תקיפת קשישים

תקיפת קשישים

השנה הותקפו 51 קשישים בביתם. אתמול הייתה פנייה לאזרחים לרעיונות, כיצד ניתן להשגיח ,לתת פתרון להשגחה על אותם קשישים, בקיצור להפחית מספר התקיפות. אין הכוונה להמליץ על ענישה מרתיעה יותר. אולי תזרקו רעיונות , נעשה מעין "בנק" רעיונות ומנהל/ת הפורום יפקסס .(ואם יוטל עלי מוכנה לפקסס) (אם אכן אתם מעונינים אביא את מספר הפקס). אל תגידו אני צעיר ,זה לא נוגע לי. חשבו על אמכם, סבתכם. ובעתיד זה אנחנו. מה דעתכם ?

גלבועא

New member
יש לי רעיון רציני מאוד

להחזיר את השטחים, לסיים שלטון דיכוי של 40 שנים, לבטל את האפליות הנהוגות במקומותינו, ואז אולי, נגדל אנשים פחות אלימים.

brum

New member
אני לא חושבת שזה מה שיעזור כי מי שעושה את זה

הם נרקומנים, אלכהוליסטים ושאר "ירקות" חינוך ומקומות לאנשים כאלו מצד אחד ומצד שני יותר רצינות מהמשטרה, וכמובן גם ייעוץ חינם לקשישים איך להתגונן יכול לפתור את הבעיה (גם יותר מציאותי לדעתי). חינוך - מכיתה א' שיהיו שיעורים על כבוד ליצורים חיים (אפשר להתחיל מפינות חי כי ילדים שמתאכזרים לחיות מתאכזרים גם לבני אדם בסוף), שיעורים על איך להתמודד עם אלימות וכמובן אכיפת החוק "אפס סובלנות לאלימות" (יש כמה בתי ספר בארץ שכבר מיישמים את השיטה), אגב במשטרה יש תוכנית לילדים ביסודי המלמדת על שמירת החוק - והתמודדות עם אלימות, כל מה שצריך זה להתקשר ולהזמין אותם (פרטים באתר של משטרת ישראל). לא להזניח, בשום מקום ובשום מגזר, את מבני בתי הספר והגנים - שכולם יהיו צבועים, עם ריהוט מתאים וכל מורה שנשחק לא ילמד בבית הספר (בנוסף להגדלת שכר המורים - כך הטובים רק ילמדו). יותר מתנ"סים ומקומות שיהיו מקום מפלט לילדים ובני נוער שהמצב בבית גורר אותם להתנהגות פסולה (אם זה משעמום של ילדי שמנת או מצוקה אמיתית של ילדים ממשפחות הרוסות), במקומות האלו יפעלו רק אנשים שיודעים להתמודד ולמדו על צורת התמודדות עם אנשים כאלה. לכאלו שכבר שנכלאו יותר מפעם אחת בגלל מעשי אלימות - כבר בבית הכלא לתת להם הזדמנות ל"השתחרר" מהמעגל (למשל בארה"ב אסירים מגדלים גורי כלבים שבסופם יהפכו לכלבים בשירות הצבא והמשטרה, דבר שגורם גם להפחתת האלימות בתוך בית הכלא עצמו) בקניונים להציב "שירות תעסוקה" - לילדים ולנוער שנפלטו ממערכת החינוך או כאלה שאחרי צבא ועוד לא "מצאו את עצמם" לתת להם הזדמנות, בלי הרבה ביוקרטיה, להכנס לעולם של תעסוקה שרווח בצידה (מצוין גם לכאלה שצריכים עובדים זמניים כמו בחקלאות למשל). יותר כח אדם למשטרה שיסיירו במיוחד במקומות "מועדים לפורענות", שיגיעו מיד וגם יחלק לכל זקן שמבקש לחצן מצוקה על חשבון המדינה.

חשבתי גם במסגרת מחויבות אישית

של תלמידי י . עזרה בקהילה. פעמיים בשבוע יגיע נער לבית הקשיש, יעשה איתו סידורים (למשל בנק) ותהיה נוכחות בבית. זה יתרום הן לקשיש והן לנער.

