תפריט יום הולדת

תפריט יום הולדת

שלום,
אני רוצה להתייעץ עם תפריט יום ההולדת לפעוטות בגילאי 1.5-2.5 .
עד השנה ביום הולדת הם אכלו מיני פיצות + זיתים ולקינוח וופל ועוגת יום הולדת.
בסוף היום (אני חוגגת ביום שישי) הם קיבלו במבה וקוביית שוקולד (כחלק מטקס שבת שלום).
אני רוצה לנסות משהו חדש ואני לא אוהבת הרבה ממתקים.
בעבר ביום הולדת נתנו לילדים פיתות עם חומוס וגבינה. אולם ההורים (את ארוחת יום ההולדת ההורים מביאים) היו קונים את הפיתות כמה ימים לפני ועד יום ההולדת הפיתות היו קשות ומגעילות והילדים לא היו אוכלים.
פעם בשבוע לקבל פיצות לארוחת בוקר נראה לי כבסדר כי אין הרבה ממתקים ובשאר השבוע התפריט מאוד בריא.
פרות הילדים מקבלים לאורך כל השבוע ובכל זאת יום הולדת צריך תפריט "מיוחד".
יש לכם רעיונות למשהו מיוחד שיכול לשמש גם כארוחת בוקר ולא כולל הרבה ממתקים?
חשבתי לבקש מההורים להביא ליום הולדת חלה וממרח בריא כלשהוא אבל אני לא יודעת.........
אבל אני לא יודעת.....

ארוחה חגיגית יום הולדת

נראה לי שרעיון הפיצות טוב, אפשר לגוון עם בורקס, רצוי להוסיף לזה ירקות חתוכים כך שאפשר לשאול את הילד מה הוא רוצה? אצלי הולך מלפפון, גזר , עגבניות שרי חתוכות לחצי, מקלות סלרי, כרובית.
בנוסף אני מציעה להם זיתים חתוכים זה להיט.

בימים של יום הולדת אנחנו לא מגישים מתוק לק. שבת .
אפשר לערוך קבלת שבת עם חלה בלבד. הילדים לומדים ש"את העוגה כבר אכלנו ביום ההולדת".

ani gabriella

New member
אצלנו גם פיצה - ביתית שבעלי מכין

אקדים ואומר שאצלנו איו ממתקים בכלל, חוץ מעוגות שאנחנו אופים בגן מידי פעם עם הילדים....
אז הפיצה זה לארוחת בוקר חגיגית, וביום הולדת עצמה עוגה ופירות בלבד. אם הפירות חתוכים בצורה נאה ויש מגוון מהם - באמת למשל תותים בעונה, או אפילו ענבים או קיווי או כל פרי שלא אוכלים בדרך כלל בגן, זה יכול להיות מאוד אטרקטיבי עבור הילדים. בקבלת שבת אנחנו אוכלים חלה ופירות בדרך כלל, ובימי שישי שיש בהם יום הולדת הילדים כבר בדרך כלל די מלאים מהעוגה והפירות שאכלו שעה קודם לכן, ולכן מסתפקים בחלה בלבד, לפעמים עם פירות שנשארו מהיום הולדת.

אוהבת מאוד את רעיון הפירות

כי גם אצלי בגן בימי הולדת אוכלים רק עוגה בזמן יום ההולדת וזהו. אין ממתקים וכו...
שאלה נוספת- האם את חוגגת תמיד ימי הולדת וקבלות שבת באותו יום שישי?
כי אצלי ימי ההולדת נחגגים באיזור 10:30 במקום קבלת השבת. החשיבה העיקרית ביום הולדת יחסית מאוחרת היא שההורים מגיעים ואז הילד רוצה ללכת איתם, אז חבל שזה יקרה כבר יחסית בתחילת היום.
מאמצת את נושא הפירות לימי שישי

ani gabriella

New member
היום הולדת נחגגת ב - 10:30

קבלת שבת בסביבות 11:45. גם ככה היא מינימליסטית אצלנו ואין לה כזה משקל מכל היום אז אין סיבה לא לערוך אותה גם.

אצלנו בגן כל פעם שחוגגים יום הולדת-

הורי הילד החוגג מביאים ארוחת בוקר שהילד אוהב במיוחד לכל הילדים-זה יכול להיות פנקייקס,בורקסים, דגני בוקר, פיצה וכו'...

בגן הקודם לא היו ממתקים אלא עוגה ולפעמים ההורים הביאו גם שלוקים,בתקופת הקיץ
.

יש לי הרגשה שאני מפספסת משהו...

