תפריט תזונה

cbhnhi769

New member
תפריט תזונה

שלום, אני בן 23 גובה 169 ושוקל 62 עם 17.5 אחוז שומן. עשיתי דיאטה של 500 קלוריות בתקופה האחרונה וירדתי ממשקל 70 למשקל 62 כיום,
אני מעוניין להתחיל ולחזור להתאמן משקולות, ולבנות תוכנית חיטוב כדי לראות חיטוב גוף וקוביות.
העניין הוא שיש כמה דברים, אם עכשיו אתחיל לאכול כ1800 קלוריות ליום כמו בעבר, אני מאמין ומפחד שאעלה במשקל, כי הגוף התרגל לקצת אוכל, זה בעיה אחת.
ואני צריך חוות דעת לגבי תפריט שהכנתי וכמה יש בו פחמימות וחלבון ושומן.
יום ללא אימון: בוקר: תה+ תפוח. 12:00: 100 גרם עדשים לא מבושלים + 100 גרם אורז לא מבושל ( כמות הזו מכניס לסיר, ומה שיוצא מהתכולה שבסיר אוכל את כולו)
15:00: טונה ויליגר בשמן שנשטף על ידי סינון במים כדי להוציא את תכולת השמן שבו.
17:00: תפוח, 17:30: קפה+ 2 תמרים . 17:45: אימון משקלות. 19:00: שייק 30 גרם חלבון+ 2 תמרים. 20:00: אוכל כמו בארוחת 12 שציינתי.
ובמהלך היום אוכל בין לבין קצת ירקות.
האם תפריט זה טוב לחיטוב? מהו הערך התזונתי של התפריט הזה? וגם מבחינת זמני הארוחות וסוג האוכל של לפני האימון ואחריו הוא טוב?
האם הייחוס שעשיתי בין הקטניה והדגן ( עדשים ואורז) זהו יהיה חלבון מלא ? או שהייחוס של הכמויות צריך להיות שונה.
בבקשה בבקשה תעזרו לי במה שאתם יכולים ואל תפנו אותי לפורומים אחרים, בבקשה.
תודה.

cbhnhi769

New member
מענה בבקשה בבקשה

למה אין מענה למה שהצגץי, בבקשה בבקשה אני צריך חוות דעת.

תשובה

שלום ,
קודם כל אני חוזרת על מה שאנחנו כל הזמן כותבות בפורום - אין לנו יכולת להתאים או לבדוק התאמה של תפריטים דרך הפורום - זה לא מקצועי ולא נכון. לכן אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שמתמצאת בתחום ליעוץ אישי (ולא לפורום אחר:)) ובטח ובטח שלא לעשות דיאטות כאסח כמו דיאטת 500 קלוריות שאמרת שאכלת - שזו אגב דיאטה שפוגעת בשריר ובטח לא בונה אותו....אם אתה מפחד מעליה במשקל - אתה יכול להעלות בהדרגה אבל זה כן חשוב להעלות בכמות הקלוריות ולא להשאר בכמות כזו.
לגבי התפריט שכתבת - נראה בעקרון בסדר , חשוב גם להוסיף הירקות ומה שבולט בחסרונו זה שומן - שמן זית או קנולה לשלב בתפריט או אבוקדו/ טחינה מה שאתה מעדיף. היחס בסדר גמור וכמות החלבון גבוהה, אפשר לגוון בקטניות (עדשים,גרגרי חומוס, פול, שעועית יבשה, סויה) ובדגנים (אורז, לחם, פסטה, גריסים, בורגול וכדומה). את הארוחות גם ניתן לפצל לארוחות קטנות יותר על פני היום אם זה נוח לך, לא חובה.
נטלי

cbhnhi769

New member
תגובה

שלום לך ותודה על המענה המהיר.
השאלה שלי היא אם אני אוכל 100 גרם עדשים לפני בישול והתכולה שנוצר אחרי הבישול אוכל את כולו אז יש 25 גרם חלבון חסר נכון? וכך לגבי אורז 100 גרם לפני בישול ומהתכולה שנוצר בסיר אוכל את כולו אז יש בו 12 גרם חלבון חסר, כמה ייחשב הארוחה הזאת לכמות גרם חלבון? והאם זה ייחשב לחלבון מלא?

תשובה

מכל 100 גרם קטניות לפני בישול אתה מקבל כמעט 30 גרם חלבון, באורז יש הרבה פחות
צריכה במהלך היום של דגנים וקטניות מספקות לך חלבון מלא, אין איזשהו כלל אבל בדרך כלל יחס של 2:1 בין דגנים לקטניות הוא מספיק לחלוטין
לפי התפריט שתיארת יש כמות טובה של חלבון מלא

cbhnhi769

New member
עוד שאלה קטנה

שלום לך ותודה על המענה והתשובה.
רציתי לדעת מה צריך להכפיל בכמות של המוצר? את הקטניה יותר מהדגנים או ההפך? והבנתי ממך שלא צריך בכל ארוחה שהיא לערך 3.5 שעות לעשות יחס כזה של בין הקטניה לדגנים, אלא בסיכום של היום צריך שיהיה יחס של פי 2 אחד מהשני.
ועוד שאלה קטנה: האם כמו שאמרת שיש בעדשים 30 גרם חלבון ל100 גרם לפני בישול, והוסיף באותו ארוחה אורז 150 גרם לפני בישול , כמה יהיה לי בסיכום חלבון מלא בארוחה שכזו?
בקיצור: האם עושים חישוב של כמה יש בעדשים שזה 30 גרם ו150 אורז יש בערך 18 גרם חלבון, אז יהיה לי 48 גרם חלבון מלא בארוחה שציינתי.
תודה ובבקשה אם אפשר לענות לכל שאלה ששאלתי לעומק.

cbhnhi769

New member
שאלה קטנה למה לא עונם

מה שרשמת שעושים בד"ב יחס בין קטניות לדגנים, בשפה פשוטה יותר מה צריך להיות כפול מהשני, הדגן או הקטניות?
זהו ותודה

cbhnhi769

New member
בבקשה בבקשה

תודה על התשובה!
רק שאלה קטנה, מה שרשמת שצריך בדרך כלל לעשות יחס בין הדגנים לקטניות, הקטניות צריכות להיות ביחס כפול מהדגנים? או שלהפך?
תודה.

למעלה