תפקוד הפורום

• פותח הנושא uvls
  • פורסם בתאריך

uvls

New member
תפקוד הפורום

בהמשך לדברים שנכתבו למטה... אני שותף לתחושה שהפורום מדשדש, שלא מתפתחים דיונים מפרים, אין מספיק תנועה ובאופן כללי מרבית השאלות והתגובות אינן מקצועיות ואינן מעניינות. חבל לי, תאמינו לי שיותר מלכם, אבל אינני סבור שהאחריות מוטלת על המנהל, אלא על הגולשים. זהו איננו הפורום שלי, אלא שלכם, הגולשים. אני פועל בהתאם לאופן בו אני תופס את תפקיד ניהול הפורום - שמירה על סביבה נקיה מהודעות לא נאותות או פרסומיות בעליל. מעבר לזה, אני משתתף בפורום בכל מקום שבו יש לי מה לומר. בניגוד למה שנטען כאן למטה, אני גולש לפורום מידי יום, לרוב לפחות חצי תריסר פעמים, עובר על ההודעות, מגיב אם אני מוצא עניין בנושא שהועלה או שיש לי תשובה טובה לשאלה שנשאלה. אם אין לי מה לומר אני שותק. וזה קורה הרבה, אני יודע, ואני גם יודע למה. אני רואה בפורום מקום שבו אנשים המתעניינים בעיצוב פנים יכולים לקיים דיון עם אנשים אחרים שהנושא קרוב לליבם, ובעיקר - עם מעצבים ובעלי מקצוע. לדאבוני, אינני רואה כאן כמעט אף מעצב, והשאלות ברובן אינן פונות למעצבים. אין לי מה לומר על עיטור חלוקי נחל, אין לי עניין לייעץ למישהו על מדף כחול או ורוד מבלי לראות את החלל, ובכלל - אני אינני אוהב להתבטא בצורה חסרת אחריות או לומר דברים שאינני יכול לעמוד מאחוריהם. מרבית ההודעות כאן אינן מאפשרות התייחסות עניינית ומקצועית, שכן חסר בהן מידע רב. בעבר הפצרתי בשואלים לצרף עוד מידע על מנת לקבל עזרה ראוייה, אך זה כמעט ולא קורה. נוצר מצב שבו מרבית השאלות ומרבית התשובות, ויסלחו לי כל יוצאי הדופן על ההכללה, הן ברמה נמוכה ומשעממת. ומי אשם? המנהל? אני לא חושב. כמו שכבר כתבתי, הפורום אינו שלי, הוא שלכם. הוא נראה בדיוק כמו שאתם גורמים לו להיראות. אני לא חושב שיש למישהו טענות כלפי רמת ההודעות או ההתייחסות שלי, ואם ישנן אשמח לשמוע. אני "עובד" עם החומרים שעולים בפורום, ולדאבוני הם אכן אינם ברמה מספקת. סיוון כתבה שנפח ההודעות ירד באופן דרסטי עם הירידה ברמת הפעילות של נועה, ואני מסכים איתה לחלוטין. סיוון, את לא חושבת שזה מצביע על בעיה, זה שנפח הפעילות בפורום נסמך על אדם אחד? לדעתי זו בעיה אקוטית. אני חושב שנועה תרמה ותורמת המון התייחסות לאנשים בפורום ובאמת יוצאת מגדרה על מנת לעזור, אבל זה לא אומר שאני חייב לאהוב או להסכים עם הדברים שהיא כותבת. כל אחד ומה שיש לו לומר. לי באופן אישי אין את הזמן או הרצון לחפור באינטרנט על מנת להגיש למישהו רשימה של לינקים ותמונות הקשורים לשאלה (שחסרה בה המון אינפורמציה) שהוא העלה. ונועה, אני מעריך ומכבד את המאמץ שאת עושה עבור אנשים, אבל זו את. אני כנראה שונה בנקודה הזו, אין לי את הזמן והרצון לעבור על פני 300 תוצאות בgoogle עבור מישהו שהזדמן לפורום לאיזו גיחה חד פעמית, זה לא פעילות מפרה עבורי. קצת התייחסויות קונקרטיות יותר: מאמרים - אשמח להכניס מאמרים לפורום, אבל אינני יכול לפגוע בזכויות יוצרים ולכן אינני עושה copy-paste למאמרים ברשת. נועה שלחה בעבר כמה וכמה מאמרים, אבל היא היתה היחידה. אם יש למישהו משהו לומר הוא מוזמן להכניס את המאמר לפורום ולשלוח לי עותק למייל כקובץ וורד. אני אשמח להכניס אותו לרשימה. סקרים - אותו כנ"ל, אתם מוזמנים להציע נושאים. לינקים - ישנן בפורום הרבה הודעות המכילות קישורים. יכולתי להכניס את הלינקים הללו לרשימות ולא עשיתי זאת, ובכך כנראה טעיתי. המחשבה שהנחתה אותי הייתה ניסיון לשמור על ניקיון יחסי של אגף הקישורים ולהכניס רק את אלו הרלוונטיים והמעניינים ביותר. לא רציתי להעמיס לינקים באופן שמזכיר את הרשימות האין סופיות שמתקבלות בכל חיפוש באינטרנט. הרי את כל האתרים של חברות הריהוט או הקרמיקה בארץ יכול למצוא כל אחד בחצי דקה עם נטקס או ברבע שעה עם גוגל, ולכן זה נראה לי מיותר. כעת, לאחר שקראתי את הביקורת, אני מתחיל להבין שיש דרישה לרשימות מסוג זה. נכון גם שלא הקפדתי לערוך רשימות שהן "מוצלחות" יותר לדעתי, אלא התחלתי במלאכה ולא עדכנתי בתדירות מספקת. על כך אני מצר. גלריית תמונות - אין עניין להכניס כאן תמונות גנובות מאתרים שונים. בדף הכניסה לפורום מתנוססת כבר כמה חודשים קריאה למעצבים לחשוף באתר עבודות שלהם, וזהו תפקיד הגלרייה לדעתי. לצערי אף אחד לא הרים את הכפפה. מוזר, חשבתי שיהיו קופצים על האפשרות להיחשף ולקבל קרדיט על עבודה. אני חוזר וקורא לכל מי שיש לו טענות, מענות, רעיונות לשיפור או כל הערה שהיא לעשות זאת כאן ועכשיו. יש לי עוד הרבה מה לומר ולחדד, ומי שמעוניין בהבהרות נוספות מוזמן לבקשן. אציין שאני מאוכזב מכמות האנשים שנענו לקריאה לתגובות אתמול, תופעה שמייצגת היטב את תרומתם האנמית של מרבית הגולשים לחזות הפורום. הפורום הוא שלכם ולא שלי. תדירות עדכון דף המאמרים היא סוגייה שאפשר לדון בה, אבל היא ממש לא גורם מכריע בתפקוד הפורום. אני נמצא כאן מידי יום ביומו ומגיב כראות עיני וטעמי. אינני אמור להיות זה שמקפיץ במאתיים אחוז את מספר ההודעות או את רמתן - אתם אמורים לעשות זאת, וכולנו נהנה מכך. תודה על ההקשבה יובל