אצלי עד השנה לפחות סדר היום ביום הולדת היה -
7:00-8:30 מגיעים לגן
8:30 אוספים ועושים חגיגת יום הולדת
ב9:00-9:15 בערך (תלוי האם באמת התחלנו ב8:30 , ביום שישי הילדים מגיעים מאוחר יותר) ארוחת בוקר +עוגה + וופל
סביבות 9:30 , רבע לעשר יוצאים לחצר
בשעה 11:30 אוספים , אוכלים קצת במבה ונכנסים לגן
בגן עורכים קבלת שבת שכוללת הדלקת נרות עם ילד יום ההולדת וטקס "שבת שלום" במהלכו שרים שבת שלום ל... ואני נותנת לכל ילד קוביית שוקולד כדי לסיים את השבוע במתוק.
בקבלת שבת שלי אין חלה (אם אין יום הולדת הילדים אוכלים חלה עם ממרח בארוחת בוקר) ואין קידוש כי אני לא מתחברת לזה.

מהתשובות אני מבינה שאצלכן נהוג סדר יום אחר ביום שישי , אשמח לשמוע מהו

galizoe

New member
עד השנה היה אצלי מאוד דומה, השנה אני מנסה

משהו חדש. החלטתי להעביר אתקבלת השבת לבוקר, לא בסוף היום כי נמאס לי שהורים מקדימים ומפריעים לנו באמצע, ועקב כך ימי ההולדת יעברו לסוף היום...
כל השנים היינו חוגגים את יום ההולדת ב-9, עם הורים, ואח''כ יושבים לאכול מכיבוד יום ההולדת, חצר ואז קבלת שבת.

השנה אני מנסה סדר שונה, קבלת השבת תהיה בבוקר, אחרי ארוחת בוקר רגילה, כשילד/ת יום ההולדת הם כמו תמיד גם אבא/מא שבת. אח''כ חצר והורי היומולדת יוזמנו להצטרף בסוף היום לחגיגה ויחלקו בסוף עוגה והפתעה לחברים שהולכים הביתה.
בלי שולחן ממתקים וכולי.

ani gabriella

New member
אני מניחה שזה קשור לאיך שמתנהל סדר היום שלכם

גם בשאר השבוע...
אצלנו הילדים מגיעים בהדרגה מ - 7:30 ומשחקים משחק חופשי עד 10:30 - תוך כדי מתנהלת ארוחת בוקר חגיגית בקבוצות (שיטת מזנון) ונפתח גם שולחן להכנת חלות. אם יש בלגן אני מוציאה אותם החוצה לחצר אחרי ארוחת הבוקר במקום להמשיך את המשחק בפנים, אבל רוב הזמן אני פשוט אוספת אותם לקראת 10:30 וכולנו יחד מסדרים את החדר, מביאים כיסאות ומארגנים את שולחן היום הולדת. ב - 10:30 מגיעים ההורים ונערכת החגיגה, מיד לאחר מכן יוצאים החוצה לאכול את העוגה והפירות בחצר.
לקראת 11:45 אנחנו נכנסים שוב פנימה לקבלת שבת צנועה ומינימליסטית ביותר. אין אמא ואבא של שבת ואין קידוש על יין (מיץ) רק על הנרות, כן אוכלים חלה שהכנו בגן ושרים כמה שירים, מסכמים יחד את השבוע ומספרים סיפור. ההורים מגיעים בהדרגה ולוקחים את הילדים, ומי שנשאר עוד אחרי שסיימנו יושב למשחק שקט ליד שולחן.

יום הולדת מתי

סדר היום בשישי אצלי דומה לזה של גבריאלה.
את יום ההולדת חוגגים בסוף היום כך שבתום החגיגה מתפזרים הביתה. חלק מההורים המקדימים מצטרפים ומברכים ולוקחים חלק קטן באירוע.
מתחילים ב11:00 ובין 12 לאחת יש זמן לנקות אחרי יום ההולדת בזמן שהילדים שנשארו אחרי הכיבוד יוצאים לחצר.
כאשר יש יום הולדת בשתי קבוצות גיל אנחנו חוגגים לאחת מהן בבוקר ואז מקפידים להתחיל אחרי שהילדים כבר הגיעו לגן ופעלו במוקדים וניהלו בוקר רגיל כולל נגישות למזנון ארוחת הבוקר..זה לא קורה לפני 09:30

אצלנו ימי הולדת עם המורה למוסיקה

ובאמצע השבוע, לא בימי שישי.
בד"כ היום הולדת היא ממש מוקדם-בשמונה וחצי בבוקר, ואחריה ארוחת בוקר שהילד מביא.

יכול להיות

ומצד שני-מאוד מקל עליי כגננת וכיף לילדים.
זה שנים עובד מצוין בגן הזה,ואני זורמת עם זה.

Billbi

New member
ובגן עירייה- יש רעיונות ?

אני עושה השנה בזוגות ללא הורים

זה יהיה בבוקר ב-9:00 וב 9:40 בערך נשב לארוחת בוקר שילדי יום ההולדת יביאו.

אני רוצה שתהיה עוגה אבל קודם ארוחת בוקר ולא בא לי על פנקייק. בורקסים זה לא בדיוק הכי בריא. ואין לי עוד רעיונות

יש רעיונות ?

Billbi

New member
וגם שאלה

אשמח לשמוע רעיונות לימי הולדת לקטנטנים בני 3
עד כה חגגתי לגדולים יותר

למעלה