תקיעות

pv100

New member
תקיעות

שלום, זקוקה לעצה דרך עבודה? יש לי מאומנת שזיהיתי אצלה תקיעות בנושא שיפור זוגיות: ניסיתי בעבר לא היה שינוי אני חוששת "מפירוק החבילה"... איך אני יכולה לעזור לה "לראות" שהיא בתקיעות ולקדם אותה לעבודה... תודה

dnxtep

New member
עוד פרטים

השאלה שלך מאתגרת ולא ברור לי ממנה מה התקיעות בדיוק שאת רואה אצל המתאמנת? מה חסר לה בזוגיות? מה היא רוצה ליצור שם? האם היא מאשימה ו"מתקרבנת" או לוקחת אחריות מלאה על הזוגיות שלה? ביום שישי שמעתי משפט מדהים בכנס של מאמנים שאומר - "צריך רק אדם אחד למערכת יחסים מאושרת". ועוד דבר שאולי יעזור לך אם תסתכלי עליו מזוית אחרת - החשש מפירוק החבילה, מה יאפשר לך לשים את החשש בצד? הרי בסופו של דבר האם יכול להיות מצבשהמתאמנת אכן תבחר "לפרק את החבילה"? האם את רואה בפירוק החבילה איזשהו סימן לאי הצלחה עבורך או עבור המתאמנת? האם יכול להיות שדווקא זאת ההצלחה שהמתאמנת בוחרת לעצמה? ואולי לא, אני ממש לא מתיימר להכיר ולדעת מה הנושא שעליו היא רוצה להתאמן. בהצלחה,

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איפה החשש?

האם את חוששת מ"פירוק החבילה" של הזוגיות של המתאמנת, או מפירוק חבילת העבודה שלהן כמאמנת ומתאמנת? או אולי משניהם? כמאמנת עלייך להיות אותנטית - ולשקף את מה שאת חשה - גם אם באופן עדין ומאפשר. זו העוצמה של האימון. האם את מכירה את תרגיל "גלגל החיים"? זו דרך טובה לעבור על תחומי החיים השונים ולראות מה דורש שיפור בכל תחום. זו יכולה להיות דרך להעלות את הנושא.

pv100

New member
תודה

ראשית הרשו לי להודות לכם על התגובה. המתאמנת חוששת "לפירוק החבילה" אני מנקודת מבט שלי רואה שהיא "נמצאת בתקיעות" ואני רוצה א לשקף לה את המצב ב. לגרום לה לראות את הדברים אחרת אם היא לקחה החלטה שתהיה שלמה איתה ולא תכנס לצב קורבני. אהבתי את המשפט שלמערכת יחסים צריך אחד כי אם אתה משנה את נקודת המבט שלך דברים נראים אחרת. האם כדאי לעבוד איתה במעגל השפעה דאגה ואז לבחור דברים שיש לה עליהם השפעה והיא יכולה לשנות. תודה

במציאות אין דבר כזה "תקוע"

זו פרשנות שלנו על מה שקורה במציאות שלנו....לאחת המציאות הזו תראה כ"תקיעות", ולאחרת זו מציאות שנראת כ"שיגרה" ולכן אני הייתי מבררת למה היא מתכוונת כשהיא אומרת "תקועה". מה יש שם שגורם לה להרגיש תקועה... ועוד דבר שיש לי לתת כנקודת מבט, בפעמים שבהם אני מרגישה שאימון שלי עם מתאמן לא עובד כמו שאני חושבת שהוא יכול לעבוד, או שמשהו שם לא זז אלא נשאר במקום, יש רגע מסויים שבו אני מתבוננת פנימה אל עצמי ושואלת את עצמי "מה השיחות שיש לי על הנושא שהעלה המתאמן?" "איפה זה נוגע בי?" לפעמים זה נוגע בי באותם מקומות שלא פתורים אצלי וזה פוגש אמונות מגבילות שעדיין יש לי, לפעמים זה פוגש מקומות שאני פוחדת או נמנעת מהם, לפעמים זה פוגש מקומות שאני בעצמי כרגע מתמודדת איתם ויש לי דיעה על עצמי ועל התחום הזה בחיי...או כל גרסה אחרת של מה שכתבתי כאן. זו רק הזמנה, להסתכל איפה השיחה הזו על זוגיות, פירוק חבילות וכד', פוגשת אותך...מה זה מעלה לך....ואולי כשתיווצר הבהירות או פריצת הדרך עבורך - היא תשתקף אצל הלקוחה שלך... בהצלחה!