יובל, אני מאוד מסכימה איתך.

גם אני כותבת פה מדי פעם וגם קוראת. ומכוון שנועה , ברוב חוצפתה , החליטה להיכנס בך, אני החלטתי להפסיק לשתוק. נועה יקירה, כמה מילים לי אליך- המשפט הראשון והמאוד מאוד חשוב שיש לי לומר לך : לא מספיק לאהוב עיצוב, או ללמוד עיצוב כדי להיות מעצב טוב!!! אני מצטערת, אבל אני לומדת עיצוב מעט זמן יחסית, ובכל זאת תשובותיך כל כך לא מקצועיות לפעמים ששזה פשוט מפליא שעוד נתנו לך להמשיך ולברבר פה. כל כך הרבה פעמים כתבת שטויות, הבעת דעה על מקומות שלא ראית,התאמת צבעים על בסיס מי- יודע- מה. לדעת כמה עולה מגזין עיצוב , לא מספיק, יקירה. רדי מהעץ הגבוה שאת יושבת עליו.. יובל! כל הכבוד לך שאתה עומד איתן מול עקרונות המקצוע . לפוצץ את הפורום בשטויות יעשה אותו יותר פעיל והרבה פחות מועיל. לפעמים, משפט לכולכם- עדיפה האיכות על הכמות. ומאחר שלא בא לי לריב עם אף אחד.. אני אשאר אלמונית להיום. לילה טוב.

sivanFlower

New member
פלונית, התגובה שלך ממש לא לעניין!

