תפקודי אכילה

3יואלה

New member
תפקודי אכילה

אני ממש לא סטודנטית אבל.... מה טומן המושג בחובו? מהם התפקודי האכילה המדוברים? תודה מראש.

מדובר

על כל תהליך הלעיסה והבליעה המערב שרירים רבים חלקם רצוניים וחלקם בלתי רצוניים שחייבים לעבוד בתזמון מדוייק וכמובן לא לשכוח שצריך גם לנשום... אחרת נחנקים או מגלים קשיים בבליעה (דיספגיה). למשל, רק כדי לבלוע, יש לערב את השפתיים, הפה, הלשון, החיך, הגרון, הלוע והושט. פעולת הבליעה גם משולבת בפעולת הנשימה, ומחייבת תזמון מדויק של כל המבנים המשתתפים בבליעה, כדי להגן על דרכי הנשימה מפני חדירת מזון בעת הבליעה.

Mנטה

New member
והיתי מוסיפה גם משתנים שקשורים

באיברים אחרים, ידיים, עיניים, יציבה וכו'. יש לי בגן ילדת CP שכשהיא אוכלת הלשון שלה דוחפת החוצה את האוכל והסייעת צריכה לשים לה את היד על הפה כדי שתוכל לאכול. כלומר כדי שהאוכל יכנס. במקרה שלה אני תוהה אם העצמאות שלה באוכל תתבטא בסופו של דבר בכך שהיא בעצמה תשים לעצמה יד על הפה או שאפשר להגיע רחוק יותר. מישהי מבינה בזה ויכולה לייעץ ?

ועוד

לא יודעת באיזה הקשר, אך תפקודי אכילה כוללים גם משתנים סנסוריים, חברתיים ונפשיים. אכילה היא מאותם תפקודים מורכבים וחובקי אדם ועולם.

3יואלה

New member
תודה ו..

עזרתן לי מאד. יש לי מחר הרצאה ופתאום הכל נהיה לי סלט. עזרתן לי להתמקד, ולהבין שהנושא באמת רחב, גדול ויש בו היבטים רבים ומגוונים. לילה טוב

למעלה