תקופת צינון

תקופת צינון

שלום
טיפלתי במסגרת ציבורית בהתנדבות במטופלת. כעת תמה תקופת ההתנדבות שלי והיא רוצה לעבור לטיפול אצלי באופן פרטי (מיוזמתה ולבקשתה וללא כל עידוד מצידי). אני כרגע איני מועסקת או תחת שום קשר מחייב/ חוזי עם המסגרת הציבורית. האם אני יכולה לקבל אותה לטיפול פרטי? האם נדרשת תקופת צינון? ומה אורכה הנדרש? ולמה?
תודה

העברת מטופל ממסגרת ציבורית למסגרת פרטית

שלום לך,
להלן ציטוט מתוך קוד האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים:
5.9 הפניית לקוחות ממסגרת ציבורית
א. פסיכולוגים הנותנים שירותים פסיכולוגיים ללקוחות במסגרת ציבורית, יספקו להם את הדרוש במסגרת זו. אם נוצר צורך בהתערבות פסיכולוגית נוספת או משלימה, שהיא מחוץ למסגרת האמורה, יפנו את הלקוח למסגרת מתאימה ולא יציעו לו או יסכימו להצעה שלו לספק לו התערבות פסיכולוגית כזו בעצמם, אלא במקרים חריגים וגם זאת באישור מיוחד של הממונים עליהם.
ב. העברת לקוח למסגרת טיפולית חדשה (ציבורית או פרטית) והמשך ההתערבות הפסיכולוגית על ידי אותו הפסיכולוג, מחייבת את הפסיכולוג לקבוע מחדש עם הלקוח חוזה מקצועי כדי לקבל את הסכמתו המודעת לתנאים החדשים.

הקיצר - על פי קוד האתיקה את לא אמורה להיענות לבקשתה, אלא במקרים חריגים, וגם זאת באישור הממונים במסגרת הציבורית בה עבדת.

אני מניחה שתיבדק אפשרות להציע לה להמשיך לקבל טיפול חינמי באותה מסגרת ציבורית על ידי מטפל אחר, ויתכן והמטופלת תתבקש לכתוב לממונה מכתב מפורש המוותר על זכותה לטיפול חינמי עקב רצונה להמשיך להיות מטופלת על ידך.

בהצלחה

תודה והמשך שאלה

תודה תמר
אני איני פסיכולוגית אלא מטפלת באומנות- האם החוק חל גם עליי?
שנית- אין כל כך עם מי לדבר על הדברים האלו במסגרת בה התנדבתי. ניסיתי לבדוק עם מי שאחראי עליי והוא נתן תשובה כללית ולא מספקת על תקופת צינון כדי למנוע תביעות. באופן כללי זו מסגרת שיותר חשוב לה ה"כסת"ח", ופחות רווחתם של המטופלים. זאת ללא כל התחשבות במצבה / רצונותיה של המטופלת. ולכן אני תוהה על אורך תקופת צינון נדרשת.
שלישית- כאמור מעולם לא עבדתי במסגרת הזו- ולא היה חוזה העסקה ביננו- האם הדברים דומים? שונים?

ובנוסף

חשוב לציין שגם אם תמשיך במסגרת הציבורית תאלץ להמתין עוד מספר חודשים ואפילו יותר מחצי שנה לקבל עוד טיפול

תקופת צינון בין טיפול במסגרת ציבורית לטיפול במסגרת פרטית

שלום לך,
מצאתי עבורך את המדריך לאתיקה של יה"ת - האיגוד הישראלי לתרפיה על ידי יצירה והבעה. שווה קריאה מלאה.
הסעיף הרלבנטי לשאלתך :
"מקובלת שנה אחת של צינון בין טיפול במסגרת ציבורית לבין המשך טיפול באופן פרטי אצל מטפל המועסק באותה המסגרת, אלא אם נערך הסכם מיוחד המצדיק המשך רציף של הטיפול."

הסבר לצינון זה נעוץ במנגנון ההעברה של המטופל, ההופך אותו לפגיע ונתון להשפעה.

עם זאת - שימי לב שכתוב: "מומלץ", ובהמשך - "אלא אם".
ממליצה לקיים עם המטופלת שיחה טובה (מקצועית ופתוחה) המבהירה אופציות ובוחנת יתרונות וחסרונות.

אעשה כך

תודה רבה. הדברים גם ככה על השולחן (כלומר האופציות שלה להמשיך בכל מיני סוגים אחרים של טיפול לא בהכרח אצלי) אך אבהיר ואחדד למעלה מכל ספק.

למעלה