תקופת האבן

assafni

New member
זיהוי צמח

הזחלים נמצאו על הצמח הזה, האם מישהו מזהה?

assafni

New member
חרק קטנטן

יש לי רעיון אבל אני לא בטוח, האם מישהו יודע לומר את הסידרה?

assafni

New member
חרק קטנטן

יש לי רעיון אבל אני לא בטוח, האם מישהו יודע לומר את הסידרה?

קפזנב=קפץ זנב.

בשלוליות חורף תוכל לראות לא מעט מינים מעניינים מקפצים על פני השלולית.

assafni

New member
צודק אבל...

גם אני חשבתי על קפזנבאים הבעיה שאני לא רואה את המזלג שאמור להיות מקופל מתחת לגוף. אולי קיימים כמה גלגולים?

הנ"ל נראה בוגר

שתי אפשרויות: 1)ה"קפיץ" לא נראה בצילום. 2)זהו מין ללא המזלג האופייני.דבר שבהחלט יכול להיות למיטב זכרוני.אם תוכל בדוק את הנושא (מינים ללא איבר קפיצה) ועדכן.כרגע אני ללא ספרות.

weinman

New member
ראש קטן

חורשת האקליפטוסים בין ערוץ האיילון לתל-גריסה סיפקה הפתעות קטנות ומעניינות מתחת לקליפות העצים שנשרו על הקרקע. בין הזערורים אם כי עדיין לא הכי קטנים שנראו היו קפזנביים. הקפזנביים שייכים לקבוצה של חרקים פרימטיביים חשוכי כנפיים שגודלם הממוצע הוא 1-2 מ"מ הם מצויים במגוון בתי גידול (לחים) וניזונים מהחי והצומח, חומר אורגני ואבקת פרחים. הם נחלקים לשתי קבוצות עיקריות: מפורדי פרקים ומאוחי פרקים. בתמונה שהעלה assafni רואים נציג למפורדי פרקים. בתמונה שלי רואים נציג למאוחי פרקים. מקור שמם הוא מיכולתם לנתר לגובה רב יחסית לגודלם. יכולת הניתור מושגת תודות לאיבר קפיצי המצוי מתחת לבטו שהוא ככל הנראה גילגול של רגליים. מידע רב וצילומים מרתקים אפשר למצוא בקישור הבא http://www.geocities.com/~fransjanssens/taxa/collembo.htm תמונות http://photo.net/photodb/folder?folder_id=475685 http://www.stevehopkin.co.uk/collembolagallery/

weinman

New member
הנה שוב במבט על

להזכירכם הגודל הוא כ 2 מ"מ הגוף בישראל ידועים כמה עשרות מינים מתוך למעלה מ-7000 בעולם.

דווקא ראש גדול

במבט צד יש לחלק מהמינים ראש/ "פרצוף" גדול מאוד יחסית לגוף.קצת לא פרופורציונלי לעיתים.(לרוב אצל מאוחי הפרקים אך גם במפורדי הפרקים רואים מהצד שהראש ארוך). אם יורשה לי לבקש-מפני שרק אתה יכול להוציא תמונות מעלפות כאלה-אם תתקל בקפזנב שוב,נסה לצלם אותו מהצד או מכיוון תחתון (הכוונה בגובה ה"פנים" שלו ). תודה על ההפתעות.נהדר. אגב,אני יותר ויותר משתמש באלבומים שלך ככלי לזיהוי מינים שאיני מצליח לזהות לבד.ממליץ בחום לכולם ומחכה בקוצר רוח לאתר מסודר משלך עם ממשק נוח יותר.

assafni

New member
בבקשה

קפצנב מסדרת מאוחי הפרקים, ניזון מעלה גדילן עדיין אין זיהוי משפחה.

תודה-מעולה.

האם מצאת אותו על הגדילן? מה אתם אומרים,יש לו ראש קטן או גדול? (יחסית כמובן).אני כבר מבולבל. מה שבטוח הוא שזה יצור מוזר.

assafni

New member
תלוי בסוג

אני לא חושב שגודל הראש הוא קריטריון להגדרה. למשל הנה תמונה של Sminthurides הראש גדול יחסית. גם התמונה שלי היא כנראה קפצנב ממשפחת Sminthuridae אבל בסוג זה הראש יותר קטן יחסי. משפחה זו נמצאת לרוב על גבי עלים וידועה ביכולות הניטור שלה. כאשר אחד מהם נחת על ידי וקפץ ממנה הרגשתי איזו עוצמת ניטור יש לקטנטנים האלו.

weinman

New member
עניין זוטא

זוטקרביים הם עכבישניים קטנים המזכרים עקרבים אבל הם חסרי עוקץ, ארסם חלש ואינם מסוכנים בכל אופן. ניתן למצוא אותם מתחת לאבנים, סדקי סלע, קליפות עצים או בנשורת אורגנית בשטח. ניזונים מחרקים ופרוקי רגליים זעירים שהם מוצאים בסביבתם. תופעה מעניינת שנצפתה אצל זוטקרביים היא תפישת טרמפים על חרקים אחרים כמו זבובים או חיפושיות. מידע נוסף ומעניין ניתן למצוא בכרך חסרי חוליות יבשתיים של אינציקלופדיית החי והצומח. הגודל של הפרט בתמונה הוא כ-2 מ"מ. הוא נימצא על הקרקע מתחת לקליפת אקליפטוס אבל מצאתי כאלה גם מתחת לאבנים בתל-גריסה.

weinman

New member
עניין אקראי

בתקופה הזו כאשר הכל לח מאוד מוצאים גם הרבה מאוד אקריות ממינים שונים. חלקן זערוריות של ממש. פחות מחצי מ"מ וחלקן גדולות יותר עד כדי 5 מ"מ. זו שבתמונה צולמה במערות אפקה אבל נראו כאלו גם מתחת לקליפות האקליפטוס בירקון. זו הפעם הראשונה שאני רואה אקרית כזו ועדיין לא עמדתי על טיבה הגודל הוא כ 2 מ"מ

weinman

New member
לך לנמלה....עם זכוכית מגדלת

אם אני מזהה נכון הנמלה בתמונה שייכת לתת-משפחה הפונריות. זו קבוצה של נמלים פרימיטביות שנראות לעיתים רחוקות מכיוון שהן תת-קרקעיות באופי מחייתן הן מקיימות מושבות המונות כמה מאות פרטים וניזונות מחרקים אורך הנמלה הוא כ-2-3 מ"מ נמצאה באקראי מתחת לאבן בתל-גריסה.

weinman

New member
נדלן

העונה הלחה חביבה מאוד על נדלים למינהם כמו כן גם על רבי-רגליים שנראים בהמוניהם מתחת לאבנים. אבל מי שיעשה קצת זום ימצא גם הרבה צעירים שבקעו לא מזמן. הנקבה שומרת על הביצים והצאצאים מספר שבועות. כזה הוא הנדל שבתמונה. אורכו פחות מ10 מ"מ. ככל הנראה זה רבנדל. עם הגידול וההתנשלות נוספים פרקים ורגליים. זמן גידול עד לשלב בוגר הוא כשנתיים.

למעלה