תפירת חצאיות

תפירת חצאיות

שלום, רציתי לדעת כמה בערך אמורה לקחת תופרת עבור תפירת חצאית לפי דגם של חצאית קיימת? חצאית פשוטה יחסית.

lirola

New member
חצאית

פעמים רבות נשאלות שאלות כאלה בפורום, והתשובה היא שאין עליהן תשובה. חצאית יכולה לקחת 30 דקות ויכולה לקחת שעתיים או חמש או יותר, זה תלוי כמה עבודה יש בה. האם יש בה גומי, או רוכסן. האם יש בה חגורה או עיבוד פנימי. האם יש מכפלת תפורה במכונה או בתפר נסתר. האם יש בה קפלונים או כיסים...., האם יש בכיסים בטנה , האם יש בחצאית ביטנה ועוד כהנה וכהנה. וגם כשתיידעי אותנו מה באמת מורכבות העבודה תהיה תופרת שתיקח 35 שקלים לשעה כי ככה היא רגילה לקבל בעבודתה ותהיה תופרת שתיקח 100 שקלים לשעה. אז קשה מאוד להגיד. וצריך לזכור משהו -כשרואים חצאית שבחנות עולה 150-200 שקל, צריך לזכור שכשעושים כאלה בכמויות של מאות או אלפים, זה מוריד את המחיר , כי נגזרות 1000 חצאיות בבת אחת, והן נתפרות באמצעים אוטומטיים או סמי אוטומטיים, כך שמחיר של תופרת לעולם לא יהיה תחרותי כמו מחיר של חנות. סתם דוגמה-במפעל שמייצר לחנותפריסת בד וגזירה של 1000 פריטים לוקחת 4 שעות (סתם דוגמה), מדובר בהשקעה של 15 שניות לפריט אחד, בעוד שתופרת תגזור את הבד של החצאית שלך בחצי שעה אם היא פשוטה. בחנות יש לך סמול מדיום ולארג', את מודדת ומה שמתאים את לוקחת, אבל תופרת תצטרך להתאים לך בדיוק, אז גם יש תיקונים. ומה עם להוציא את הגיזרה מהחצאית המקורית? גם לוקח זמן , לדעתי חצי שעה גם למי שמיומנת מאוד. אנשים לא מבינים את הדברים האלו. אני לא מבקרת, אני רק פותחת דלת לראות כיצד הדברים נראים מהצד השני.

*מעולם* לא היה בגד שלקח לי חצי שעה עבודה

בטח אם צריך להוציא גזרה קודם מבגד קיים, לאזן ולהתאים אותה לגוף ולתת את כל התוספות. גזירה גם לוקחת את הזמן שלה. יש בדים שרק לישר אותם על השולחן לוקח רבע שעה. תפירה, גיהוץ, גימור - אין דבר כזה בגד בחצי שעה. בגד זה לא עוגה.

lirola

New member
חצאית מטריקו שעושים לה

שני מלבנים עם גומי יכולה לקחת לתופרת חצי שעה של תפירה נטו. ורק הסברתי שבעצם זה תלוי בהמון גורמים.גם כך וגם כך כוונתי היתה לחצי שעה של תפירה נטו ללא קשר להוצאת גיזרה או לגזירה עצמה, שברור שלוקחת עוד זמן. בכל מקרה כל בגד שאני תופרת אני תמיד משערת שלתופרת מקצועית לוקח שליש או רבע מהזמן שלי לוקח, אז אולי נסחפתי.

שש שבע

New member
לא בטוח שלתופרת לוקח שליש זמן

יכול להיות שתופרת גם יודעת שצריך לעשות עוד דברים על הדרך. אבל פחות זמן ממישהי שלא מיומנת זה ודאי.

שש שבע

New member
פעם עשינו בדיקה , בשביל הקטע...

חצאית חצי פעמון פלוס גומי, רבע שעה....ועוד נשאר עודף. גזרנו על הבד., אבל גם זזנו מהר מהר. בתכל'ס, באיטיות חצי שעה היא די והותר לזה. אבל לא כל חצאית היא כזו כמובן.

רות מלר

New member
שש- כולן אצלך סופר מקצועיות

נסי לחשוב על מישהי שעוד חוששת לגזור עקום ובטוחה שהמכונה תתפור לה ת האצבעות ולא ממש שולטת בתפירת קו ישר. אני מכירה כאלו שלקח להן לעשות ת מה שנראה לך כלום- שש שעות. כי היו שם כל כך הרבה קריאות אמא'לה ויו ומה יהיה בסוף יתברר שהשאלה נשאלה על מנת לדעת איך לתמחר תופרת ע"י מישהי שלא יודעת את המלאכה.

שש שבע

New member
ברור,זו בס"הכ תגובה בשביל הקטע

פעם קיבלתי לעבודה אישה שאמרה שהיא תופרת, והראתה לי את הבגדים שתפרה. עבדה אצלי יומים ושילחתי אותה הביתה. רוכסן לקח לה לחבר חצי יום. לולאות לכפתורים כל רגע קראה לי, ברח החוט מהמחט קראה ל להשחיל. נתתי לה צ'אנס עוד יום, עוד יום אחד יותר מידי. היום אחת הבחינות שאני נותנת לתופרות, זה חלק גזור טוואל, מכונה הכי מהירה שלי, ו...יאללה תחברי... אם לוקח יותר מ-2 דקות אני לא מקבלת.

למעלה