תקוות לכל

ניקו 45

New member
תקוות לכל ../images/Emo107.gif

בארצות הצפון : רוסיה , נורווגיה , גרינלנד וקנדה גדלים כלבי הים הצפוניים ובעיקר מגזה הנבל . יש שלב מאוד מסויים בחיי גור כלבי הים שבן הפפרווה צחורה ויפה להדהים טרם משנה גווניה לאפור . ובקנדה ונורווגיה ה"נאורים" וזה השלב שבו מאות ואולי אף יותר ציידים טובחים מאות אלפי גורי כלבי ים אל מול עינהן המשתאות והכאובות של האמהות וכל זה למטרת בצע סחר פרוות . העולם עדיין שותק ועדיין לא ממש יוצא בגדול כנגד העוולה והפשע המתועב הנ"ל . 350 אלף גורים של כלבי ים ייטבחו בקרוב עבור פרוותם בצפון קנדה, באישור ממשלתי. הציידים הורגים את הגורים האומללים במכות אלה על ראשיהם, כדי שהפרווה לא תינזק חלילה מקליעי הרובה. (מתוך העתונות) זה חייב להיפסק ועכשיו !!!! בכוונה חסכתי מכם סרטי זוועה בנושא אך שיר בנושא יפה קשה היה לי להמנע ממנו

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה נורא וזה אכזרי ואין לכך שום תירוץ שבעולם
עוד אחד מפשעי האדם גרררר תירוצים אפריל 2004: בימים אלה נטבחים מאות אלפי גורים של כלבי ים בחסות ממשלת קנדה. זהו טבח כלבי הים הגדול ביותר שנערך אי-פעם. הממשלה ביטלה את אחד ההישגים הגדולים בהיסטוריה של המאבקים להגנה על בעלי-חיים, והתירה להרוג כמיליון כלבי ים במשך שלוש שנים. התירוץ הרשמי הוא, שכלבי הים בחופי ניופאונדלנד ולברדור (מזרח קנדה) פוגעים בענף הדיג בכך שהם אוכלים דגי בקלה. אולם בפועל, דילול אוכלוסיית הבקלה, שניכר היטב כבר בתחילת שנות התשעים, הוא תוצאה של דיג לא מבוקר. לכלבי הים השפעה מעטה מאוד על אוכלוסיית הדגים, והם אינם סובלים מ"התפוצצות אוכלוסין", כפי שהציגה זאת הממשלה. ככל הנראה, סיבה מרכזית להיתר הציד היא התמוטטות רתיעתם של יצרני בגדים משימוש בפרוות, שניכרה היטב בחורף 2002/3 ובחורף 2003/4. היסטוריה המאבק בציד כלבי ים החל בסוף שנות השישים. חשיפות של שיטות ההרג עוררו מחאה עולמית. ב 1972 אסרה ארצות-הברית לייבא מוצרים שהופקו מכלבי ים. אירופה פיגרה אחריה באופן ניכר, ולאחר עשר שנים, אסר האיחוד האירופי על ייבוא פרוות לבנות של כלבי ים. אלה הן הפרוות שנפשטות מגופם של גורים בני 12 יום ומטה, לפני שצבע הפרווה מתחלף לאפור. הקנדים נאלצו לבטל את הציד המסחרי. הם התירו ציד 15,000 גורים בשנה, בעיקר ל"צריכה עצמית". הממשלה הקנדית העבירה תקנות יונקים ימיים, הכוללות הנחיות שאמורות להביא להרג מהיר של הגורים. המחאה הבינלאומית שבה והתעוררה בחורף שעבר, עם פרסום ההרג ההמוני המתוכנן. ניסיון להעביר בסנאט של ארצות-הברית קריאה רשמית לממשלת קנדה להפסיק את הציד (נובמבר 2003) לא הוביל לתוצאות המקוות. כך נכשל גם הניסיון הבריטי לעצור את הציד באמצעים דיפלומטיים, לאחר ש 160 חברי פרלמנט חתמו על הצעה לדיון בנושא בבית הנבחרים. התקווה V אמנם כבר לא לכלבי הים שנולדו השנה - עשויה להגיע דרך חרם על קנדה. The Humane Society of the United States, למשל, פרסמה בעיתונים האמריקאים מודעה על עמוד שלם, הקוראת לאזרחי ארצות-הברית שלא לנסוע לקנדה. אני לא טסה השנה לקנדה אבל אם הייתי צרכה הייתי מבטלת במיידים גררר רק טוב!!!

למעלה