תקן 1220 וחוק החשמל

מובידיק

New member
תקן 1220 וחוק החשמל

קצת על הקשר בין חוק החשמל לתקן 1220. בנושא התקנות מובילים שולח אותנו תקן 1220 לחוק החשמל . חוק החשמל קצת יומר מסודר ויודע להגדיר בצורה די מוצלחת התקנת מובילים. בפועל רמת התקנות המובילים עבור מערכות הגילוי איננה עומדת בדרישות חוק החשמל. אנשי מכון התקנים לא יודעים להבחין שהרי על חוק החשמל אינם מקפידים. יש הקפדה על מירווח בין חבקים ומרחק למערכות אחרות. אין הקפדה על סוג המוביל ועל התאמתו לאזור בו הוא עובר. אין התאמה בין סוג בחבק לבין המוביל. אין הקפדה על סוגי קופסאות כניסות ויציאות מהם. אלו רק דוגמאות . התקנות שלא על פי חוק החשמל גורמות לתקלות ואף להשבתת המערכת או לקריאות סקר לכבאי האש. חשוב ביותר להקפיד על חוק החשמל ולא להיתיחס לפיסקה בתקן כאל דבר של רשות ולא חובה. חשוב שאנשי מכון התקנים ילמדו את חוק החשמל ויקפידו עליו. ועוד משהו לרשות הכבאים. על פי חוק החשמל נידרש התקנת מפסק ביטחון ליד כל מכונה או מכשיר כאשר אין קוו עיין ללוח החשמל. לכן במאוררי פינוי עשן המותקנים החניונים נידרש להתקין מפסקים. כ"כ נידרש שמפסקים אלו יעמדו ב 250 מעלות צלזיוס. היום יש ונימצא מפסקים כאלו בארץ. אפשר להתקינם בגובה או אף על התיקרה . תפקידם להגן על איש האחזקה במצב של טיפול במאורר. בקשה קטנה , על תבקשו לפרקם!!! אינני חוסף את עצמי מיפני שאני עוסק בתחום . וניזקק לאישורם של רשויות.

fireman

New member
תאמין לי אני נהנה מההודעות שלך

כמו בכל דבר אחר במדינת ישראל הקשור בתקנים כולם שולחים את כולם לברר במקומות אחרים ולפעול על פי דרישות אחרות שמפוקחות או לא מפוקחות כראוי, מכון התקנים כבר מזמן לדעתי הוא לא מכון תקנים אלא מכון "כסתח" (מכסה תחת) להם יש את הדרעשות שלהם שקשורות לדרישות כאלו ואחרות והם פועלים על פיהם ולא על פי דרישות חוק החשמל כפי שתיארת זאת בהודעתך וזה חמור מאוד. יותר עניין אותי החלק לגבי מאווררי שחרור עשן שברוב המקרים מבטלים את מפסק הבטיחות שלו או שבכלל לא מתקינים אותו וכאן נלקחת בחשבון ההוצאה הכספית על התקנת מפסק לעומת בטיחות איש האחזקה ולצערנו אנחנו יודעים שהשיקול יהיה לכיוון הכסף ולא לכיוון הבטיחות ובישראל כמו בישראל יזכרו במפסקים הללו לא בגלל שבפורום כבאות בתפוז כתבו עליהם אלא בגלל שאיזה איש אחזקה "יקצוץ" לעצמו כמה אצבעות במקרה הטוב. ובכן לגבי חשיפת שמך, אם אינך מעוניין בזאת אין שום בעיה עם זה, זאת הסיבה שיש באפשרותו של כל אחד לבחור בין שימוש בשמו האמיתי או בכינוי ואני מכבד זאת. אשמח אם תוכל להדגיר את מקצועך בצורה מפורטת, זאת מה אתה עושה בפועל, במה אתה מטפל וכדומה, באופן כללי בלי לחשוף את עצמך. כמו כן אשמח אם תרצה לכתוב מאמרים לפורום כמובן מבלי לחשוף את עצמך, אתה יכול לכתוב מאמרים גם תחת השם מובידיק...באם תהיה מעוניין פנה אליי במסר אישי או באי מייל בברכה ערן אייל

למעלה