תצהיר על רכב

1daniella

New member
תצהיר על רכב

שכיר שהוא בעל מניות בחברה פרטית משתמש ברכבו הפרטי כבדרך קבע לצרכי החברה ודורש הוצאותייו א. האם צריך לצרף תצהיר חתום ע"י עו"ד לדוח השנתי. ב. האם התצהיר יצורף לכל דוח שנתי או פעם אחת. ג. אילו פרטים חייב לכלול התצהיר. ד. מה המקור לדרישה לתצהיר והאם היא חלה רק על חברה ולא על עצמאי/אחר. ה. במידה והשכיר אינו בעל מניות או שהוא שכיר אצל עצמאי אך משתמש ברכבו לצרכי החברה/העצמאי ומקבל החזר בתלוש על הוצאותיו המלאות- האם יש לחייבו בשווי בנוסף והאם נדרש תצהיר. בנוסף בשווי בתלוש והאם יש צורך בתצהיר/ מסמך אחר.

נפתלי ג

New member
הוצאות רכב

לא צריך שום תצהיר. שכיר שמקבל החזר הוצאות רכב גם אם הוא בעל החברה או עובד שכיר אצל עצמאי, צריך לקבל את זה דרך המשכורת ויש לנכות מס הכנסה ובטוח לאומי כמו משכר רגיל . מכיוון שההתיחסות היא כלשכר רגיל למס הכנסה ובטוח לאומי לא אכפת איזה סכומים תקבע כהחזר הוצאות רכב ולכן גם אין שום צורך בתצהיר. נראה לי שאתה מערבב עם תצהיר בקשר לרכב בבעלות החברה שעבורו החברה תובעת הוצאות ואז הסיפור שונה.

1daniella

New member
לנפתלי

אתה צודק כוונתילרכב בבעלות החברה, אודה להתיחסותך

נפתלי ג

New member
תצהיר

אני חושב (ותקני אותי עם אני טועה) שאת מתכוונת למצב שבו רכב של החברה רשום במשרד הרשוי על שם בעל המניות של החברה. דבר זב מקובל ויש נוסח של תצהיר ששולחים למס הכנסה ( לא צריך עוד").( אם את רוצה ,תצייני ד"א ותקבלי קובץ) .וממלאים אותו פעם אחת בתחילת השימוש ברכב. חשוב לציין כי הרכב צריך להיות רשום בספרי החברה. אם לזה הכוונה, וכפי שציינתי הרכב בבעלות החברה, חלות עליו ההוראות בעניין נכוי הוצאות רכב : עד 9900 ק"מ בשנה לא מוכר (או 75% מההוצאות, אם הרכב נסע פחות מ- 13200 ק"מ בשנה). יש לזקוף שווי שמוש ברכב לפי קבוצת סוג למשכורתו של העובד שאליו צמוד הרכב. יש לשלם מקדמות עבור הוצאות עודפות בשעור של 45% על החלק של ההוצאות הלא מוכרות העולה על שווי השמוש שנזקף למשכורת. (ההוצאות כוללות גם פחת של הרכב בשיעור של 15% בשנה). כאשר תובעים הוצאות רכב בחברה יש לצרף לכל דו"ח שנתי רשום של קריאת מונה ק"מ בתחילת השנה (או בתחילת השימוש) ובסוף השנה (או בסוף השימוש). זהו "תצהיר" שרושמים בכל שנה וגם כאן לא צריך עו"ד. האם לזה התכוונת?

למעלה