תקנה 383 לתק´ סד"א

ציפי ג

New member
תקנה 383 לתק´ סד"א

הגבלת שימוש בנכס. למישהו יש החלטה בענין? אני צריכה לעכב הפלגתו של כלי שיט, ורוצה לדעת אם יש דרישות ספציפיות לתקנה זו.

igalgolan

New member
בית דין לימאות

איני יודע דבר, פרט לכך שישנו בית דין מיוחד לימאות וסדרי הדין בו אולי שונים. בית הדין הוא שריד של המנדט ונמצא ליד בית המשפט המחוזי בחיפה. למיטב ידיעתי זה בית הדין היחידי היכול לעכב הפלגה. יגאל גולן

ציפי ג

New member
גם אני חשבתי כך

אבל בשיחה עם הממונה הארצי על רישום הספינות נאמר לי שנוקטים בהליך הזה גם בבתי משפט אזרחים. ד"א, בחיפושים אחרי פס"ד מצאתי איזה פס"ד שדן בשאלה איך ממשים משכנתא על ספינה. האם פס"ד זר יכול לממש משכנתא או ניתן רק באמצעות ביה"ד הזה, ונפסק שדי בפסה"ד הזר. תודה בכל אופן.

אם הבעיה היא תחום המדינה.

הרי שבמקרה של תביעות אדמירליות ניתן לתבוע אוניה שעוגנת בתחום ישראל, ולהפרע מאותה אוניה וזאת עד כדי מכירתה, ניתן להוציא צו עיכוב או כל צו אחר כנגד האוניה. העניין נלמד מהמשפט המקובל באנגליה (כאחד החריגים לכלל מוזמביק, בפס"ד Hesperides v. Aegean Turkish Holiday 1978), ובמישור האישי יותר נלמד משיעור במשפט בינלאומי פרטי, של דר´ גולדווטר. מקווה שהבנתי כראוי את הבעיה ועזרתי במשהו, במידה ולא אשמח לקבל פרטים ולהשתדל לעזור. בסוט המבסוט.

ציפי ג

New member
הבעיה היא כזו

במסגרת סכסוך אזרחי, הטלתי עיקול על יאכטה. לתובעת יש יסוד סביר להניח, שבעל היכאטה עתיד לנסות ולשוט עימה לחו"ל. התקנה היחידה שמצאתי שיכולה לעזור למנוע את המצב, היא התקנה דליעל. יש למישהו רעיון יותר טוב, שהוכיח את עצמו?

טוב, אז זה אומר ש...

עכשיו באמת נעלבתי, אבל בגלל שהתשובה שלי כנראה, באמת לא מספקת, אצטרך לקום מהכסא שלי, ולהתייעץ עם עורכי דיינין אמיתיים. אבל זה יחכה למחר. לילה טוב בסוט. שמנסה.(ולא אוהב לא להצליח)

אז שאלתי,

שאלתי עו"ד לביטוח ימי, והתשובה שלו הייתה, די דומה למה שהצעת בהתחלה. יש לבצע "מעצר אוניה", בבית הדין הימי בחיפה, וזאת כנגד ערובה כספית שתפקידי. זאת תשובה של איש יודע דבר. בסוט, מסתבר שתלמידו של זימרי...

itchu7

New member
סעד מרווה

הסעד מוגדר כסעד מרווה מקורו במשפט האנגלי. דברי הסבר והכללים ליישומו תוכלי למצא בדברי ההסבר לתיקון מס´ 6 לתקסד"א באתר האינטרנט של משרד המשפטים. הסעד כעקרון הוא אישי ומופנה כלפי האדם ולא כלפי הנכס. ולכן ניתן להשתמש בו גם על נכסיו של אדם המצויים בחו"ל. כמו כן ניתן לפנות למאמר של עדי אזר בהפרקליט מא (א-ב) בעמ´ 93. וכן ת"א (ת"א) 2233/90 אוקון נ´ זקס פ"מ תשנ"ב בעמ´ 184. בהצלחה!!

למעלה