תקלות ותאונות

mikigafni

New member
תקלות ותאונות

אני פונה אל מנהלי הפורום בבקשה לנסות ולהוסיף סטטיסטיקות על תקלות , תאונות , כמות הרוגים ופצועים ביחס לכמות הצנחנים וכולי על מנת שנוכל ללמוד ולהפיק לקחים בתור צנחנים ולנסות להימנע מתאונה קטלנית פה בארץ בתקווה שלא תתרחש אבל את הסטטיסטיקה קשה לנצח. כולי תקווה שאכן תצליחו להרים את הנושא ולהגדיל את המודעות לנושאים אלו וכך ניתן יהיה להוכיח כמה הספורט של הצניחה בטוח ביחס לצלילה וכולי. שמיים כחולים

oferbar

New member
סטטיסטיקה

אתה מתכוון לתאונת צניחה או לתאונת מטוס? כדי שהסטטיסטיקה תהיה מייצגת על קבוצת המדגם להיות גדולה. ארה"ב היא המובילה בתחום בכמות הצניחות בשנה (מספר מיליונים), ולכן הסטטיסטיקה "מוכיחה" שספורט הצניחה הוא די בטוח. למעשה שמעתי שצלילה ודאייה (hang-gliding) יותר מסוכנים, אבל זה כנראה בגלל האימונים שכל צנחן מקבל ורמת הבטיחות הגבוהה ששומר לאורך הקריירה. אבל אין בזה משום הוכחה או שכנוע. הספורט שלנו נתפס כעיסוק "למשוגעים" בלבד. ממש כשם שבדרך כלל כשמראים צנחן בטלויזיה, תמיד הוא (או היא) יעשה sky surfing למרות שבפועל אחוז קטן מאד צונחים עם בורד - זה פשוט נראה טוב במדיה! כדי ללמוד על תאונות ותקלות וכיצד אחרים התמודדו איתם, תקרא במגזינים המקצועיים. במיוחד מעניין המדור על דיווחי תאונות צניחה. כמו כן, ישנם קישורים למעלה לאתרים עם המון חומר בנושא בטיחות. ולסיכום, כאשר מישהו אומר לך שאתה משוגע לקפוץ ממטוס, תגיד לו שאם היית באמת משוגע, היית קופץ בלי מצנח... שמיים כחולים עופר

גישתי לתקלות ותאונות

הי מיקי, סטטיסטיקה אולי היא מדע מדוייק אבל, הבעיה עם המדע הזה בצניחה היא שאם אתה לומד כי ההסתברות שתצליח במעשיך היא 99% אבל מה לעשות ונפלת ב 1% אתה 100% בסטטיסטיקה! תחשוב על זה!!! לדוגמה מאוד לא רצוי לעלות על יעף שבו אתה לא בטוח שקיפלת את החופה שלך כמו שצריך ומכיוון שסטטיסטית ראשי נפתח ב 83% (סתם מספר) ורזרבי נפתח ב 90% (סתם מספר) תחליט לעלות על היעף ובכך תנצל את הסטטיסטיקה לטובתך, אני בטוח שאתה כעת מגחח ואומר לעצמך "ברור שאני לא יעלה למטוס", בפועל אנשים כן עושים את הטעות הזאת ומכאן הסטטיסטיקה עולה... אני באופן אישי מתיחס לתקלות כגורם מלמד ולא גורם מרגיע, בצורה קיצונית אוסיף ואומר כי הדבר הראשון שאני קורא ב Parachutist זה את מדור התאונות. המדור עוזר לי ללמוד מטעויות של אחרים ולא מרגיע אותי ואומר לי "או היו החודש מעט תאונות סבבה אפשר להמשיך לצנוח כי הסטטיסטיקה לטובת הצנחנים" או לחילופין "מאחר והסטטיסטיקה היא 90% (סתם מספר) והיו החודש מעט תאונות אז אני לא צונח כי יש סיכוי גדול יותר שאפגע". הדרך שלי להסביר ל לא צנחנים את רמת הסיכון בספורט היא להסביר להם כי הציוד עצמו בטוח מאוד והבעיה שלנו בתור אנשים היא א) לקפוץ אל הלא נודע ולעזוב רצפה ב) לסמוך על חתיכת בד שמחוברת אלינו עם כמה חוטים, ומה לעשות בפועל חתיכת הבד הזאת מצליחה כל פעם מחדש להציל את חיינו ולהביא אותנו חזרה לריצפה בחתיכה אחת ג) הסכנה העיקרית בספורט היא הבורות חוסר הידיעה והזילזול, מי שעוצם עיניים ואומר לי זה לא יקרה ובתוך כך מעגל פינות מביא לעצמו במו ידיו את הסטטיסטיקה לסיכום אני רואה את הסטטיסטיקה בצניחה כדרך לאתר בעיות ולא כגורם משכנע לבטיחות הספורט בברכת שמיים כחולים אורי - שמחר חוזר לעבודה לאחר 4 שבועות

mikigafni

New member
היי אורי

מטרתי העיקרית הייתה באמת להוסיף את הנושא ככלי ללימוד ולא כדי להראות לעולם הרחב כמה הספורט בטוח כל העוסקים בספורט דיי ידועים שהם ואנחנו מטורפעים מספיק אבל זה כל ה-fun ובתור צעיר בספורט עם 200 צניחות אני דיי בטוח שאנחנו מטורפים לגמריי אבל זה כל הכיף שמיים כחולים מיקי

תודה מיקי

תודה על הכוונה אני באמת מעולם, ואולי בתמימות, לא בדקתי סטטיסטיקות, קיבלתי את הערה שלך ואני אנסה לחפש מעט סטטיסטיקות בנושא בברכת שמיים כחולים אורי

קישור לסטטיסטיקות

הי מיקי בעזרתו האדיבה של קובי ישראלי אני מביא לך קישור לטבלה עם סטטיסטיקות. כמו שרשם כאן קובי יש מספר אתרים והסטטיסטיקה שאני מפנה אותך היא של skydivenet בברכת שמיים כחולים אורי

למעלה