תצ´מעו סיפור...

JonnyBoy

New member
תצ´מעו סיפור...

GS אחד נכנס למוסך. מתיישב, מקבל כוס מים. שואל אותו הבעלבית מה בשבילך? עונה. קצתי בצמיגי הבלים. אחליפם למען יאריכון ימי על פני האדמה ופן ימרוחון באמצע השכבה. פותח האדון את התפריט (מצורף) ושואל. מה בשכילך? מתלבט ה-GS ואומר. נאות התמונות אך מהו הטעם בכל מנה? רוצה אני מנה שתישאר איתי לאורך קילומטרים רבים מספור. דע לך ידידי שהני גומע כ-600 ק"מ בשבוע. כמו כן (אך ברמת עדיפות שניה) מנה זו צריכה לאפשר לי להמשיך ולהשתובב בכבישי הארץ ולספק ביצועים טובים לרוכב מתחיל (שלומד מהר). לפתע עלה קול עמוק ממעמקי הפורום ואמר...

TheFinalCut

New member
חבל שרק חסרות התרשמויות רכיבה...

כאלה אתה יכול למצוא פה...... ! מאנשים שרוכבים עם חלק מהצמיגים הנ"ל...

Big Max

New member
דעתי

גם סחבק נוסע על GS, ולא מזמן אף החלפתי צמיגים ל- MT75 של פירלי. הרבה אין לי מה לומר, כי לא היה לי יותר מדי נסיון איתם, אבל מהמעט שיש, הם צמיגים נהדרים, ואחיזה מדהימה. שמעתי שה- ME1 של מצלר לא משהו. מה שכן, תתרחק כמו מאש מ ה- G550/549 של ברידג´סטון. אלה צמיגים מאיכות נמוכה, אחיזה גרועה ונשחקים מהר. הכל, רק לא אלה. מקווה שעזרתי לאופנוען תוהה, ולו במעט. Big Max

JonnyBoy

New member
איזי, BigMax; Argos, אנא-RF עזרתכם

דרושה פה... קראתי את הסקירה ומה אני אגיד לכם, הצמיגים האלו בהחלט מעוררים תאבון אבל זה לא מה שאני מחפש. אני צריך המלצות לצמיגים עמידים (600 ק"מ\שבוע) וספורטיבים במידה סבירה לרוכב מתחיל. האלטרנטיבות מפורטות בפיסקה האחרונה של הסקירה (המצוטטות למטה) ובקישור בהודעה שבראש האשכול... " זהו! BT39 מגיעים במידות מתאימות לכל אחד מה-500-ים שנמכרים\נמכרו בארץ, ונדמה לי שגם לבנדיט 400. האלטרנטיבות הם הפירלי MT75 (לא מכיר, תשאלו את איזי ואת ביג מקס), המצלר ME-1 (מחזיק מעמד לאורך זמן אבל אוחז רק אחרי שמבשלים אותו מאוד, וגם אז לא משהו משהו), הדאנלופ AirowMax שצריכים להיות לא רעים (מר Argos, לדיווח במתוטא!), המישלים מאקאדם 90X שלפי אנא-RF טובים למדי (הוא השחיז איתם את (עד) האוזניים.. בגלל זה בעיות השמיעה שלו.. ) ויש גם סחורה מבית קונטיננטל שאין לי מושג על טיבה. המחירים דומים למדי, מלבד הקונטיננטלים שאם אני זוכר נכונה זולים מהאחרים בכמה מאות ש"ח. אגב, יש עוד סחורת "משנה" של דאנלופ וברידג´סטון - אבל אלו צמיגים שבדומה למצלרים מהווים אופציות מתונות בהרבה, שאמורות להחזיק לאורך זמן, על חשבון האחיזה ומהירות ההתחממות. " תודה מראש, JonnyBoy

TheFinalCut

New member
המצלרים מספיק טובים למתחיל...

גם איתם אפשר להגיע לזוויות לא רעות בכלל בתנאי שהכביש טוב ושהם חמים כראוי. הם נראים מאוד עמידים....

