תפירת חצאית

ateret83

New member
תפירת חצאית

יש לי בד לייקרה ואני רוצה לתפור ממנו חצאית A די פשוטה עם חגורת סטרצ' מהבד עצמו. האם זה משמעותי מכמה חלקים אעשה את הגזרה? כלומר- האם מחתיכה אחת והתפר יהיה מאחורה, או משתי חתיכות שיושבות אחת על השנייה? אין לי אגן צר במיוחד (למרות שאני די רזה) ככה שאני מעדיפה גזרה שתחמיא לאיזור הזה. ועוד משהו: בעקבות השרשור על האוברלוק אני תוהה אם זה בזבוז זמן לתפור חצאית כזאת בתפר ישר, כי היא בנויה על גמישות, ואולי דווקא בגלל זה לא תחזיק מעמד. מה אתן אומרות? (אני מתחילה לפנטז על אוברלוק ביתית. תפרתי כבר שתי חולצות טריקו בתפר ישר, אבל זאת באמת לא מציאה מבחינת התוצאות).

הדור

New member
לדעתי אם את רוצה להחמיא כדאי מששה חלקים

ולא לתפור בלי אוורלוק פשוט זה יתפוצץ ,ודוקא היכן שאת לא רוצה

ateret83

New member
חבל שאין מקום שמשכיר אוברלוקים לפי שעה...

זה ממש בעייתי כל הסיפור הזה. חיפשתי בשרשורים מהקומונה וגם בדקתי בלוחות יד שנייה. אני מבינה שזה עלות של לפחות 600 ש"ח וצפונה, ואני סטודנטית תפרנית שדווקא אוהבת את הבדים הגמישים האלה במיוחד כי הם מתאימים לסגנון שאני אוהבת ללבוש. אם למישהי יש רעיון יצירתי להתגבר על המכשול הזה, אני מאוד אשמח.

יואו גם אני רוצה מקום כזה

לא רק אוברלוק. שיהיה קפה- מכונת תפירה כמ שיש קפה אינטרנט
השכרת מכונה לשעה.

אצלי יש מקום כזה תשאלו את ?תומריקוש ?

גם קפה גם תה גם מים ,מאפיה ממול אפשר גם בוקס וקוראסון לשומרי דיאטה .

aviviye

New member
עד כמה צריך להתבאס מזה שאין אוברלוק בבית

כאמור אני בתחילת הדרך והשקעתי במכונה טובה (ברנינה), לא שעוזר אבל האם בדיעבד היה עדיף מכונה בינונית ואוברלוק בינוני? האם רב התופרות הביתיות מרגישות חיסרון גדול ללא אוברלוק. השאלה היפוטתית כי אין לי כוונה לרכוש בזמן הקרוב אוברלוק

happyhappy

New member
אני רכשתי מכונה בינונית ומטה

יותר נכון רכשו בעבורי אותה (יענו מתנה) ולפני כמה ימים התחדשתי באוברלוק של ברנינה ואני מרוצה עד הגג ! אכן השקעה גדולה אך התוצאות שונות לגמרי.

שש שבע

New member
אפשר בלי אוברלוק, אבל אי אפשר בלי תך ישר

אז יופי יש לך כונה טובה, אני בעד כלי עבודה מצוינים, תחסכי קצת כסף (ותמיד יש ממה לחסוך ועל מה לוותר) אום זה חשוב לך, ותקני לך אוברלוק בעוד זמן מה כשיצטבר לך הסכום, ואז תדעי את התשובה לשאלה שלך.

aviviye

New member
עשית לי טוב לפני שבת

ממש לא רלוונטי אוברלוק היום, אך לפי גישתך בטח גם לא רלוונטי אוברלוק ביתי כמו שמוכרים באמזון (לדוגמא חברת BROTHERׂ) בכ- 230$

הדעה הזאת מנומקת? כי לי יש אוברלוק ביתי

בבית ותעשייתי בעבודה (הא!) כבר שמונה שנים בערך, והסבתי פה כבר כמה פעמים השבוע למה טוב אוברלוק ביתי. אם לא טוחנים אותו שמונה שעות ביום, ונזקקים לכמה סוגים של אוברלוק (שלושה חוטים לניקוי, ארבעה חוטים לסריגים ואוברלוק דק לגימורים עדינים), אז עדיף ביתי. ובקיצור (שוב): יש לך נימוקים לטובת התעשייתי בבית?

