תצילו אותי בבקשה...

תצילו אותי בבקשה...

אני בת 38 , ילדתי בן מדהים לפני 11 חודשים , אחרי הלידה ירדתי 10 ק"ג , יש לציין שכל ההריון עליתי בסה"כ 1 ק"ג בלבד , לפני יומים הייתי ביעוץ אצל רופאת גסטרו , מומחית בגסטרו , סיפרתי לה על כל הדאגות שלי והיא אמרה לי מייד שנראה לה שיש לי צליאק , כמובן שזה רק מהסיפורים שלי וצריך לעשות בדיקות דם על מנת לראות זאת בודאות , מאוד חשוב לי שאנשים שיש להם את המחלה והם גם קיבלו אותו באמצע החיים יכתבו לי מה הם הרגישו לפני שזה נודע להם , כי לי יש הרבה תופעות , ירידה במשקל, בחילות , כאבי בטן שבאים והולכים , יציאות כל יומים , והיציאות עצמן מאוד גדולות , זה ממש מפחיד לראות את זה , זה בקושי יורד בשירותים מרוב הכובד , האם זה מוכר לכם ? , יש לי כתמים על הידיים והרגליים כמו פטריות , בקיצור אני בפחד היום ונורא וייקח 3 שבועות עד שאני אקבל את התשובות של בדיקות הדם שיראו האם יש לי צליאק או לא , בבקשה תעזרו לי , תודה מראש.

נטלי22

New member
קודם כל תנסי לנשום עמוק ולהירגע...

גם אם זה אכן צליאק - השד ממש לא נורא כל כך. הבת שלי, בת 7, אובחנה לפני כ-3 חודשים, ובאמת התגובה הראשונה היא תגובה של מעין כעס על זה ש"למה דווקא אצלנו?", וגם חששות ממה שיהיה, אבל אחרי שלומדים את הנושא רואים, שסה"כ אין יותר מדי מגבלות על החיים, ושאפשר להסתדר אפילו די בקלות. מצד שני גם חשנו הקלה כלשהיא, כי לפני שהיא אובחנה התלוננו מעל שנתיים שהיא עם תיאבון ירוד, ושמשהו לא בסדר (אצלה לא היו תופעות לוואי חיצוניות למרות רמת הנוגדנים הגבוהה יחסית), וכשהבנו שזה צליאק סוף סוף יכלנו לנשום לרווחה כי ידענו שזה לא משהו יותר גרוע, חלילה, ושזה משהו שאפשר לפתור אותו פשוט עם שינוי תזונה. אגב, אם כבר עשו לך את בדיקות הדם - זה לא אמור לקחת 3 שבועות. לפי מיטב ידיעתי - תוצאות ראשוניות יש כבר אחרי כמה ימים, וזה יוכל לתת לך מושג. אבל, גם אם בדיקות הדם יוצאות חיוביות - חשוב להמשיך לאכול כרגיל ולבצע ביופסיה של המעי הדק, כדי לוודא שאכן האבחנה נכונה, כי זו אבחנה לכל החיים וחשוב שלא תעשה רק על בסיס בדיקות הדם, שאינן מדוייקות במאה אחוז.

נצר1

New member
את בסדר גמור ../images/Emo13.gif

אין מה להציל אותך..... אם אכן גילו לך צליאק השינוי הדיאטטי לבדו יביא סוף לכל הסימפטומים שמהם את סובלת. אצל כל אחד מאיתנו הסימפטומים שונים ולכן צליאק נקראת מחלת אלף הפנים.. אני בהלם שלא גילו לך את זה במהלך ההריון עצמו אם את אומרת שהעלית קילו אחד בודד בלבד במשך כל ה-9 חודשים :-\ בכל מקרה יש תחליפים בשפע בחנויות, והפורום פה גדוש ברעיונות ופתרונות שאנשים כבר מצאו וכתבו לטובת אחרים כאן. לי דרך אגב גילו את הצליאק בגיל 20, גם באמצע החיים, אבל כשרואים איך הבריאות משתפרת זה נראה כאילו רק התחלתי לחיות ביום שקיבלתי את האבחון

למעלה