סקניה

New member
ג´וני היפה....

לגבי צמיגים שגם עמידים וגם אוחזים....זה כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.בדוק את המצלר MEZ1.לי הם נתנו אחיזה למעלה מסבירה, אחרי שמחממים אותם היטב.יתרונם הוא בקושי שלהם.צמיגים קשים נאכלים בקצב איטי יותר.זו גם הסיבה שפרק ההתחממות שלהם ארוך מהרגיל... דני(אנא-RF) לא היה לגמרי שקט איתם(למרות שאת הביתוק הסליידרים הוא ביצע איתם,אם אני לא טועה).על האירומקס של דאנלופ לא רכבתי ,אך לפי מה ששמעתי זהו צמיג שאוחז נפלא בגשם. תמירי- קיבלתי את ההודעה ואני מחכה....אפילו שאני עדיין לא מתכוון להחליף...ד"א- מהם הדאנלופ 208??לא שמעתי עליהם עד לכתבה שהפנית אותי אליה....
הסקניה שטוען שבר-אילן חרא מחלף!!( השבוע יצא לו לעשות את הסיבוב תוך כדי סחיפה של האחורי...,וכן -הוא שוב כירסם את רגלית ההילוכים....)

ARROW MAX

רכבתי על צמיגים שכאלו (בGS שהיה לי)והGS של אבא שלי נועל כאלו כבר לתקופה ממושכת.. עמידים מאוד ומספקים אחיזה שהיא יותר מטובה גם בהטיות חריפות (כן , גם כאלו שמביאות אותך להשחזת הג´ק אמצע במחלף 7 הכוכבים בהרכבה עם אבא..
) שי מאישמוטו גם הדגים את יכולתם בכביש ירושליים ת"א , עת השחיז עם GS שהיה נעול בשכאלו את רגליות האופנוע... בקיצור - מומלץ.

JonnyBoy

New member
OK, כרגע המועמדים המובילים...

הם ה- Arrow Max וה- ME-1 . הבחירה שלי לאור הדברים ששמעתי פה היא בדאנלופ, אלא אם יש פער משמעותי במחיר. מי מוכר אותם? (אח"כ נחפש קומבינות להנחה
) וכמובן,
ענקית לכולכם!

מתוך מבט מעמיק....

ובחינת הצמיג ש TheFinalCut המליץ לך עליו... הייתי הולך עליו...
השדון

TheFinalCut

New member
דאנלופ D208 דנדשים פורצים לאור ../images/Emo41.gif

(שירות מיוחד עבור המאסטר הירוק של הפורום... וכמובן עבור שאר הסקרנים
) צמיגים ספורטיביים מתפתחים בערך כמו אופנועי ספורט, שזה אומר דגם חדש כל שנה-שנתיים, וה-D207 היה פחות או יותר המלך הבלתי מעורער מאז שהוצג, ועד עתה - עת באו הברידג´סטון BT-010 ובחו"ל בכל מקרה, כבשו את השוק. אז מה עושים בדאנלופ? מרימים את הכפפה- ומשיקים צמיג חדש ל-2001 שיורש את ה-D207 האגדי: D208. יש כמובן גם פה דגם GP, RR ו"רגיל" שאמור לשלב היטב אחיזה עם אורך חיים, כשל-GP שאמור להיות כמה שיותר אחיזה וכמה שפחות אורך חיים, יש משמעותית פחות חריצים שלוקחים פחות שטח פנים- זה כמעט סליקס מחורץ הדבר הזה. בדאנלופ טוענים שהצמיג תוכנן ע"י מחשב כדי לשפר את תגובת ההיגוי ומהירותו, מאידך מכיל חגורת ניילון וקוולר לשיפור היציבות בפנייה ואורך החיים.

סקניה

New member
ידעתי שיש על מי לסמוך...

וגם על דאנלופ... עכשיו, מחירם בארץ?