לא ברור לי למה צריך לרדת לרמה כזו של שיחה. אני לא רואה סיבה להעליב!
אם את חושבת שמישהו נתן עצה לא נכונה ולא מקצועית, אדרבא, תקני ותני את דעתך! להסתכל מהצד ולחשוב לעצמך שזה לא נכון לא יעזור לאף אחד. ומעבר לכך, אני דווקא אהבתי את ה"שטויות" של נועה. כך שבסופו של דבר זה כנראה עניין של טעם. יחד עם זאת, אם תמונות וכתבות ולינקים שאנשים אחרים מביאים לא מעניינים אותך אישית, את לא חייבת להסתכל. יש אנשים שזה כן מעניין אותם. ובקשר לכמות ולאיכות, אולי לדעתך קודם היתה כמות ולא איכות אבל עכשיו אין לא כמות ולא איכות. אז מה עדיף?

sivanFlower

New member
אני יכולה להבין את נק' השקפתך, יובל

בסך הכל זה מסתכם בנקודת השקפה על אופי אחריות ופעילות של מנהל פורום בכלל ופורום מקצועי בפרט. ומנקודת המבט הזו אני יכולה להבין את השקפת עולמך. יחד עם זאת, זה לא אומר שלא הייתי רוצה לראות יותר מהקיים בפורום. השקפתך היא שהפורום של הגולשים ולכן הם אלו שצריכים להכתיב את התוכן. אני חושבת שהפורום של כולנו (גולשיו ומנהליו) ואני חושבת, שהפורום צריך דחיפה מדי פעם גם של מנהליו. האם זו שאלה של מה קדם הביצה או התרנגולת? אינני יודעת, אלא שאם אין מישהו אחר שעושה זאת, אני חושבת שבכל זאת זה מחזיר את הכדור אליך. גם אני הייתי קוראת סמויה הרכה זמן, כי חשבתי שבאין נסיון מקצועי, עדיף שאשתוק (ויש שיגידו אולי שחבל שלא המשכתי לשתוק...?!), אולם העניין, העושר, הדינמיות והתכנים שנועה הוסיפה נתנו לי נושאים מעניינים איתם יכולתי להזדהות ולהשמיע קולי. לשאלות מקצועיות, עד היום אינני עונה. לא אוכל לייעץ בבנייה, בהתאמת צבעים וכו', ואני חושבת שכל ה"סמויים" לא יעשו זאת גם, אבל בדיונים ויוזמות שאתה כמנהל תיזום, העשרות למיניהם, יוכלו לתת במה ועניין לכל אותם "סמויים" ועוברי אורח רגעיים שיעניין להם וישארו יותר (כפי שקרה איתי). ובנוסף, זה גם ייתן מענה וניגודיות לכל השאלות "המשעממות", שציינת. קצת מעליב כשאתה אומר ש"מרבית השאלות והתגובות אינן מקצועיות ואינן מעניינות". ראשית אם ניתנת תשובה לא מקצועית, מן הראוי שתתקן, ושנית גם אם נושאים אינם מעניינים אותך, מן הראוי שתתייחס אם אף אחר לא טרח, כי אולי אותך זה לא מעניין אבל את מי ששאל זה כן מעניין, והוא בטח מצפה לתגובה. אני חושבת שגם תגובה של "אינני יודע" או "ניתן לעשות חיפוש בגוגל" או "נא להביא עוד פרטים" היא מספקת ואף דרושה. אני לא חושבת שעליך לצמצם את תגובותיך רק לשאלות ש"מעניינות אותך", אבל זה כנראה, כפי שאמרת, עניין של השקפה. ובלי שום שמץ של ביקורת, אולי אתה צריך עזרה בפורום (לאו דווקא מנהל נוסף) אולי איש מקצועי או כל אדם, מאחר ואתה מציין שיש הרבה דברים שרצית לעשות ולא הספקת (שזה לגיטימי לגמרי), ולא לכל דבר יש זמן. יש הרבה פורומים ששותפים להם מספר אנשים וזה עובד נהדר, לכל הצדדים. אולי אפשר לדבר עם מעצבים שישתתפו כמעצב אורח, כל פעם מישהו אחר. אפשר לחשוב על משהו יצירתי. באמת מפתיע אותי שמעצבים לא לקחו את הכפפה לשים עבודות שלהם. יחד עם זאת גם אני לא ראיתי בקשה שכזו, אז אולי גם אחרים לא? לדעתי צריך לשים את ההצעה הזאת בפורום עצמו ולא בדף פתיחה. אני יודעת שכשאני מגיעה אקראית לפורומים אחרים אני לא תמיד קוראת את הדף פתיחה, אלא ישר נכנסת לפורום... ואגב, לגבי זכויות יוצרים, ניתן לתת לינק לכתבה או לכל דבר רלוונטי ואז זה לא פגיעה בזכויות יוצרים.

למעלה