תקופת ה- Franceca Haiti

Eyal Ezra

New member
תקופת ה- Franceca Haiti

שלום לכולם, אשמח מאוד אם מי מיכם המחזיק בחומר כלשהו, בין אם מוסיקלי ו/או היסטורי, קישורים או כל מקור מידע אחר על תקופת ה"פראנסקה אהיטי Franceca Haiti" (בהתייחס לסגנונות הקונגה והטומבה פרנסקה) ישאיל לי חומר זה. בתודה רבה רבה !

Sarika

New member
לא שמעתי על התקופה הזאת

אולי תפרט לנו, האם היא שייכת לתרבות הלאדינו?

Eyal Ezra

New member
פירוט ושייכות לתרבות הלאדינו

היי Sarika, אני מדבר על התקופה שכללה שני סגנונות מוסיקליים (הקונגה והטומבה פרנסקה) מתוך שלושה עיקריים (השלישי זהו סגנון האפרו), שהשפיעו על התפתחות הרומבה הקובנית על שלושת סוגיה. אני בעיקר בוחן את ההשפעות המוסיקליות של אותה תקופה זו על הדורות הלאטיניים שבאו אחרי תקופה זו ושילובן במהלך ההיסטוריה על הדתות והתרבויות השונות בחלקן כדוגמת תרבות הלאדינו. האם מישהו מחזיק בחומר דומה ?

SuzieRS

New member
אולי אתה מתכוון ל"דורות הלאטיניים"

של דרום אמריקה? שם היתה וישנה השפעת ה AFRO . אצלנו השפעות הן יותר מזרחיות -ים תיכוניות.

Eyal Ezra

New member
חידוד בקשתי

היי SuzieRS, בשאלתי אני מתכוון לכל מקור מידע (היסטורי ו/או מוסיקלי) שמדבר על מוצא המוסיקה הלאטינית והמקורות שממנה הושפעה. כמו כן, אני מתעניין גם בתוצאותיה השונות כגון הרומבה הקובנית, ממבו, צ'ה צ'ה וכמובן גם יתר הסגנונות הלאטיניים המאוחרים יותר כדוגמת הסלסה והלאדינו (בהשפעת הסגנונות הים תיכוניים כפי שציינת בהודעתך SuzieRS).

SuzieRS

New member
שלום אייל,

הצ'ה צ'ה , ממבו, סלסה, רומבה הם מקצבים וריקודים לטיניים, נכון יותר AFRO-LATINI . אין לזה קשר ללאדינו= שפתם של מגורשי ספרד. נסה בפורומים דרום אמיריקאיים. בהצלחה בחיפוסיך

Eyal Ezra

New member
קשר היסטורי בין תרבויות

SuzieRS ו: יפיקה שלום, ראשית, אני מאוד מודה לכן על העזרה שנתתן במידת האפשר. שנית, הלאדינו הוא תוצר של התפתחות תרבותית המושפעת מתרבויות כדוגמת הלאטינו. ממהלך ההיסטוריה, התפתחויות שקרו בעבר בתרבות הלאטינית לקחו חלק מהשפעה על היוצרות הלאדינו. אני בוחן ההשפעות האלו ותוצאותיהן בעולם הלאדינו (הן מבחינה היסטורית והן מבחינה מוסיקלית) כך שהקשר הוא די הדוק. הסגנונות המוסיקליים האפרו - קובניים שציינתי וגם אותם אני חוקר, היו לשם המחשה/דוגמא בלבד ומהווים לחלק מהתרבות לאטינית שהשתנתה בשנים, ויצרה גם היא השפעות תרבות על עולם הלאדינו. בכל אופן, אני שוב מאוד לשתיכן על העזרה אם כי עדיין לא מצאתי את מבוקשי. אפתח את החיפוש למישורים רלבנטים אחרים בהם ייתכן כי שם פרטי מידע בנושא. תודה תודה !

למעלה