גלבועא

New member
עושים את זה

הבעיה בחברה שלנו, באמת, שהיא חברה אלימה בראש ובראשונה. וחברה אלימה ממדרגת את מושאי האלימות שלה היטב, על ידי כך שהיא מגדירה את "הכי חלש ו-הכי דחוי". התחושה המרכזית שלי שהזקנים/ות, במיוחד אלה הלא-מוגנים [אין פיליפיני/ת לידם, אין אדם צעיר לידם כשהם הולכים ברחוב] הפכו זה מכבר לדחויי הדחויים ולמנוכרים מהחברה. העיקר יש להם "מפלגה" עאלק. וכן, אני כועס מאוד, כי אני רואה את אבי בסיטואציה דומה, הוא מסתובב כל היום, הולך ונוסע ועובר באיזורים מסוכנים.

pf26

New member
החברה אלימה מאד

אין הרבה סבלנות לשונה, וגם הילדים יודעים ש"מותר להם הכל". קשה להאמין כמה מקרי אלימות "קטנים" אנחנו רואים בכיתות בי"ס יסודי. את זה דוחפים, בזה בועטים, את השלישי שורטים, לרביעי קורעים את המחברת והצוות החינוכי עומד כמעט חסר אונים. משוחחים עם הילד, מזמנים את ההורים לשיחה ו...מה הלאה? אסור להוציא מהכיתה, ההורים מגבים את הילד, אין השעיות. התחושה שלי היא שהכל הפקר, הכל מותר. אני מתמודדת עם ילדי כיתה א' שבועטים, יורקים, מכים, משקרים, גונבים וכל זה בישוב מבוסס במרכז הארץ. גם ההורים לפעמים עומדים חסרי אונים מול הילד בן השש אותו העצימו והעצימו, עד שאיבד את הגבולות להם הוא זקוק מאד. קשישים? לא יודעת. מנעולי בטחון, סיירות בטיחות, שיכון מוגן, חובת סיוע לקשיש ע"י בני נוער. וואללה - תפסתם אותי במצברוח של יאוש.

אני חשבתי שבכיתה א' הם גדיים

ורק בחטיבה בגלל ההורמונים כשהגדיים הופכים תיישים הם משתוללים לא יודעת מה עובר על החברה שלנו .... לדעתי הדג מסריח מהראש כל דאלים גבר אין ....בישראל איש הישר בעיניו יעשה .בקשר לקשישים הדבר מדאיג כי אני פוטנציאל לשדידה .

גלבועא

New member
גם בגן הילדים את רואה את הפושטקים

פושטקיות, אלא מה?! ואת מכירה את ההורים: אם מרביצים לך תרביץ בחזרה, אלא מה?! ואת מכירה את ההורים שבאים לסגור עניין עם הקטין האלים ו/או עם הוריו. ולפעמים כשאת מכירה את הורי הקטין/ה האלימים/ות את מבינה שכדאי לך להתכווץ בצד, כי תיכף את תחטפי. ואת יודעת שהמשטרה זו בדיחה מהלכת על שתיים. ונכון, לית דין ולית דיין וכל דאשלים גבר.

אטי

במשך שנותי הרבות יצא לי ללמד מכיתה ו עד יב. ואת צודקת. גיל תלמידי ח' הוא הבעייתי ביותר מבחינה התנהגותית בגלל הסיבה שציינת. את כותבת שאת פוטנציאל לשדידה ? אני חושבת שאין אחד שהוא לא כזה במדינה. אבל, מציעה לך לעשות כל מה שניתן כדי להגן על עצמך. אצלנו למשל יש גל פריצות בשכונה בחצי שנה האחרונה. אני כבר מרגישה בכלוב. החברה הפכה להיות אלימה. נראה לי שאם לא יעשו דברים דרסטים מרמת השפיטה ,דרך המשטרה, חינוך והורים המצב רק יחמיר. אמא שלי ספרה לי לפני הרבה שנים שבתקופת מלחמת השחרור הם חיו בשכנו לערבים, ומי חשב בכלל לנעול את הדלתות. פשוט עצוב.

ואמא שלי סיפרה

שב"תל אביב הקטנה "לא נעלו את הדלתות .ובקיבוץ שהתגוררתי בו לאחר נישואי לא נעלו את החדרים היום ה"חדר " הפך ל"בית "ובדלת יש פלדלת .

alona 9

New member
מאד דואגת לאמי

היא גרה באיזור לא סימפטי,לעיתים קרובות שם שודדים קשישים,לפני כחודשיים בשבת בבוקר, כך,באמצע הרחוב הוא הלך אחריה ותלש מצווארה שרשרת ...ופעם כשהוציאה 50 שת לשלם לחנווני נכנס בחור למכולת ופשוט חטף לה את הכסף מהיד,מהכספומט היא מוציאה כסף רק כשהבנק פתוח,כי "השומר עומד בחוץ"...היא מאד נסערת אחרי כל אירוע כזה,ואנחנו תמיד מרגיעים אותה ב-"לא נורא,העיקר שאת בסדר" אבל בינינו..............אנו מאד מאד דואגים.

למעלה