תפרים אחרי ניתוח

נצנץ1983

New member
תפרים אחרי ניתוח

היי בנות, השבוע בראשון עברתי את הניתוח הקשה שערך 6 שעות!! ניקו את הציסטות שאחת מהן היה בה נוזל בכמות של חצי ליטר מוגלה שלא נדע, הוציאו מוקד רקטוגינאלי שחוסם את צינור השופכן. השתחררתי אחרי יומים וקיבלתי במתנה ווירוס של הבטן...שוב חזרתי לבית החולים שם נתנו לי עירוי עם דיכוי הקאות, אתמול לראשונה היה חום ואני מתפללת שזה החום האחרון! כי נמאס לי ואני מיואשת.
יש כאבים מהניתוח אבל נסבלים.......ובכלל רציתי לשאול לגבי התפרים הם עדין לא ירדו האחיות אמרו לי שהם נמסים?? מה לעשות התחלתי לנסות לקלף אבל זה דבוק מאד!

זואילי

New member
וואי וואי

העיקר שהניתוח מאחורייך.
היכן נותחת? מי הרופא?
את חייבת לשים לב לעניין החום ולמדוד, ואם הוא 38 ומעלה - ללכת מיד לבי"ח.
אל תתעסקי עם התפרים. לי לא היו תפרים חיצוניים בכלל, אבל כן מצאתי פעם חוט שביצבץ מאחת הצלקות. מאוד התפתיתי למשוך אותו ואף שיחקתי איתו אבל בסוף הוא התקשה, נשבר וזהו. נו מור.

מתי יש לך ביקורת?

נצנץ1983

New member
בתל השומר

נותחתי בתל השומר על ידי סוריאנו ועוד שני רופאים-אורולוג וכירורג בגלל מצבי המורכב. מתי יעברו הכאבים? כל כך כואבת לי הבטן נמאס לי פשוט נמאס, לוקחת אופטלגין יש לי גם פירקוסט-סוג של מורפיום שעושה לי טוב על הנשמה אבל עדיף כמה שפחות בגלל העצירויות שזה עושה. והצלחתי להוריד את המדבקות שמעל התפרים.
ובנוסף אני לא יכולה לאכול דבר כנראה גם בגלל הווירוס וגם מהניתוח כל דבר קטן עושה לי כאבים.
מתי מתי כבר הסיוט יגמר?!

liats80

New member
אוף

נשמע שהיה ניתוח קשה.
שמחה שזה מאחוריך.
לדעתי לא כדאי לגעת בתפרים. תני להם זמן. את הפלסטרים אפשר להוריד במקלחת מאוד בעדינות ולא יקרה כלום אם תחכי עוד יום יומיים.
תרגישי טוב!!

skylee

New member
היי לך

קודם כל אני שמחה שהניתוח עבר והוא מאחורייך.
לגבי הוירוס לא נעים להתאשפז שוב אבל תסתכלי על הצד החיובי , יש לך אחלה גזרה לחגים

לגבי החום כמו שזואילי אמרה. אבל בהחלט יתכן והוא בכלל קשור לוירוס אז תעקבי.
והתפרים , נמסים או מתקשים ונושרים אין לך מה לדאוג. לי היה תפר עקשן ששרד שבועעים חו"ל ועוד טיסה חזור עוד שבוע בארץ ולא רצה ליפול.
שאלתי את ד"ר שינמן מה יהיה ואם זה לא מסוכן , הוא ענה שמקסימום הוא יוציא לי אותו.
אין לך מה לדאוג הם בסוף נעלמים בצורה זו או אחרת.
מאחלת לך רפואה שלמה וימים של שלווה.

פז08

New member
הי לך יקירה...

ראשית, אני שמחה עבורך שאת אחרי הניתוח הקשה......
זה הזמן להתרכז בהחלמה. במיוחד לאור הוירוס בטן שעברת, כדאי מאוד שתנוחי הרבה, תשתי הרבה, ותעכבי אחר החום, כמו שזואילי כתבה לך....
אם יש שוב חום, גשי למיון.
לגבי הכאבים- קצב החלמה הוא מאוד אישי. עושה רושם שעברת חתיכת ניתוח, וסביר שיהיו כאבים אחרי. מאמינה שהם ילכו ויפחתו בהדרגה. את יכולה להשתמש במשככי כאבים שאת רגילה לקחת......
לגבי התפרים- אל דאגה. או שהם נמסים לבד, וגם אם לא, בביקורת הקרובה יוציאו אותם. כל עוד המקום נראה תקין, לא אדום, לא מפריש, אז אין סיבה לדאגה. אם במקרה יש אודם משמעותי או הפרשה, צרי קשר עם הרופא המנתח....
מאחלת לך החלמה מהירה ושתרגישי טוב בהקדם...

למעלה