תפריט תזונה

Shaycus

New member
תפריט תזונה

שלום לכולם, ההודעה הולכת להיות קצת ארוכה אז תודה מראש לכל מי שהולך להגיב. הפוסט הוא בשם חברה שלי שרוצה להפחית במשקל ולחזק את הגוף. נתונים יבשים: בת 23, גובה 1.78, משקל 63 היא הייתה אצל דיאטנית של קופת חולים וקיבלה את התפריט הבא: בוקר - קורנפלקס ארוחת עשר - פרי ארוחת צהריים - 4 פעמים בשבוע רבע עוף ללא עוף או חזה עוף עם סלט + 3 פעמים בשבוע צלחת פסטה עם רוטב עגבניות או פיתה עם חומוס אחר הצהריים - פרי ארוחת ערב - פרוסת לחם עם גניבת 5% או סלט או חביתה מבחינת ספורט חברה שלי הולכת לחד"כ 2-3 פעמים בשבוע ועושה רק אימון אירובי על הקרוסטריינר של 45 דקות, שורפת באיזור ה400-450 קלוריות. השאלה שלי היא "מה לעזאזל נראה לתזונאית שהיא מביאה לה תפריט שכזה?????" ואני אסביר: איך מצפים מבחורה שנחשבת לרזה לפי כל אמת מידה הגיונית לאכול 4 פעמים בשבוע פעמיים ביום סלט? איך אפשר לא -לדרוש- ממנה לאכול פחמימה מורכבת לפחות אחת ליום? ואני מתכוון אשכרה לבוא ולהכריח אותה לאכול את זה כי היא רזה מדי. אם התזונאית מחנכת אותה לתפריט שכזה אני לא רוצה לחשוב מה היא נותנת לאנשים שהם במצב OBESE. באמת שאני מנסה להיכנס לראש של הזתונאית ואני פשוט לא מבין. הפליאה שלי נובעת מכך שמה שהתזונאית אומרת קדוש בעיני חברה שלי ולי זה נראה אבסורד שהיא צריכה לסבול ככה (והיא סובלת באמת כי לאכול סלט פעמיים ביום זה נשמע לי מגוחך). אשמח לשמוע הערות/הארות, שי

פצית219

New member
דווקא הסלט פעמיים ביום זה הדבר הכי פחות

מטריד בתפריט הזה... הוא דל מאוד מבחינה תזונתית וגם קלורית, וחוץ מזה ממש ממש לא נשמע שהיא צריכה בכלל להרזות.

Shaycus

New member
אני מסכים

אבל עזוב כרגע את עניין הצריכה/לא צריכה להרזות, היא בסך הכל רוצה להוריד 2-3 קילוגרמים ולא 10 כך שזה לא שהיא מחפשת להיות אנורקסית. מה שמטריד אותי הוא התפריט הדל כפי שציינת, זה לא תפריט שצריך לתת גם לבנאדם שצריך להוריד 20 קילו לדעתי.. אבל זאת תזונאית שלמדה ואמורה לדעת מה היא עושה ולכן אני מחפש להבין איפה אני טועה בגישה שלי.

פצית219

New member
ובכן, כפי שנאמר התפריט מאוד דל בשומן, ולדעתי

גם אין מספיק חלבון, בטח שלא בימים שבהם ארוחת הצהריים היא פסטה ברוטב עגבניות. ומאיפה היא אמורה לקבל סידן? ברזל? מצד שני, אם היא רק רוצה לרדת 2-3 קילו היא יכולה לעשות את זה בשבועיים שלושה, ואולי זה בסדר לאכול תפריט כזה לזמן קצר. הייתי מציעה לחכות לתגובה של התזונאיות, אבל אני חושבת שהן לא מייעצות לגבי תפריטים ספציפיים על גבי הפורום.

denur1

New member
לדעתי זה תפריט שמתאים למטרה לשמה ניתן, למעט

מעט שומן רווי שחסר בו. הגוף זקוק גם למעט שומן רווי ממקור חיצוני. מעבר לכך התפריט מאד סביר. זה שלא נראה למישהו שהבחורה צריכה לרזות זה עיניין סוביקטיבי. היא פנתה לדיאטנית כדי לקבל תפריט שיגרום לה לרזות, עבור זה היא שילמה וזה המוצר שהיא קיבלה.

