תקנות התעבורה

תקנות התעבורה חפשתי בגוגל ולא מצאתי. אני מחפש את לשון תקנה מספר 42 ,סעיף 38 (א). תודה

be_roo

New member
אין כזה סעיף יש תקנה 42 (עוסקת בפניה ימינה, ואין לה סעיפים), ויש תקנה 38 (שעוסקת במעבר על פני מדרכה ושול, ולה 3 סעיפים, א' עד ג'). מה בדיוק אתה מחפש?

אודה לתקנה 42 בלבד. כנראה שחיפוש נתקלתי בסעיף הנוסף, אבל כנראה שזאת היתה טעות. אכן מדובר בדו"ח תנועה שניתן לרכב שפנה ימינה. השוטר טען שבפניה ימינה חייבים להיות צמודים לשפת הכביש. הטענה שהיו אנשים על הכביש לא הרשימה אותו. השאלה אם חייבים למצות את כל מסלול ההאצה, או שלנהג יש שקול דעת מתי להכנס לכביש הראשי תוך ביצוע איתות כמובן.

be_roo

New member
הנה: "נוהג רכב המתכוון לפנות ימינה, לא יפנה אלא כשהוא נמצא עד כמה שאפשר סמוך לשפה הימנית של הכביש ואין בצדו הימני רכב אחר בתנועה, ויפנה ימינה פניה חדה, זולת אם סומן אחרת על פני הכביש". לגבי נתיב האצה, החובה להצמד לימין היא לאורך ביצוע הפניה, מרגע שהרב התיישר, אתה כבר לא בפניה והתקנה הזו אינה רלוונטית. השאלה היא מה בדיוק תיאר השוטר בנסיבות הארוע בדו"ח (חלק תחתון) טיעון של אנשים על הכביש שם אותך במצב בעייתי, ועלול להעלות שאלות כמו למה לא האטת ועצרת כדי לאפשר להם לחצות. אופציה נוספת שעומדת לרשותך, אם עברך התעבורתי נקי בשנתיים האחרונות (ואני אניח שיש לך ותק של מעל 5 שנים על הכביש ../images/Emo13.gif) אתה יכול לשלוח מכתב ולבקש להמיר את הדו"ח באזהרה.

אז ככה... אומנם אני לא נהגתי, אבל היתה זאת נהגת עם למעלה מעשרים שנה של נהיגה (להבדיל מאחזקת רשיון...).ללא כל עברת תנועה. אני לא מוטרד מביטול הדו"ח , כי עם עבר כזה,קשה להאמין שלא יענו לה. מטריד אותי יותר התנהגותה של משטרת ישראל. או של אותו שוטר. יום שישי לקראת ערב, עדיין אור יום. בצומת אחת לאחר הפניה, קופץ שוטר לכביש, בדיקת ניירות. סעו לשלום, ומשחרר אותנו לשלום. בצומת הבאה, שוב רץ לכביש שוטר.ועוצר אותנו. כשהוא מתקרב, אנחנו כבר מכינים את הרשיונות. אבל טעות, הוא טוען שעברנו עברה של אי הצמדות לשפה הימנית של הכביש. טענת הנהגת שהיא נהגת מאוד ותיקה ומבקשת לנהוג בה בסלחנות לא עוזרת. כשאנו מבקשים להבין מה העברה, ומסתכלים אל הצומת, אנחנו גם מבינים למה הפניה לא היתה בקשת חדה. עמדו על הכביש טרמפיסטים שניסו לעצור טרמפים. הנהגת שפנתה ימינה, ראתה את האנשים על הכביש, פנתה בקשת רחבה יותר תוך הדלקת איתות, וכמובן לאחר שוידאה שהדרך פנויה. כל ההסברים לא עזרו. הדו"ח נרשם. במוצאי שבת הבנתי למה. משטרת ישראל מסרה שנרשמו כמה מאות דוחות לעברייני תנועה במחוז הצפוני. עברייני תנועה ?

be_roo

New member
עזוב את התנהגות שוטרי ישראל בצד לדון קישוט יש יותר סיכוי לנצח במלחמה שלו. תתרכז באינטרסים שלך (של הנהגת) ותפעל לטובתם תוך משיכת כתפיים בכל הנוגע לאותו שוטר לא חכם במיוחד שנאלץ לעבוד בעבודה שהוא לא אוהב, עם מפקדים לא הרבה יותר חכמים ממנו. 3 אופציות: 1. לשלם 2. לבקש המרה לאזהרה 3. לבקש להשפט הראשונה די מיותרת עבורה, ההתלבטות היא בין 2 ל-3, כאשר האחרונה דורשת הרבה משאבים ואנרגיות אבל מי שהעקרון חשוב לו, זכותו.

wil

New member
האם נרשמו נסיבות המקרה בדו"ח? אם נרשמו באופן שמיטיב עם הנהגת ("היו טרמפיסטים") - אפשר גם לשקול לבקש ביטול הדו"ח, שהינו הליך קצת שונה מהמרה באזהרה. בביטול אפשר לציין שאכן היתה פניה בקשת רחבה, אבל זה נדרש מכורח הנסיבות (לפרט...) וכדי לא לסכן את הטרמפיסטים, כאשר כמובן לא היה סיכון של שום רכב אחר. אם לא הולך - אפשר אחר כך לבקש להישפט, אבל כאמור זה כבר להשקיע יום עבודה בלבוא להקראה, עוד יום עבודה בלבוא להוכחות, ולא בטוח שמנצחים. הטיעון במשפט הוא "הגנת הצורך" ו/או "זוטי דברים". כמובן רצוי לתמוך בכך ע"י ציון רקורד נקי 20 שנה.

Interpack

New member
והנה לשון כתב האישום שהוגש: פנייה ימינה שלא בקשת חדה ................5469 250 0 נהגת ברכב הנ"ל ופנית ימינה, כשלא היית סמוך לשפה הימנית של הכביש, בניגוד לתקנה 42 לתקנות התעבורה. בתרגום חופשי לעברית: בלה בלה בלה בלה.... סעיף 5469, קנס - 250 ש"ח, 0 נקודות.

be_roo

New member
אז זה כתוב לו בדו"ח וזה לא כתב האישום, זה סעיף האישום.

למעלה