תפירת מכנס

olivia4

New member
תפירת מכנס

יש ברשותי כמה זוגות מכנסיים שאני לא צריכה שהייתי רוצה להרכיבם מחדש, כלומר לפרום אותם בכדי לתפור מחדש שיתאימו למימדים שלי. זה יותר לתרגול כי כל מכנס שאני קונה אני צריכה להצר בצדדים וגם באזור המותן והמפשעה. אמנם העלתי את הבעיה הזו לפני כן כאן בפורום וניסיתי כמה דברים שהמליצו לי אבל התוצאות לא מספקות. אשמח לקבל כתבה/מאמר/סרטון או כל דבר אחר שיכול לעזור. תודה על העזרה.

דאגי לגזרה טובה שלך .תעתיקי את המכנסים לנייר

וסמני את התיקונים שאת עושה" להצר בצדדים וגם באזור המותן והמפשעה" כשיש לך גזרה של1/2 חלק קדמי ו1/2חלק אחורי את מסודרת . איך תופ רים מכנסים ? מניחים חלק קדמי על חלק אחורי ובודקים שקוי האורך צד ומפשעה יתאימו . אני מתחילה לתפור מלמטה כלפי מעלה תופרת קודם את פנים הרגל ,אח"כ תפר צד ובסוף מחברת את שני חלקי המכנס התפורים.מקו המותן בגב עד התחלת הרוכסן בקדמי .אח"כ מרכיבה רוסן ואחריו חגורה .החגורה מורכבת משני חלקים כאשר הסגירה בגבתפר פתוח כדי שיהיה קל להצר/להרחיב .

אדה1

New member
סדר העבודה

הי אטי, קראתי את תגובתך ואת דרך העבודה שהצעת. אני למדתי , אמנם לפני הרבה שנים, סדר עבודה למכנס קצת שונה - קודם מחברים את המפשעה בגב ובקידמי, מרכיבים את הרוכסן ורק אז מחברים תפרי צד ופנים הרגל. ובסוף חגורה מחלק אחד מסביב לכל המכנס. האם ישנו יתרון לסדר העבודה שאת הצעת על פני זה שהצגתי למעלה? (זו לא שאלה ממקום קנטרני אלא ממש למטרת למידה ושיכלול הביצועים שלי). תודה מראש

המכנסים מונחים טוב יותר כשתופרים מפשעה בסוף

תסתכלי על מכנסים מוכנים ותראי כיצד הם תפורים .

בהרבה מכנסיים מוכנים אפשר לראות שמחברים

קודם את תפרי הצד והמפשעה, ואז מחברים בתפר אחד את תפרי הרגל הפנימיים. זה לא יושב טוב, ויוצר קפל בחלק הפנימי של הרגל - בדיוק מתחת למפשעה. הדרך הנכונה היא לגמור כל קדמי - כיסים, קישוטים, מה שלא יהיה, ואז לחבר אותם במפשעה הקדמית כמעט עד הסוף ולתפור את הרוכסן או הכפתרה. אותו דבר עושים גם לגב - מחברים גסקות, כיסים וקשקושים לכל חלק בנפרד. עכשיו מחברים את תפרי הצד ומוסיפים עליהם תיפורים אם צריך, ואת התפרים הפנימיים של הרגל. בשלב הזה מכניסים רגל לתוך רגל וגומרים את תפר המפשעה. שלופקות, חגורה, מכפלת - והמכנסיים גמורים.
(אז למה זה לוקח תמיד כל כך הרבה זמן?)

olivia4

New member
תיקון מקומי

האם אפשרי לתקן את תפר המפשעה מבלי לפרום את כל המכנס? בהרבה מקרים המכנס יושב טוב על הגוף ומשום מה רק באזור המפשעה זה גדול ומשוחרר.

אדה1

New member
יש משהו אחד שלא הבנתי

כתבת - "בשלב הזה מכניסים רגל לתוך רגל וגומרים את תפר המפשעה" - מה זאת אומרת?? תודה

מכנס בתוך מכנס, כשימין הבד פונה אל ימין הבד

חשבי שאת מחזיקה זוג מכנסיים גמור ביד, ומכניסה את היד במכנס אחד מכיוון מכפלת, דרך המפשעה ועד המכפלת של המכנס השני. עכשיו את תופסת את המכפלת השניה וחזירה את היד אליך. מה יצא? מכנס בתוך מכנס. עכשיו אפשר לתפור את תפר המפשעה. חלקו היה תפור מראש, כשעשינו את חלק הרוכסן/כפתרה. בהצלחה.

אדה1

New member
אבל,

את המפשעה בגב אפשר גם לתפור כאשר הופכים את כל המכנס על צד שמאל - תופסים רק את מפשעת הגב ותופרים. לא כן? לשם מה נחוץ להכניס רגל בתוך רגל???

רות מלר

New member
קחי ליד זוג מכנסיים

הפכי רגל בתוך רגל וראי איך זה פלא את יכולה להניח את קו התפר בנוחות מתחת למחט ולתפור

אדה1

New member
אנסה זאת בפעם הבאה שאני אתפור מכנסיים - תודה

על ההסברים.

למעלה