תקליט הבתולין שלי
(לא מה שאתם חושבים). השנה הייתה 1984 (בערך), יצחק שמיר ירש את בגין כראש ממשלה, האינפלציה הגיע ל 400% בחודש, אח שלי בילה את השרות הסדיר שלו במארבים על כביש בירות דמשק (אמא חושבת שאני ברמת הגולן אז אל תגלה לה...) והשאיר לי את אוסף הקלטות המפואר שלו (בעיקר קסטות של זוהר ארגוב וחיים משה), אחותי למדה בת"א, ולקחה איתה את המערכת ואוסף התקלטים הענק שלה, ולאבא שלי שנמאס לו מהילד שמנדנד לקנות לו מערכת, היה רעיון, והוא סידר לי עבודה בחנות תקליטים (כך קראו פעם לחנויות המוסיקה). עולמי התרבותי באותה תקופה היה תוצר טיפוסי של קריאה עקבית במעריב לנוער (אוי לבושה), אני זוכר אפילו שכתבתי פעם מכתב למערכת בעקבות דיון ארוך במיוחד שהתפתחת שם בשאלה הרת הגורל איזה מלהקות טובה יותר: פינק פלויד או מודרן טולקינג (היה דבר כזה באמת), אחד המדורים שקראתי בשקיקה מיוחד היה זה בו ראינו "אנשים חשובים" כמו רבקה מיכאלי, חים יבין או דני בסן מ"תיסלם") ושאלו אותם שאלות שלדעת עורכי העיתון היו אמורים לעניין בני 14 כמוני, כמו למשל: מתי הייתה נשיקה הראשונה שלך? או "מה היה התקליט הראשון שקנית?, ועוד שטוית כגון זה. בחודשיים הראשונים שלי בעבודה, לא בזבזתי אגורה, הכל נחסך למען מטרה אחת, קניית מערכת סטריאו שמכילה גם פטיפון (היה לי עד אז טייפ קטן, שנהג באופן אקראי לקרוע סרטים של של קלטות), וכן, לאחר קבלת המשכורת השניה אחותי לקחה אותי אחותי הגדולה לתל אביב לקניית מערכת סטיראו ראויה לטעם שלי, ובעיקר לאמצעים הכלכליים שלי. מיד לאחר שקניתי את הפטיפון ביקשתי מאחותי שתחזיר אותי לחנות התקליטים "שלי", כי רצתי לקנות את התקליט הראשון, רוב המוסיקה ששמעתי אז הייתה שלום חנוך, יהודית רביץ, תיסלם ובנזין, אבל ידעתי שיום אחד אני אהיה איש חשוב, ויראינו אותי למעריב לנוער וישאלו את השאלה החשובה מכולם, מה היה התקליט הראשון שקנית, ומה אני אגיד אז?, רדיו חזק של תיסלם?, 4 לפנות בוקר של יהודית רביץ?, או לא, זה היה חייב להיות התקליט הכי טוב והכי מרשים שאני מכיר, ואכן כך היה, קניתי את סרג´נט פפר. רצתי הבייתה, הרכבתי את המערכת, ובידים רועדות הוצאתי את האלבום הראשון, זה שעוד הרבה שנים, אני אגיד בראיון למעריב לנוער, שהיה התקליט הראשון שקניתי, פתחתי עת העטיפה, הוצאתי האלבום, הנחתי אותו בעדינות הפטיפון, ובידיים רועדות ממש, לקחתי את המחט, להשים על הקטע הזה שלפני הרצועה הראשונה, המחט כמובן עפה לי מהיד ונפלה על האלבום בכל חריקה, לא התרגשתי, הרמתי אותה והנחתי אותה כמו שצריך על התקליט. רעש קהל מוזר ובעיקבותיו, צלילי גיטרה מופלאים של אור ואהבה פילחו את חלל החדר ואז פרצו ארבעת המופלאים בשירה: "it was"..."it was"..."it was"באיזה שהוא שלב הבנתי ששריטה ענקית מפארת את כל הצד הראשון של התקליט וותרתי על הנסיון לשמוע אותו. למחרת, מאחר ולא הייתי בטוח אם זה יהיה חוקי להגיד שזה התקליט הראשון שקניתי, קניתי אלבום מרשים נוסף, הרולינג סטונס בהופעה, ואיתם נשארתי הרבה שנים, את סרג´נט פפר קניתי 10 אחרי זה בדיסק. מה איתכם?, מה היה התקליט (דיסק) הראשון שקניתם?, אתם עוד שומעים אותו?