coachrina

New member
ניהול עצמי והרצון לעזור

מאמנת קרה, אני מצטרפת לדבריה של ענבל ומעונינת לחדד מספר מסרים: 1. את רוצה לנהל את החשש שלך מפני "פירוק החבילה". זה החשש שלך ולא בהכרח של הלקוחה שלך. הכל פתוח ואפשרי להתבוננות וההחלטה באימון היא תמיד של המתאמנן/ת. 2. הדרך הכי ישירה לומר את מה שאת רואה היא לבקש רשות לומר את מה שאת רואה. במרבית המקרים המתאמנים מבקשים לשמוע מה המאמן שלהם רואה. את אומרת את שאת רואה ושמה לב לדבר הבא: התוקף של דברייך הוא רק במידה והדברים מהדהדים ללקוחה שלך, משמע מהווים עבורה אפשרות ללמידה. אם מה שאמרת לא בכיוון מבחינתה, ממשיכים למקום אחר. לא בטוח שהיא רוצה לעשות משהוא עם הזוגיות שלה וזה לגמרי בסדר. היא הקובעת לחייה. העלית סוגיה מאוד מתקדמת מתחום האימון, בהצלחה וחג שמח.

pv100

New member
דברי המאומן

שלום, אני כנראה לא הבהרתי את עצמי המאומן העלה את החשש אני "הולכת" איתו ורוצה לשקף לו את המצב החשש אינו שלי המאמן אני הולכת עם האג'נדה של המאומן מצד אחד יש רצון לשינוי ומצד שני "עולים" השדונים שמונעים את השינוי

coachrina

New member
תודה על התיקון

השדונים הם סימן נפלא כי הם מעידים שהחל שינוי. האם את עובדת עם כלים שונים להתמודדות עם השדונים? ניתן להאניש אותם, לבקש תיאור שלהם, לתת להם שם, לשחק עם המתאמנת במשחק תפקידים כשאחת מכם השדון, לנהל שיחה עם השדונים ולשאול מה הם צריכים, לברר מה מפחיד אותם. מנסיוני משחק התפקידים הוא עוצמתי מאוד. בנוסף ניתן להעמיק את ההתבוננות על החשש שהועלה, לתת לו מקום ולאפשר למתאמנת להשתחרר ממנו. זה קורה כשנותנים מספיק מרחב להיות במקום הזה. בהצלחה לשתיכן.

noanona

New member
דעתי:

נסי לבדוק באלו אמונות היא מחזיקה שגורמות לה להישאר במצב הזה. בדרך כלל האמונה היא הרבה יותר עמוקה מאשר משהו שנראה על פני השטח. כאשר מזהים את האמונות הללו ומערערים את אמינותן, יוצרים בדרך כלל שינוי ברמת ההתנהגות. אחד הדברים שאני עושה עם מתאמנים שלי זה לתת להם משימה שהם צריכים לבצע ברמה יומיומית שתשפיע על אופן החשיבה שלהם ובעיקר האמונה שלהם בעצמם כמו: מעשה טוב יומי, אפילו משהו קטן. פינוק יומי קטן שיכול (לא חייב בעלות כספית) וכדומה. כך אני עובדת מכמה כיוונים - שינוי אמונה שמשנה התנהגות ושינוי התנהגות שמשנה אמונה. בהצלחה וחג שמח! נועה להב, מאמנת אישית.

למעלה