שלום
אם אתה באמת מתענין בכרונולוגיה המצרית ברצוני להמליץ לך על ספר נפלא: Ancient Egyptian chronology / edited by Erik Hornung, Rolf Krauss and David A. Warburton (הוצאת בריל, כך שלא ניתן לטעון שמדובר בספר לא רציני...) מדובר בקובץ מאמרים עדכני, משנת 2006, של אגיפטולוגים וחוקרי המזרח הקדום (כך למשל קלינגר) שעוסק בדיוק בתחום זה. אני אמנם לא אגיפטולוג אך רציתי להעיר הערה המבוססת על ידיעותיי: עד כמה שאני יודע שמות המלכים המצריים מוכרים מספרו של מנתו אך גם מממצאים אחרים (כתובות מלכים, קברי מלכים ועוד). בספר עליו המלצתי תוכל למשל לראות שהחוקרים בוחנים ממצאים מתוארכים החל מהשושלת הראשונה ועד האחרונה, ולמרבה הפלא, הרבה מאוד פעמים ממצאים המתעדים את שנת המלכות הגבוהה ביותר זהים או לפחות קרובים למספר שנות המלכות שניתן למלכים אלה על ידי מנתו. הערה נוספת: הכרונולוגיה המצרית מבוססת על תיארוכים מסוגים שונים (זריחת סיריוס, גובה פני הנילוס ועוד), כפי שגם תוכל לראות בספר הנ"ל, וכמעט ולא על טיפולוגיה. ובכלל, טיפולוגיה וארכיאולוגיה מעניקות רק תיארוך יחסי. גם עם שיטות התיארוך המתקדמות ביותר לא ניתן להגיע לתיארוך אבסולוטי מדויק (של פלוס מינוס עשר שנים) כפי שקיים כיום בנוגע לתקופה עליה אתם מתדיינים, ללא הטקסטים או דנדרוכרונולוגיה (יתקן אותי לקדימון אם טעיתי). אני לא בטוח שתוכל לקיים דיון פורה ומפרה ללא קריאת ספר זה (או מקורות נוספים מהשנים האחרונות, אפנה אותך אם תרצה), תוך הסתמכות על מחקר בן יותר מחמישים שנה.