תפקיד חיינו

תפקיד חיינו

"כל אחד מאיתנו ממלא שוב ושוב את אותו תפקיד במערכות יחסים שונות שהוא מקיים עם הסובבים אותו" כתבה מ"את" שנחשוב על זה?

ophra

New member
ומה עם תפקיד "המטפל"? ../images/Emo12.gif

שנים החזקתי בתפקיד הזה בכל מערכת יחסים שהיתה לי לא רק עם גברים (אבל גם...
) איכשהו יצא (לא במקרה כמובן) שהקפתי את עצמי באנשים שלתפיסתי היו זקוקים ל"טיפול" או "תיקון" לא תמיד זה היה נכון כמובן לא תמיד אותם אנשים רצו "טיפול" אבל אני התלבשתי לתפקיד הזה כמו כפפה על יד זה מה שידעתי לעשות זה מה שידעתי לתת זה מה שהצדיק בעיני את הקיום שלי את ה"שווי" שלי בעיני אחרים. תודה לאל נפטרתי מהוירוס...
כבר לא מנסה לתקן אפחד כבר פחות מקיפה את עצמי באנשים שזקוקים ל"טיפול" אלא יותר באנשים שמחפשים חבר/ה זה לא שהפכתי להיות סוציומאטית אגואיסטית ומגעילה
אבל כבר לא קופצת מהמקום בשניה שנראה לי שמישהו צריך משהו (אפילו לגורים למדתי להגיד: "רגע. אמא תכף באה. סבלנות. נסה בינתיים להסתדר") בכל מקרה - "תפקיד" קבוע בתוך מערכות יחסים זה לא דבר שאני רוצה לחזור אליו בשום כובע ובשום מקרה... עפ
(שהיתה מחליפה את הכותרת של תפקיד "המאשים" לתפקיד "המתוסכל והמקטר" ואז הוא היה מתלבש יופי על התכשיט שלה...
)

או מכירה אותו את התפקיד הזה ../images/Emo8.gif

אבל אני חושבת עפרה שבכל אחד מאיתנו יש כמה תפקידים ותוך כדי כתיבה פתאום עולה לי שבעצם אולי אפשר לומר שתפקיד המטפל הוא באיזה שהוא מקום תפקיד המרצה לא? בכל מקרה נראה לי שעם השנים , עם ההבנה שלי את עצמי והכרה ב"שווי" שלי השתנו להם כמה וכמה תפקידים שלקחתי לעצמי בחיי , לא נעלמו לחלוטין זה אני חושבת כמעט בלתי אפשרי , אבל לפחות השתנתה ההבנה והיכולת לבדוק את עצמי בסיטואציות שונות ותוך כדי התנהלות להבין באיזה תפקיד אני בוחרת כרגע, ואף לשקול בו בזמן האם אני רוצה להיות בתפקיד הזה או לא...

האלי

New member
אני דפקא הייתי מאד גאה בעצמי

היא התקשרה בזמן ממש לא מתאים לבקש שאבוא לתקן את הבויילר. כשאמרתי לה שזה לא ממש מתאים לי, התחילה במניפולאציות... (זוכרים? פעם היינו נשואים? נמאס לי מזה... וכו' וכו'...) אז חזרתי בסוף הביתה, ביקשתי ממנה שתבוא לאסוף אותי מתחנת האוטובוס ובדרך אמרתי לה שתפסיק לבקש ממני עזרה, זה מאד מעיק עלי. לא התנצלתי, לא התלוננתי, לא הסברתי... כלום. פשוט ביקשתי שתפסיק. וכשהיא ניסתה מניפולאציות (זה בשביל הילדים שלך...) רק חזרתי על עצמי. בלי כעס ובלי האשמה. תיקנתי את מה שהיא ביקשה וביקשתי שלא תזעיק אותי יותר. שלך, האלי.

למעלה