תקיעות

שרה 311

New member
תקיעות

מה עושים עם תקיעות, חסימה רגשית שלא מאפשרת שינוי , הידיעה שיש מצב נכון יותר לחיות בו ומצד שני אחיזה במצב המתסכל שגם בו יש יתרונות אך טעם ההחמצה והפספוס מייסר ולא נותן מנוח , האם להרפות ? נמצאת בטיפול פסיכולוגי

נסי להבין בטיפול מה האמונות הפנימיות

שמשאירות אותך במצב בו את מעדיפה להשאר במצב המתסכל.
בעיקר מדובר בפחד משינוי, אבל הרבה פעמים אנחנו גם מוצאים בתוך המצב המתסכל נחמות שקשורות לאמונות פנימיות, אולי אם תזהי את אותן אמונות פנימיות, שיכולות להיות מאוד אישיות, אולי קשורות במצבים בילדות, ותוכלי להביא אותן למודעות, זה יעזור לך לשחרר את אותן אמונות פנימיות ולהתחיל לאמץ אמונות חיוביות ומחזקות יותר שיאפשרו לך להתחיל לעשות צעדים לעבר הכיוון שאת מעוניינת בו.

meidadc

New member
חוויה סובייקטיבית של תקיעות

אני מאמין שרוב האנשים הם מספיק מוכשרים ומספיק קומפטנטיים כדי שחייהם יראו כפי שנכון עבורם.
הרבה פעמים יש לנו פנטזיות שהחיים שלנו יראו אחרת, אבל לא תמיד הגשמת הפנטזיות האלה הופכת את חיינו לטובים יותר.

סתם, כדוגמא טיפשית שקופצת לי לראש, הרבה אנשים רוצים להיות ראש ממשלה. אבל אני חושב לעצמי איך הם היו מרגישים כאשר הם היו תקועים במקום עם תשומת לב תקשורתית מקסימלית ועויינת, עם אפס חופש לעשות מה שהם רוצים ועם לחצים שלא מהעולם הזה. יש כאלה שזה מתאים להם. לרובנו לא

בעבר חוויתי את עצמי כאדם סגור רגשית עם הרבה מנגנוני הגנה. היתה לי פנטזיה להיות רגיש יותר ופתוח יותר לחוויות רגשיות בתנאים בלתי מוגנים. אבל זה לא התאים למערך הנפשי של מלפני עשור. עם הזמן הרגשתי יותר חזק ופחות זקוק להגנות הללו. והשינוי די קרה מעצמו. אבל אם היתי מבצע את השינוי בצורה חדה כשלא היתי מוכן, יכול להיות שהיתי מתמודד עם תחושות שלא היו לי כלים להתמודד איתן כראוי

מה שאני רוצה להגיד הוא שמבלי להכיר אותך, אני מאמין שאת נמצאת היום במצב הנכון ביותר בשבילך (בייחוד שאת מספרת שפנית לעזרה מקצועית שמלוווה אותך בתהליך). יכול להיות שאת מפנטזת על שינוי שנכון להיום פחות מתאים לך מסיבות שאולי את לא מודעת להן. אולי כשתהי מוכנה השינוי הזה יקרה ביתר-קלות.

שרה 311

New member
זה נכון

תודה על תגובתך, אחרי בדיקה ממושכת עם עצמי בניסיון להבין מה מונע שינוי ,הבנתי מה האמונות שמונעות ממני להתקדם ולממש את "הפנטזיה", וזה נכון שכנראה לכל דבר יש את הזמן שלו וכמו כן לא תמיד הפנטזיה במתכונתה השלמה באמת מתאימה ,אני חווה מאוד קשה את שברו של החלום שכן הדבר שאני רוצה הוא דבר שיש לרוב האנשים ולא סתם חלום לטוס לירח , יש בי פחד שלעולם לא אוכל לממש את השינוי, בכל מקרה אני מנסה לפרק את השינוי לצעדים קטנים

זו לא שאלה שאת אמורה להפנות

לפסיכולוג שלך?
לאחרונה אני נתקלת בכל מקום באנשים שנמצאים בטיפול אבל במקום לשאול את המטפל שלהם שאלות הם שואלים בפורומים או בפייסבוק. את משלמת לו כסף, הוא למד בשביל זה, תדברי איתו על זה.

שרה 311

New member
תודה

לפעמים זה נעים לתקשר עם עוד אנשים , ולשמוע עוד דעות, וללמוד מניסיונם של אחרים

ואם נגיד לך

"להרפות" את יכולה להרפות?

בדרך כלל יש פערים די גדולים בין מה שאנשים אומרים לעצמם ש"צריך ל-" לבין זה שהם באמת עושים מה שהם יודעים ש"צריך ל-"

זה לא עניין של אמירות או לדעת מה נכון. את יודעת לבד מה נכון לך ובכל זאת בוחרת אחרת.
נדמה לך שאת לא בוחרת, אבל זה לא נכון. האחיזה הזו במצב מתסכל שהוא גם בעל יתרונות וגם מוכר לך ולכן פחות מאיים, זו בחירה. בחירה במה שמוכר כבר על פני מצבים חדשים שתאורטית הם סוג של "צריך ל-" שמולם אין לך שום מושג איך תתמודדי.

בגדול, אנשים-מצליחים הם אנשים שהסכימו להתנסות ולשים עצמם בסיטואציות שאנשים לא מצליחים לא חשבו בכלל להתחיל לנסות.

כדי לצאת מתקיעות צריך לצאת מתקיעות ולהיחשף לכל מה שהאין תקיעות תזמן לך. המוני דברים שאולי לא יהיה מאוד נעימים לך, והמוני דברים שדווקא ישמחו אותך מאוד.

אי אפשר לצאת מתקיעות בלי לצאת מתקיעות. אין איזה קילומטראז' של "דיבור על זה" שמהווה פז"מ לכיוון היום הזה שאשכרה קמים בבוקר ועושים דברים אחרת. יוצאים מתקיעות על ידי קפיצה למים והתנסות בדברים שהם לא תקיעות מבחינתך תוך שאת מבינה שגם אם קפצת והתאמצת להסתכן אין שום תעודת ביטוח שתצליחי.

למעלה