שש שבע

New member
אם אין לך ממש מפעל לא חובה תעשיתי

לפני 22 שנה כשהייתי בהריון שלישי, ו-6 שנות נישואין, הלכנו אני ובעלי לבחור לי את מתנת יום הנישואין, לדעתו הייתי צריכה להשלים סט תכשיטים שנאסף בכל יום נישואין, ויום הולדת, קרי עגילי יהלום, אז מדדתי אינספור עגילים, ואחרי יותר משעה אמרתי לבעלי בחצי תחנונים " בוא נקנה מכונת אוברלוק" והוא נדהם אמר לי"אם רצית אוברלוק למה לא אמרת מיד? למה אנחנו מבזבזים פה את הזמן?" אז חצינו כביש ובצד השני היתה חנות שבה קנינו אוברלוק ביתית פשוטה של ברדר, 2 חוטים לאוברלוק, ו-2 חוטים לתך ביטחון, כשנארזה המכונה אמר בעלי לזבן "תראה מה זה. באנו לקנות עגילי יהלום, ויצאנו עם אברלוק" "עם האוברלוק הזו עוד תקנה הרבה יהלומים" אמר הזבן לבעלי. וככה יצאנו אני שמחה ומאושרת כשכרסי בין שיני, ובמכונית האוברלוק, ועוד באותו הערב בלי שום קורס, ישבתי והרצתי אותה. וככה היא הפכה להיות הבסיס למה שיש לי היום, תפרתי איתה, אז נכון שהיא איטית יותר, ועדינה יותר, אבל דחילקום היא לא זיגזג, ולא דמוי אוברלוק, היא אוברלוק. לפני 13 שנים קניתי תעשיתי (שאל תשכחו צריכה המון מקום כי השולחן שלה הוא מטר ועשרים- כך שזה גם שיקול) ואחרי כן עוד אחת, ואין ספק שאין על המהירות שלהן, ועל זה שהן סוס עבודה. אבל גם הביתית חיה וקימת, אצל בת אחי חובבת התפירה שאוהבת לתפור לה ולילדיה, ונהנית ממנה עד היום. אגב מאז אותה רכישה, אם מתחשק לי תכשיט, אנחנו קונים ביחד, אם יוצא לי להיות לבד אני קונה וכשאני חוזרת אני אומרת לו "תראה מה קנית לי..." והוא מהנהן ואומר "נכון שיש לי טעם טוב?, אגב תזכירי לי כמה זה עלה לנו..." הוא מבסוט שנחסך לו סיוט, ואני מבסוטה שהוא מבסוט....

גולדי 25

New member
אביבית לברנינה ...

אפשר להשיג חלק נוסף שמתלבש על המכונה ותופר אוברלוק עם סכין חיתוך, משהו מעניין, שווה לברר

שש שבע

New member
והסיבה לכך, היא שיש ציפיות

והן לא מתממשות, ואז זה נורא מתסכל.

הדור

New member
לי יש אוורלוק תשיעתי ומכונה תשיעתית ומכונה

ביתית שכמעט איני פותחת רק לזיג גז בטלאים

שש שבע

New member
נו יופי

כשיש זו וזו\ ודאי שתשתמשי בתעשיתית\ אבל מי שיש לה רק ביתית תהנה ממנה מאוד.

ateret83

New member
אגב, אפשר שאלה של בורה?../images/Emo9.gif

אני יודעת שאחרי שהצהרתי שאני קונה אוברלוק, זה יישמע די דבילי שאני שואלת את השאלה הבאה, אבל הנה זה בא.... אני מבינה שאוברלוק תופרת בדים גמישים באופן שמאפשר גמישות לבגד, במקום תפר ישר שאינו גמיש ומתיחה שלו תוביל לקריעה. אבל מה עוד המכונה עושה? האם חוץ מהתפר שאני רואה בחולצה בין החלקים היא גם תופרת במקביל עוד תפר ישר? ואז איך הוא לא נקרע כשהבד נמתח? והאם כשאומרים שהיא "מנקה" מתכוונים שהיא גוזרת את שאריות הבד מהמקום שבו אני מעבירה את התפר? כשאני קונה מכונה, מה הכי קריטי שהיא תעשה חוץ מתפר האוברלוק עצמו, ומה הגיוני לצפות ממכונה יד שנייה סביב ה-1,000 ש"ח? קראתי את המאמרים בקומונה, אבל עדיין לא מצאתי תשובות לשאלות האלה. אשמח אם מישהי תאיר
את עיניי.

מכונת אוברלוק כשלעצמה-עושה תפר אוברלוק בלבד

לפעמים גם ברוחבים שונים, באלה של ה-5 חוטים יש גם מכונות שעושות תפר שטוח, אבל הן יקרות. אוברלוק לא מיועדת לתפירה של בדים גמישים בלבד, בנוסף היא משמשת גם ל"ניקוי" וגימור מסביב לכל חלק בגזרה. אני קניתי אוברלוק יד שנייה 3 חוטים שמשמשת אותי (טפו טפו טפו חמסה שום בצל ושאר ירקות) טוב מאוד עד הלום. היא עלתה 950 ש"ח. בטח למומחיות יהיה מה להרחיב בהצלחה

למעלה