Shaycus

New member
אני אשמח להרחבה בנושא השומן הרווי

למה הכוונה שלך? אני לא מבין איך התמקדת דווקא בזה מהתפריט שצירפתי פה

denur1

New member
לא התמקדתי, זה פשוט חסר בתפריט מלבד

הביצה, בערוכת הערב מידי פעם, יש גם מעט בעוף. אני נגד התנזרות משומן רווי, לדעתי יש לצרוך גם אותו בכמות קטנה. הדעות לגביו חלוקות, וכמו דברים אחרים שיש לגביהם מחלוקת בתזונה עדיף ללכת בין הטיפות. אחרי הכל הגוף חייב שומן ממקורות חיצוניים, יש בו דברים שהגוף לא יודע ליצר לבד מצב דומה עם החלבון. כאשר מדברים על תזונה ללא תוספים אין אפשרות בלי חלבון ושומן ממקור חיצוני. סה"כ הייתי מחליף בערב את הגבינה 5% בגבינה של 30% כדי להבטיח את אותם הדברים החיוניים לגוף שיש בשומן. אין לי ספק שלא רצוי לצרוך הרבה שומן רווי, אבל המעט שצריך חיוני לדעתי.

asafsuf2

New member
הסלט זה מה שמדאיג אותך?

בן אדם שרוצה לשמור על הבריאות שלו, בלי קשר להאם הוא שמן או רזה, ראוי ואפילו רצוי מאד שיאכל סלט גדול לפחות פעמיים ביום (או כמות שווה של ירקות בצורה אחרת כמו מרק או ירקות מאודים). בשביל לתפקד ולהגן על עצמו ממחלות והזדקנות מואצת, הגוף חייב לא רק קלוריות אלא גם ויטמינים, מינרלים, פיטוכמיקלים ואנטיאוקסידנטים. דברים אלו מסופקים לגוף במידה רבה ע"י ירקות ובמידה פחותה בהרבה ע"י מאכלים אחרים. מי שנמנע מצריכת ירקות בכמות מספקת (ולא, מלפפון ועגבניה ביום זו לא כמות מספקת) מסכן את עצמו לשווא. הפסטה והלחם, לעומת זאת, שאתה כל כך דואג שהיא לא תאכל מספיק מהם, אין להם שום ערך תזונתי. מדובר בקלוריות ריקות שלא תורמות לבריאות של החברה שלך כלום ובעיקר עושות נזק. כנ"ל לגבי הקורנפלקס. מי שזקוק לקלוריות נוספות יכול ורצוי שיצרוך אותן ממקורות בריאים יותר כגון פירות, קטניות (חשוב מאד), אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, וכו'.

Shaycus

New member
שלום לך

ההמלצה היומית לירקות עומדת על 2 ירקות ביום. בשני סלטים יומיים מגיעים ל5-6 ירקות ביום. אחוז הפחמימות הממוצע שצריך לאכול ביום עומד באיזור ה40% (אני מדבר באופן מאוד כללי ולא בהתחשב בנסיבות מיוחדות) בתפריט שנתנו לה אחוז הפחמימות בקושי מגיע ל25%. סך הכל דחפו לה 40%+ של חלבונים כי זה משהו שהיא בכלל לא אוכלת ומצפים ממנה להתנזר מפחמימה. לא אמרתי לא לאכול סלט. סלט זה בריא וחשוב, אולי אפילו הכי חשוב. אבל ההבדל בין סלט אחד ביום ובין שני סלטים ביום עבור בחורה שאוכל פחות מ2000 קלוריות סך הכל ביום הוא קריטי. זאת דעתי בכל אופן ואני אשמח לשמוע דעה אחרת אם אתה חושב שאני טועה

denur1

New member
בפעם הראשונה אני רואה הגבלה על ירקות

של 2 ביום, אני מכיר הגבלה כזו על פירות אבל לא על ירקות. ההגבלה על פירות מקורה בכמות הסוכר שיש בפרי. גם על ירקות שבהם אוכלים את הפקעת מומלץ לצמצם, תפוחי אדמה סלק. נבדל רק הצנון שלגביו אין מגבלות. לדעתי גם בעגבניות עדיף לא להפריז.

asafsuf2

New member
המלצה יומית של מי?

