תקלה מוזרה ב XEVO 250

Beetlejuice68

New member
תקלה מוזרה ב XEVO 250

אחרי שהקטנוע עמד כ10 שעות באתי להניע, הניע יפה ואז שירדתי מהמדרכה.. בום מת! לא נדלק.
חוטים לא ראיתי משוחררים, כובע פלאג במקום..
הצצתי על המצבר וראיתי בקטבים קצת קורוזיה ניקוי עם מברג והחזרה למקום הקטנוע עובד
שוב יורד את המדרכה והופ נכבה לי.
ניתקתי מחדש את המצבר והחזרתי אותו והפגם זה היה על הכביש בלי לרדת מדרכות. כל הדרך הביתה הקטנוע הגיב טוב.
כאשר הגעתי לבית שמתי את הקטבים במים חמים וקצת שפכתי מים חמים על קטבי המצבר על מנת להסיר את הקורוזיה.
הייתי אומר שהכל בסדר ופתרתי את התקלה אולפ פעמים הדבר קרה לי שירדתי מדרכה.

כמובן בכל הזמן הזה שניסיתי להניע המצבר נראה כעובד והיה סטרטר אבל לא נדלק

אתם יכולים לחשוב או לנסות לעזור לי אולי להגיע לאיזה תקלה או בעיה שלא חשבתי עליה?
אשמח לעצות

תודה,

Tribel

New member
סטרטר שעובד מעיד שהבעיה לא במצבר הקורוזיה לא קשורה לזה

אם מתרחש אחרי מכה משהו רופף.
זה יכול להיות החיווט של הקויל,אולי החישוק של האימובילייזר לא יושב טוב (נמצא בגב הסוויץ'),הזנה של משאבת הדלק או חיווי של המזרק ועוד מחברים שגורמים לזה.

צריך לפרק ולבדוק מה רופף לך.

Beetlejuice68

New member
אז אחרי קצת חפירה ברשת

אני נזכר ש"נורת בקרת מנוע ונורית אזרהרה לתקלה במערכת ההזרקה"
הייתה דולקת .
תמיד יש רק נורה אחת של לחץ שמן שדולק עד ההנעה של הקטנוע אבל עכשיו שתי הנורות דלקו
&nbsp
עוד הבנתי כי כנראה הבעיה היא עם משאבת הדלק של אקסבו עד שנתון 2011 ואילו שלי בשנתון 2010
&nbsp
בהנחה שמדובר במשאבת דלת בעייתית של השנתונים הללו, עופר אבניר לוקח אחריות או שאני אהיה צריך לתקן את הדבר על חשבוני?
&nbsp
&nbsp

פרארי1

New member
היה ריקול על המשאבות האלה

בדוק אם הוחלפה אצלך המשאבה במסגרת אותו ריקול ואם לא, האם זה עדיין רלוונטי, כי עברו כבר כמה שנים.

Beetlejuice68

New member
השאלה אם באמת זאת הודעה המצביעה על בעיה במשאבה

כי שוב קרה לי המקרה היום שירדתי מאותה מדרכה (עבודה) נכבה הקטנוע אולם נדלק לפני בלי בעיה.
לאחר כיבוי אז ניתקתי את המצבר והחזרתי.
מכל מדרכה אחרת אין שום בעיה (כנראה הזוית והגובהה גורם למשהו) ניסיתי אפילו לסוע מאוד בצורה גסה ושום דבר לא גרם לקטנוע להכבות.

אני בכוונה שואל שכן אני לא רוצה להגיע למצב במוסך שיחליפו לי את כל העולם ואחותו ואז שוב הבעיה תחזור.. למרות שאני די מאמין במוסך שהוא יחסית הוגן וישר

Tribel

New member
לנורת תקלה יש הרבה סיבות ולא אין קשר בין משאבה למהמורות

סימנים מעידים למשאבת דלק הם גמגום\אי תגובה מהמצערת בעומס או במהלך נסיעה ארוכה,קשיים בהתנעה ועוד דברים ברוח הזו.

אם הנורה מהבהבת היא אומרת את מספר התקלה - למשל הבהוב קצר ו3 ארוכים (או בסדר הפוך) מעידים על המספר 13,בספר אמורה להיות טבלת דיאגנוסטיקה.

למעלה