תפירת וילונות

הסהר

New member
תפירת וילונות

שלום לפורום !

לרגל המעבר לדירה מלאת חלונות, החלטתי לקחת על עצמי משימה - ולתפור וילונות לבית. לפחות חלק ...
מכיוון שלא תפרתי המון זמן , אשמח לכל עצה שתוכלו לתת לי !

הוילונות אמורים לספק גם בידוד תרמי, ומאידך לאפשר לאור להיכנס. לכן הכוונה היא לוילון כפול, של שכבה ראשונה אטומה ויחסית כבדה, ושכבה שניה קלילה ושקופה.

שבוע טוב

שש שבע

New member
מעבר לזה, את צריכה להחליט מה את רוצה שיהיה למעלה

טבעות כיווצים, קיפולים וכו',
אחר כך נראה איך אפשר לעזור,
אבל נתחיל בעובדה שלכל מטר של חלון, את צריכה כשלושה מטרים בד, אפשר גם פחות, אבל לפחות שנים וחצי כדי שיראה טוב

הסהר

New member
מה שהכי פשוט

אפילו חשבתי לקנות טבעות לוילון עם קליפסים לחיבור הבד...
הרעיון המוביל הוא פשטות.

מעניין מה שאת אומרת על כמויות הבד.
דווקא לחלון בסלון חשבתי לקנות וילון מאיקאה, אבל עכשיו זה נראה לי פחות מתאים... החלון ברוחב 200 וכל כנף של הוילון היא רק 140 ס"מ..
ולדעתך, אורך כפול 2 של בד לא מספיק ?
זה מוסיף לי עוד וילון או שניים לתפירה ..

שש שבע

New member
אם הוילון מבד אטום, אז זה יכול להיות בסדר,

פשוט פחות עשיר,
אם רוצים וילון עשיר צריך יותר בס,
ואם את רוצה וילון פשוט, תפרי מכפלת גדולה שבתוכה תוכלי להשחיל את המסילה,
או הכיני לולאות אויר מבד,
קליפסים ? לאיזה סוג את מתכוונת?
בכל אופן לא כאלו כמו על קולב, שאת מושכת והם משתחררים...

ש מ ש א

New member
וילון על קליפסים

את בודאי מתכוונת לקליפסים קטנים שמשתלשלים מטבעות מתכת שאותן משחילים על מוט שמחובר לקיר.
השיטה הזאת פשוט מצוינת כשרוצים לתפור לבד ושיהיה פשוט וגם נראית נהדר על הקיר, לדעתי - רק שבדרך כלל כדי שיהיה תלוי יפה צריך קצת יותר קליפסים ממה שיש בשקית סטנדרטית של איקאה למשל. אם יש מרחקים גדולים בין הקליפסים, נגיד יותר מעשרים סנטימטר - הבד נשמט למטה ולא תלוי יפה.

אצלי בכל הבית יש וילונות כאלה כבר יותר מעשר שנים, כולל בסלון, וזה עובד נפלא. אם הבד כבד - להוסיף קליפסים [נגיד כל 10-15 ס"מ].
צריך לתפור פשוט מלבני בד בגודל המבוקש ולתפוס אותם עם הקליפסים. קל מאוד להוריד לכביסה ולשנות / להחליף וילון.

מה שכן - כדאי להקפיד על מינימום כפול בד לא מרוחב החלון, אלא מרוחב כל האזור שהוילון תלוי עליו [שבדרך כלל זה מכסה קצת קיר בצדדים], אחרת זה נראה דל. עדיף פי 2.5 או 3, במיוחד בבדים דקים ושקופים.
כדאי גם לתפור קפל באזור הקליפסים, כי עם הזמן הבד עשוי להיחלש מהתפיסה, אם כי אף וילון בביתי לא נקרע מהם למרות שהם חזקים ומחזיקים את הבד [גם בד באורך 2.5 מ'].

בהצלחה.

הסהר

New member
עצות מועילות , עזרתן לי מאוד

נראה שמה שאעשה, זה לקנות בד כותנה או בד אטום אחר, ומעליו בד שקוף, פי 2 מרוחב המוט,
ואתפור אותם יחד - עם רווח להשחלת המוט, או עם קליפסים.
רק מקווה ששני הבדים ישארו באותו הגודל גם אחרי כביסה שניה ... (כביסה ראשונה תהייה לפני התפירה כמובן).
כבר מחכה להתחיל

דוגמא לטבעות עם קליפסים של איקאה -
http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={EFAE7D52-D238-4F7F-B4F7-2CBE6886EE3E}&details_type=1&itemid={A1BDDD39-9197-46E3-8680-F81651D8CF42}

סתם מבקרת

Active member
לא בדיוק ברור לי איך תשיגי את השקיפות וכניסת האור אם תתפרי

את שני הבדים יחד.
אם את רוצה אפשרות להסיט את הוילון הכבד והאטום ולהשאיר פתוח רק את הוילון השקוף, כדי לאפשר מעבר אור, את חייבת לתפור את הוילונות בנפרד ולתלות על שתי מסילות מקבילות/מסילה כפולה

הסהר

New member
מה שאני עושה עכשיו

זה לקשור את הבד התחתון. הבד העליון שקוף, ודרכו נכנס האור ורואים את הקשירה של הבד האטום.
יכול להיות שזה פחות מתאים עם בד כבד, הוילון שלי עכשיו הוא מבד אטום אבל קליל (מעין סאטן לבן).
הרעיון של שתי מסילות הוא הכי טוב , סטייל בתי מלון, אני רק צריכה לבדוק עלויות כי כל המטרה היא לחסוך כסף...

mmi303

New member
אולי יש לך תמונה של וילון הקליפסים?

אף פעם לא שמעתי על קליפסים מהסוג שאת מספרת,אולי יש איזה סרטון שרואים את צורת הוילון הזאת? תודה.

למעלה