אולי של המנהלים של מקדונלדס... שום גוף בריאות רציני לא ימליץ על שתי ירקות ביום. ההמלצה הישנה של משרד הבריאות האמריקני היתה 5 מנות של ירקות ופירות ביום, ולפני כמה שנים הם כבר לא יכלו להתכחש למדע ולמרות הלחצים של תעשיות הבשר, מוצרי החלב, והמזון המעובד, הם העלו את המספר לתשע מנות של פירות וירקות ביום והפחיתו את כל השאר. וגם זה לא מספיק, אם תשאל מדענים שעוסקים ברצינות בבריאות ותזונה. ולגבי האחוזים של הפחמימות\חלבונים\שומנים, זה בסה"כ משהו שיהיה לכל ממציאי הדיאטות מספרים לדבר עליהם כשהם פולטים את הטרנד החדש. בעולם המערבי אין כמעט אנשים שיש להם מחסור אמיתי בחלבונים, פחמימות או שומנים. יש, לעומת זאת, הרבה מאד אנשים שיש להם מחסור חמור בנוטריינטים שמגנים עליהם מסרטן ומחלות לב, ולכן השכיחות של המחלות הללו עלתה במאות אחוזים בעשורים האחרונים. היום אנחנו כבר יוצאים מנקודת הנחה שמתישהו נחלה במחלה נוראית ונמות ממנה בסבל רב, ורק מקווים שזה יקרה בגיל מאוחר יחסית. אבל גם כיום יש אוכלוסיות שהתזונה שלהם מורכבת בעיקר ממאכלים בריאים ולא מעובדים, שם שכיחות המחלות הללו נמוכה בהרבה מהעולם המערבי ואפילו שואפת לאפס.

Shaycus

New member

אז כנראה שאני צריך לשבת מחדש על שיעורי הבית שלי ולחזור עם שאלות אחר כך. תודה לכולכם

היי לגבי ירקות לטעמי רוב המומחים

מסכימים כי כמה שיותר ירקות יותר טוב , ככל שאת יכולה להכניס יותר ירקות לתזונה בכל מקום שאת יכולה תעשי את זה , 2 ירקות ליום זה מעט מאוד מאוד .

ravehor

New member
בתפריט כזה היא תגיע לתת-משקל תוך שבועיים.

נתחיל עם זה ש1.78 על 63 ק''ג זה BMI של 19.9, שזה עדיין בתחום הנורמה אבל נמוך יחסית - היא לא צריכה שום דיאטה. לגבי התפריט, מבחינה קלורית לא רשמת כמויות מדויקות, אבל נראה שזה תפריט של פחות מ1000 קק''ל ליום. ואם נוסיף לזה את האירובי במהלך השבוע נקבל ממוצע של 850 קק''ל ביום. מה שיקרה זה שהיא תוריד הרבה מאוד (בסביבות ה1.5 ק''ג בשבוע) - וכמעט הכל שריר. ומבחינת מרכיבים התפריט הוא בכלל קשקוש.. תחשוב שביום שהיא אוכלת בצהריים פיתה עם חומוס, החלבון שהיחיד שהיא תקבל באותו יום יהיה החביתה. בשביל הפרופורציה, בחביתה יש כ-7 גרם חלבון, והכמות המומלצת לה היא מעל 95 גרם ליום.

פצית219

New member
זה לא מדוייק

בפיתה עם חומוס (אם הפיתה היא מקמח מלא) דווקא יש חלבון מלא וטוב. והכמות המומלצת של חלבונים ליום היא הרבה פחות ממה שכתבת, בערך חצי מזה עבורה. ואפילו את זה התפריט לא מספק. אני מסכימה עם כל השאר.

ravehor

New member
התבלבלתי עם כמויות של העלאת מסה

תיקון: היא צריכה מעל 50 גרם חלבון ביום, והפיתה + הביצה יספקו לה בסה''כ 17.

כל הכבוד על האכפתיות

יפה לראות שכל כך אכפת לך ממנה, כי באמת במקרים האלה של דיטאות והורדת משקל תמיד כדאי שתהיה איזו עין משגיחה מבחוץ. האם דיברת איתה על זה? אמרת לה שזה נראה לך תפריט מוגזם מדי? אני לא כל כך מבינה בדיוק במרכיבים של תפריט דיאטה, זה נראה לי מעט מאוד אבל יש פה אנשים שאומרים שזה תקין, אולי הם מבינים יותר ממני וממך. אני חושבת שמה שחשוב זה שהיא תישאר במעקב של הדיאטנית, אולי אפילו כדאי שתציע לה לשמוע חוות דעת נוספת. אתה יכול להיכנס לקישור שאני מצרפת לך פה, ולמצוא שם רשימת דיאטנים/יות איתם אולי תוכלו פשוט להתייעץ ולדעת אם התפריט הזה בסדר וכך גם אתה תהיה יותר רגוע ותדע שהיא בידיים טובות

תשובה

שלום אני לא מכירה את חברתך ואת צרכיה , אם התפריט לא מוצא חן בעיניכם תמיד אפשר ללכת לתזונאית אחרת לחוות דעת נוספת לגבי הסלט לא הבנתי מה נראה לך כל כך מוזר...

למעלה