תפעול מהדר

רעות236

New member
תפעול מהדר

שלום, הורדתי מספר מהדרים, אני מנסה ללמוד לבד (בלי רקע קודם) את שפת C++ Dev-C++ bloodshed dev-C++ העתקתי כל מיני תוכניות קטנות כאלה מהספר וניסיתי להריץ COMPILE AND RUN ושום דבר לא קורה... ממש אודה לעזרה... מישהו יכול לעזור לי ולספר לי איך אני מריצה את התוכנית? ומזה שורת פקודה? מזה IDE? מצטערת על הבורות, בתחילת הדרך... תודה מראש

arik23m

New member
רעות חמודה

תראי, לא פשוט ללמוד לבד שפת תכנות חדשה, אפילו לבעלי ידע במספר שפות תכנות, ציינת שאין לך רקע קודם בתכנות ותוסיפי לזה IDE חדש (IDE = Integrated Development Environmet ) היא תוכנת העריכה והקומפילציה שלך בתרגום ישיר סביבת העבודה משולבת למתכנת כוללת בד"כ קומפיילר - להכנת הקוד לריצה ובדיקת טעיות, עורך טקסט ועוד פיצ'רים. שורת הפקודה היא המסך שאת מקבלת כשאת עושה בווינדוס: התחל>>הפעלה >>cmd . ב-IDE חדישים הכל מתבצע בצורה גרפית וויזו'אלית ע"י לחצנים וללא צורך בשימוש בשורת הפקודה. המלצתי: בתור חסרת רקע המלצתי שתקחי קורס תכנות כלשהו (ממליץ על שפה). הקורס אמנם יקר מעט אבל יתן לך המון מושגים וקפיצה ראשונים למים ומושגים מסוימים השימושים במרבית השפות. אם את לא מעונינת בקורס? קני לך ספר בעברית למתחילים הכל תרגולים והסברים ותעבדי לפיו יש המון ספרים בנושא. קפי לאתרי ספרי המחשבים כמו הוד עמי או אופוס וכן הלאה בדרך כלל הם מספקים גם סביבת עבודה חנמית שאתה תוכלי לעבוד. (או מספקים כתובת להורדת התוכנה)

neogod

New member
זה רק נדמה לך שלא קורה כלום

בעצם מה שקורה ב DEVC++ זה שהמהדר מריץ את התוכנית ויוצא ממנה ,כל זה קורה יותר מדי מהר בשביל שתראי משהו על המסך (למרות שאת אמורה לראות מסך שחור מופיעה ונעלם,מין הבהוב,במהירות גבוהה) יש פקודה של PAUSE ,שאינ לא זוכר במדויק איך משתמשים בה, שעוצרת את התוכנית ואת רואה איך רצה התוכנית שלך !!!

למעלה