תקווה לשנה החדשה

תקווה לשנה החדשה

שיקום הישראלי הראשון שיכתוב השנה נובלה גרפית בסגנון/השראה של בלנקטס. חייב להיות מישהו מתחום הקומיקס שיש לו סיפור ששווה את זה. דתי שחזר בשאלה, יציאה מהארון, המעבר בעקבות ההתנתקות בחזרה לארץ, סיפור חיים שיהיה שווה קומיקס בסגנון כאמור של בלנקטס אבל בטוויסט מקומי. שנתיים בערך מאז שקראתי את זה ועדיין חושב שעומד ברשימת חמשת הקומיקסים הטובים ביותר שקראתי אי פעם.
על הדרך כבר אאחל שנה טובה לכולנו ושנחשף לכמה שיותר קומיקסים מקומיים וזרים מתורגמים מאנגלית ומעוד שפות ושבכלל יהיה מגניב השנה בתחום.
אוֹרי22

mulon1984

New member
למה ללכת דווקא לכיוון הזה?

אם יביאו לי 500 עמודים של בכי והתמסכנות של ההתלבטויות של דתל"ש, חזב"ש, גשפ"ש או וואטאבר אני נשבע שאני לוקח את זה ודופק לו בראש.
אני בכיף אקרא 500 עמודים בדיוניים לחלוטין ולו רק שיהיו מהנים ומרתקים.

אגב, את חביבי קראת?

לא מסכים אתך

סיפור חיים מעניין יכול להפוך להיות מרתק אם כותבים אותו נכון. אחת הביוגרפיות הכי טובות שקראתי אי פעם היא ביוגרפיה של פיזיקאי זוכה פרס נובל בשם ריצ'רד פיינמן. בכיתי מצחוק כל הספר. זה שווה קריאה ממש ונקרא "אתה בודאי מתלוצץ מר פיינמן". אם הופכים את הסיפור לקומיקס יפה ואומנותי כמו "שמיכות" זה הופך להיות יצירת מופת. בגלל זה אני חושב שבארץ יש פוטנציאל אדיר לספר כזה. את חביבי לא קראתי ואני קצת חושש כי אחרי שאתה קורא את בלאנקטס כל דבר אחר של הסופר עלול לעמוד בצל שלו. אתן לזה מתישהו צ'אנס אבל עם חשש רב.

mulon1984

New member
דווקא קיבלתי ביקורת לא מחמיאה על ספרו

של פיינמן.
בכל מקרה, אני תמיד אמרתי שאין כזה דבר רעיון רע לסיפור, זה הכל תלוי מה עושים איתו. מכאן שאין כזה דבר באמת "פוטנציאל" לסיפור מז'אנר מסויים, כי עובדה שרבי המכר הם ספרים מאוד מגוונים.

גרמת לי לחשוב

וכן אתה צודק, באמת שאין נוסחה לרב מכר ורעיון סתמי עם ביצוע מרשים יכול להפוך לסבבה (ראה ערך אווטר, מתחום הקולנוע). וגם ההפך.
לגבי פיינמן, תן לספר צ'אנס אני משער שתודה לי

mulon1984

New member
אין בעיה!

ברגע שאסיים את יוליסס של ג'יימס ג'וייס אני מבטיח לעבור לספר של פיינמן!
דבר איתי עוד 15 שנה.

אתה באמת קורא את יוליסס?

עם הזמן אני קורא יותר ויותר קומיקסים וספרים במדיום האחר הולכים ומצטברים על המדף

mulon1984

New member
זה המצב גם אצלי

אבל יוליסס היה במבצע,
והוא נחשב לווצ'מן של הרומנים,
אז יש מצב שאתחיל לקרא אותו בקרוב.
אתה קולט שהווצ'מן של הרומנים הוא ארוך פי שמונה, בלתי קריא לחלוטין ואין בו תמונות? הא! למה לקרא ספרים שהם לא קומיקס בכלל???

מולון אתה גאון

יוליסס הוא הווטשמן של הרומנים ולא ההפך. מכאן שרולס-רויס הוא הווטשמן של המכוניות ורולקס הוא הווטשמן של השעונים. זה גם גאוני וגם מעלה חיוך. יש לך קנה מידה מאוד משעשע ולגבי הצטברות הספרים, אני שמח לראות שאני לא היחיד בקבוצה הזו.

למעלה