תפירת צוואר רחם

dana31

New member
תפירת צוואר רחם

לילה טוב לפני כמה חודשים עברתי לצערי הפלה בגלל אי ספיקה צווארית. נאמר לי שבהריון הבא אצטרך כנראה תפירה של צוואר הרחם. האם משהי חוותה לידה מוקדמת למרות קשירת צוואר הרחם? אשמח לקבל תגובות

תשובה לא מעודדת

צר לי להשבית שמחה ולהרוס לך את המצב רוח עם הסיפור שלי , אבל לי יש אי ספיקת צוואר הרחם קלאסית .(הריון ראשון - הפלה בשבוע 20 ללא כאבים) . בשני עברתי תפר, סחבתי עד 30 שבועות ואז נאלצו להוציא אותו כי היה דימום ולחץ על התפר . (ילדתי תוך יומיים מההוצאה). בהריון השני גם עברתי תפר וסחבתי עד 35 ואז היו צירים לחץ על התפר והוצאה. באחרון זה היה השיא- למרות התפר ראו באולטראסאונד איך ההריון יוצא דרך התפר החוצה ואחרי שבועיים שכיבה עם הרגליים למעלה שלפוחית ההריון "התפוצצה" יעני ירדו המים וילדתי בשבוע 27 . השורה התחתונה המעודדת היא שלכולם שלום והם מהממים. השורה התחתונה הפחות מעודדת היא שאם אכן מדובר באי ספיקה אמיתית לפעמים היא חמורה כל כך כמו אצלי שלמרות התפר יש לידות מוקדמות . מצד שני ללא תפר צווארי כנראה שלא היו לי ילדים. אז תודה לקידמה . מאחלת לך שהתפר יחזיק עד שבוע 35 ותלדי שבועיים אחרי ההורדה שלו... (יש גם הרבה כאלה..).

לי יש תשובה יותר מעודדת

אני עברתי בהריו שני תפירה של צוואר הרחם (הריון ראשון בשבוע 24 ) וסחבתי ללא בעיות עד שבוע 38 . אצלי התפירה היתה "מקדם הסטריה". לא היתה לי אי ספיקה של הרחם, אלא נתגלתה אצלי בעיה בקרישת הדם (ראי הסבר בשאר התשובות), לכן אולי אני לא מקרה קלאסי של תפירה עקב אי ספיקת צווארית. אזהרה קטנה- ההליך קצת כואב (אבל שווה).

למעלה