תפירת שרוולון

מורן שר

New member
תפירת שרוולון

היי לכולם, אני דיי הרבה זמן קוראת נסתר של הפורום ונעזרת בו רבות (אפילו תפרתי בהשראת כמה חברי פורום בגדים) אני מחפשת גזרה לשרוולון זה מיועד להילבש מתחת לשמלה לחתונה של אחי משהו בסגנון הזה: שרוולון 1 או כזה: שרוולון 2 רק בלי צאוורון מודה על העזרה מראש

אם תפרת כמה בגדים אז אני מאמינה שנעזרת

בגיזרה של חולצה ,. קחי את הגיזרה של החולצה / שימלה שיש לך אפילו אם יש לך גיזרה עם רוכסן בגו,. (אני יוצאת נמק' הנחה שאין לך גיזרות בסיס אז תחפשי את הגיזרה שבא החולצה/שימלה היא למעלה צמודה כי רק שחלק הזה בעיקרון את מישתמשת.) ואז מה שאת עושה , 1. השרוול נישאר כמו שהוא 2. גו- את מודדת לך את הנק עד היכן יגיע השרוולון שאת רוצה הולכת לגיזרה ומודדת מהנק' הנמוכה (אמצע העורף) עד להיכן שרצית שיהיה האורך בגו - השרוולון ומסמנת נק'. עכשיו הולכת לבית שחי יורדת מס' ס"מ הרצויים לך (את יכולה למדוד על עצמך כמה את רוצה לרדת) ומסמנת לך עוד נק' (בדר"כ עושים שרוולון בקו ישר מאמצע הגו מהנק' שסימנת אל בית שחי). החזה - מסמנת את הגובה שירדת מבית שחי בגו לבית שחי בחזה,. עכשיו מציירת את החלק הקידמי שאת רוצה (כלומר איזה מחשוף כמה חשוף ניפגש באמצע החזה או נישאר רווח) הכי חשוב לשים לבית שנתת את אותו מס' ש"מ מתחת שני חלקי בית שחי ע"מ שיהיה לך חיבור. עכשיו - את השרוול אין צורך על כיפול בד,. את החלק האחורי על כפל בד (כדי שלא יהיה לך תפר ) את החלק הקידמי אין צורך בכפל בד,. כמובן להוסיף ס"מ לכול מקום בו יש תפר לא לישכוח,.

תיתי א

New member
אפשר להוסיף את זה למאמרים או משהו בסגנון?

זה נראה לי אחלה הסבר

ודבר נוסף -

התמונות שמורן הביאה הן של שרוולוני סריג, וההוראות שנתתן הן לאריג. אשמח אם תהיה התייחסות גם לזה. תודה

יש לציין שאני לא תופרת 11 שנים

מאז שמכרתי את המכונות שלי ועדין מתגעגעת אילהם בטירוף אבל כנראה אהבה שלי לעשית גיזרות עדין שם... אז סילחו לי על החלודה (עיקר לימודי היו תדמתנות
)

האמת שבאמת התיחסתי לאריג ולא לסריג

(מצטערת לגבי סריגים ידוע לי שאותו דבר מתנהלים בגיזרות אך העניין שצריך להישתמש בתפר ובמחט עדינה, ואין להם עיבודים רק התפר המיכפלת יהיה כפול איני רוצה להטעות אם איני צודקת לכן עימכם הסליחה מראש.) ולגבי העודף, שכחתי לציין וסליחה מראש שוב, ישנו מתפרים הקיימים בגיזרת יסוד הגו שניראים כמו מעוינים, כאשר אנו מציירים את החלק האחורי אנו כביכול חותכים את המתפרים ואז נוצר לנו מעין V הפוך,. כאשר אנו מעתיקים את הגיזרה של החלק האחורי אנו מעתיקים את החלק העליון עד הנק' של תחילת ה-V ויש להקפיד על המהלך הבא,. 1. מעתיקים את הקו הראשון של ה-V 2. בקודקוד הV אנו נשים סיכה להעזר בה (ונעשה כמו במחוגה) 3. מוזיזים את קו ה-V שציירנו אל קו הV השני 4. וממשיכים להעתיק את הגיזרה כרגיל ולגבי העיבודים גו- עיבוד 1 - עורף , לוקחים את הגיזרה האחורית מעתיקים את קו העורף ואת קו האמצע והכתף מודדים מקו העורף לתוך החלק כ-3 ס"מ יווצר קו מקביל זהה לצורת קו העורף ברוחב 3 ס"מ עיבוד 2 - קו תחתון חלק אחורי את החלק האחוריי אנו לוקחים וניכנסים בחלק התחתון שלו כלפי מעלה כ-3 ס"מ בקו מקביל לקו הסיום של חולצת השרוולון (כמובן מדלגים על הרווח של המתפר בזמן סימון העיבוד ע"ג השרוולון ) בחלק' האחורי כמו שציינתי קיים מתפר, העתקה של העיבוד נעשה כך- מעתיקים מאמצע הגו עד המתפר עולים עם קו המתפר עד סוף 3 ס"מ ואז מדלגים על הרווח הכוונה מזיזים את הגיזרה של העיבוד לקו המתפר השני שלא הועתק ( הערה-נוצר בדר"כ רוח של מ"מ אבל הוא נעלם בתפירה לכן אין לו משמעות ולא נוגעים ברווח) וממשיכים להעתיק את העיבוד של החלק האחורי שמגיע עד לתפר הצד כמובן. לגבי החלק הקידמי- לוקחים את הגיזרה של השרוולון ומציירים עליו בחלק התחתון בקו מקביל לקו הסיום כלפי מעלה ב 3 ס"מ וכמובן המחשוף גם צריך עיבוד לכן אנו מעתיקים את המחשוף כאשר אנו ניכנסים במקביל את ה-3 ס"מ העתקה של העיבודים הקידמים מס' הגיזרות שיש בסה"כ הם השרוולון עצמו - קידמי אחורי ושרוול עיבודים- אחורי ,עורף וקו סיום קידמי מחשוף וקו סיום,. הערה, יש לבדוק את גיזרות העיבודים שהם מתחברים בנק' המיפגש בתפר הצד,שקו העורף מתחבר בדיוק עם קו המחשוף. יש להוסיף לתפרים בחלקים שיש עיבודים רק 1 ס"מ ולתפר הצד יש להוסיף 2 ס"מ את העיבודים אנו תופרים ימין על ימין (של השרוולון) ואח"כ הופכים אותו ונותנים עוד תפר צמוד למקום התפור לגבי תפר הצד אנו נותנים 2 ס"מ ע"מ לפרוש את התפר , יש לתפור קודם את השרוולון, עיבודים -תופרים את תפר צד מצמידים תפר צד לתפר צד כאשר הוא פרוש כדי שלא יהיה עובי ואז תופרים את החלק התחתון צמוד לקו סיום הבד הופכים וכמו שציינתי נותנים תפר צמוד למקום התפור חשוב מאוד- לא עושים אוברלוג במקום שיש עיבודים לעולם!!! אני מקווה שהסברתי נכון וברור.. ושוב סליחה

למעלה