תפקודי כבד

YAFFA3

New member
תפקודי כבד

אני בת 57, מרגישה כאב עמום בבטן העליונה מצד ימין מתחת לצלעות מזה חודשיים. בבדיקות דם מתאריך 3/1/2012 התקבלו התוצאות הבאות: GPT 98 פוספאטז אלק 137 חזרתי על הבדיקות בתאריך 9/1/2012 ואז קיבלתי: GPT 42 פוספאטז אלק 123 GGT 202 מה עליי לעשות? ממה נובעים הערכים החריגים? אינני נוטלת תרופות.
 
תפקודי כבד

הבדיקות ששלחת מצביעות על הפרעה משולבת באנזימי כבד עם מגמה יחסית של שיפור תוך שבוע ימים (ל GGT אין מדד ראשון ולכן לאנזים זה לא ניתן להתיחס). יתכן שמדובר במחלה של אבני מרה אבל כמובן שישנה אבחנה מבדלת ולא ניתן לקבוע אבחנה דרך האינטרנט ולכן עליך לגשת לרופא להבדק! צריך לבצע הדמיה של איזור הבטן מכוונת לכבד לכיס המרה ולדרכי המרה, רצוי להתחיל עם סונר ולהתקדם לפי הממצאים.
 

YAFFA3

New member
עוד שאלה ברשותך

תודה רבה דר' ינאי. נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד, זו ההדמיה שאת מתכוונת? מה זה סונר ומהי אבחנה מבדלת? מהנתונים הללו זה נראה כמו אבנים בכיס מרה? איך מטפלים בזה? ושוב תודה רבה
 
למעלה