תקופת בית שני

• פותח הנושא gkaz
  • פורסם בתאריך

gkaz

New member
תקופת בית שני

שלום שלום! בעקבות ט באב והשידורים בנושא חורבן בית שני בערוץ, יש לי שאלה: היהודים שישבו בארץ בימי בית שני ועד לחורבן, היו למעשה יהודים משבט יהודה שהוגלו ע"י הבבלים לבבל(586 לפנה"ס) והורשו לשוב בהצהרת כורש לאחר כבושי פרס בבבל? ומה עם יהודי עשרת השבטים שהוגלו בגלות אשור ב - 722 לפנה"ס?? הם הרי הוגלו לכל רחבי האימפריה האשורית, האם הם גם שבו לציון בימי בית שני?? או שמא הם התפזרו בגולה מאז? תודה!!

על פי המסורת היהודית, עשרת השבטים

שהוגלו על ידי האשורים אבדו, ויש כל מיני עמים ועדות מוזרים (המקויה היפאנים, למשל) שטוענים שהם-הם צאצאי עשרת השבטים. היהודים שישבו בארץ מכורש עד טריאנוס הם אכן צאצאי שבטי יהודה, בנימין, שמעון ולוי, שהתגוררו בזמן בית ראשון בממלכת יהודה.

יהודי 720

כדאי לקרא את ספרו של רן דצוק על היהודים של גלות הממלכה הצפונית. לא הרבה ידוע עליהם מתקופת גלותם. יש ארכיון של משפחת מורשו מבבל - יש עדויות של יחזקאל האומר להם להתיישב בבל ולחיות שם (על גדות נהר החבור), אך למעשה לא הרבה ידוע. לא ידוע מה קרה איתם, יש כל מיני אנשים בעולם הרואים עצמם כעשרת השבטים, אני מאמין לכווווולם. מי שרוצה שיהיה. אני לא חושב כי יש עדויות הסטוריות היכולים לאשש באופן משכנע אף אחד מן הטענות. היו מבני עשרת השבטים שחזרו מן הסתם בשיבת ציון למרות שיש לי הרגשה (פנימית לא מתוך ידע) כי בשלב זה מדובר על אנשים אשר התרחקו אחד מן השני מבחינה אתנית ודתית (עברו כמה שנים לא?) התשובה לשאלה הראשונה היא כן - כך כתוב במקרא כי האנשים שהוגלו מיהודה או יותר נכון ילדיהם הם אלו אשר שבו לישראל (עדויות בעיקר מקראיות), אך אין סיבה לחשוב אחרת. כדאי לקרא בספר תולדות עם ישראל בימי קדם. זאת ועוד בהמשך - מאיר

למעלה