TheFinalCut

New member
על זה, לצערי.. אין לי ממש תשובה-

אך אל חשש - אפשר לברר אצל היבואן ישירות, (ניסיתי היום, לא הייתה תשובה) אתה יוכל לנסות בעצמך מחר: בין שעה 7:00 בבוקר עד 16:30 אחה"צ (ניסיתי ב-18:00, ענתה מזכירה ממוחשבת) 04-6276333 - טיטאן, מפיצי דאנלופ

סקניה

New member
תמירי.....כנס לכאן שניה...

מי שאחראי על ייבוא צמיגי דאנלופ לאופנועים הוא בחור בשם גיא 064-713 000 לדבריו ,יגיעו הצמיגים אבל הוא לא יודע מתי וכמה יעלו. באתר של דאנלופ לא ראיתי שיש גרסאות אחרות חוץ מה-GP לצמיג. גם גיא לא יודע לספר אם יש גרסאות אחרות או לא.הוא המליץ לי על ה207 RR. נו, גם לשווק עוד ילמדו בארץ.....

סקניה

New member
תמירי.....כנס לכאן שניה...

מי שאחראי על ייבוא צמיגי דאנלופ לאופנועים הוא בחור בשם גיא 064-713 000 לדבריו ,יגיעו הצמיגים אבל הוא לא יודע מתי וכמה יעלו. באתר של דאנלופ לא ראיתי שיש גרסאות אחרות חוץ מה-GP לצמיג. גם גיא לא יודע לספר אם יש גרסאות אחרות או לא.הוא המליץ לי על ה207 RR. נו, גם לשווק עוד ילמדו בארץ.....

TheFinalCut

New member
מממממ......

לאחר בדיקה שנייה אני רואה שאתה צודק - וזה אומר שה-D208, כרגע בכל מקרה, מהווים תחליף ספורטיבי יותר ל-D207GP. אני מעריך שבקרוב ייצאו דגמי RR ו"רגיל" וה-208 יחליף לגמרי את ה-207 שילך לעולמו. כרגע, לפי מיטב מה ששמעתי בכל מקרה, דגם ה-RR מאוד מאוד רך, מה שמכביד על ההיגוי למרות יתרון האחיזה בנוסף לאלמנט החתך שכבר מכביד על ההיגוי. ה-GP (אבל 207) מספקים אחיזה מטורללת אבל דומים בתכונות ל-RR רק בהקצנה, ונגמרים הרבה יותר מהר. כך ממיטב זכרוני ממבחנים בחו"ל שקראתי מזמן... השאלה היא האם אתה באמת צריך עוד אחיזה כשעם ה-010 אתה מעקם רגליות הילוכים.......

באמת, סקניה, מה תמליץ ?

מה תמליץ בסופו של מבחן.... 207 או 010 ?? יאללה... פעם אחת ולתמיד תחליט. אני אוטוטו נכנס לנזק הזה...ורוצה לדעת חד וחלק את דעתך.
השדון

סקניה

New member
בשבילך? רק דאנלופ.

גם ככה ההיגוי אצלך לא מהמהירים שבנמצא(בלשון המעטה). אם תעבור לבריד´סטון, הטנק שלך לא ירצה להסתובב בכלל.אתה חושב שהיום אתה מפעיל כח רב בתור פקודת היגוי? חכה לכשתפגוש בבריד´סטונים.אלה אחראים ישירות להיגוי המאד כבד של דונאטלו.מה שכן,כשהם כבר בסיבוב, הם אוחזים טיפה טוב יותר ומחליקים טיפה צפוי יותר מהדאנלופ. חוץ מזה- יש לך הנחה משמעותית על דאנלופ.לא?

סקניה

New member
מה עומד?למה עומד?

לא יודע להסביר את העמידות הנחותה של הבריד´סטון... עם הדאנלופים ערכתי את ההיכרות עם האופנוע ורוב הקילומטרג´ עבר באיזי. את הסיפור עם הבריד´ התחלתי לאחר שכבר עברתי את קטע הגישושים הראשונים עם האופנוע, ולכן כמעט מיד התחלתי ללחוץ אותו.
הסקניה שלפי כל הסימנים,יהיה עסוק לעולמים בבחינת צמיגים.

למעלה