או אולי ליצור תקנים יעודיים שונים? ואם כן - אילו תקנים הם יהיו?

Sern

New member
גרזנים

למה אי-אפשר להכין גרזנים שעומדים בתקן? אני אישית זוכר כמה וכמה גרזנים מרופדים שלא מזיקים בכלל (זה שאנשים מסויימים מרביצים איתם חזק בראש זה משהו אחר). ארם.

Umrug

New member
Wait, wait

Why is that? Why are spears or axes or morning stars prohibited? Please, explain. o

התקן החמור לנשקים רכים

למען הבהירות - יש גרזנים בתקן הרך, אך נדירים הגרזנים שעברו את ה-1.30 ושמרו על תפקוד זקוף (לא לולבי, לא מתנדנד). לא נראו חניתות מעל 1.50 - דבר שבעצמו הוא בדיחה לחנית... וזאת משום כך: התקן החמור לנשקים רכים מעמיד מספר דרישות:
שדרת הכלי תהייה מחומר קל במיוחד וגמיש. (המוטות המשמשים להכנת חניתות לא עומדים בתקן, ובטח שבטח בוק).
אזור השדרה העלול לפגוע ביריב חייב ריפוד בסיסי, גם אם אינו מיועד לכך. (וזה מדבר על ריפוד דקיק למטר העליון של החנית, או לשליש העליון של הגרזן, בנוסף על הריפוד המלא ללהבי-הכלי) כמו כן, ישנם תקנים הנוספים שנבנו בזמנם לאפשר סביבת משחק בטוחה לבני-נוער ע"י רמת בטיחות קפדנית במיוחד, שיפורסמו בקרוב במאמר על תקני בטיחות.

Umrug

New member
First time I disagree

Just by the way - about the spear You are wrong, I´m 100% sure it is not nesessary - it is hard to harm a man even on purpose by a pole of a spear. And, from big enough experience on the topic of spears - the lighter and flexible the spear, the more dangerous it is. Moral: do not make "logic" decisions, only the experience works. o About the axes and hammers - it is absolutely possible to wrap an upper 40 cm by a foam, so that it does not become too ugly, but becomes absolutely safe. We have and use extensively one such hammer and one such axe on Haifa trainings - no complains up to now. o

Gills

New member
כבר היו דברים מעולם

כבר היו אנשים שטיפה איבדו שליטה בלהט הקרב והפכו את בכידון כדי לתמרן אותו ופגעו באנשים עם הצד הלא מרופד. האנשים האלה יודעים מי הם ויודעים שיש אנשים אחרים שיעשו מה שהם רק יכולים כדי למנוע מהם לאחוז נשק בכלל אי פעם בעתיד. בעניין Spears...זכורה לי תקרית באחד האימונים שכמעט הוציאה את לגולאס מהמשחק....דברים מסוכנים לחלוטין, ביחוד לאנשים בלי ניסיון.

Varkong

New member
להתוכח זה נחמד אבל...

יאללה אנשים, לכו לאתר שעבדו עליו כל כך הרבה *משתחווה בפני נדב* ותצביעו שם לפי דעתכם!! חוץ מזה, אווילים, נשק זה חתיכת מתכת, הספרים הם האור האמיתי!

vergan

New member
חניתות=סכנה

מישהו זוכר את החניתות מהאימונים של האלפים בשוסטר? חבר שלי קיבל אחד כזה (ראש כסף אם רצועה שחורה על הראש...) לעין בטעות כי קשה לשלוט על כזה דבר אבל הוא קיבל העין שלו התנפחה נהייתה סגולה ופשוט.......בעעע אז עם כבר חניתות תרפדו אותם יותר ותעשו מבחן נשק על חניתות כדי לבדוק אם האיש שמשתמש בו יודע איך לכוון!

asshole

New member
נשק=סכנה

לינשום ולישון זה לא בריא. אז מה אתם עשויים מזכוכית? שאני רואה על מי אני "מגן" ומתווכח עם כל המסטרים נגד נשק עץ ובעד נשק מרופד אני כבר לא בטוח שאני רוצה לעשות את זה! תיסתדרו לבד עם זה, אתם רוצים להגיע למשחקים אבל מפחדים מנשק עץ? אז אתם לוזרים מיכיוון שמי שמגיע להילחם (אני אישית חושב ש) עדיף שישאר בבית(משחק תפקידים זה העיקר)

למעלה