פעםפעםפעם, כשלמדתי תדמיתנות, היה איתי בקורס
איזה אחד שלא כל כך הסתדר עם החומר כפי שהוא הועבר בכיתה והיה בא אלי מדי כמה ימים לקבל עזרה בהכנת שיעורי הבית ולהסברים נוספים. אחרי חודשיים עברנו מין מבחן מיון שמי שלא עמד בו נאלץ לעזוב את הקורס. כישורי ההוראה הבוסריים שלי כשלו אז, ונפרדנו ממנו בצער. היום הוא מעצב ידוע ומצליח. כדי להיות מעצבת טובה כדאי שתהיה לך הכשרה גם בתפירה ודיגום, אבל זה ממש לא הכרחי. עובדה. טיפה יותר קרוב לענין - אני התחלתי לעשות בגדים כששיפצתי בגדים שלא הייתי מרוצה מהם, ובסריגה. כשזה לא הספיק לי לקחתי קורס/חוג בתפירה לפי בורדה עם התאמה למידות האישיות, ועם השינויים וההתאמות הקורס הזה הספיק לי למשך כמה שנים. רק אחר כך הלכתי לקורס של משרד העבודה והפכתי את התחביב למקצוע. עוד יותר קרוב לעניין - כדי לדעת לתפור ברצינות צריך ללמוד ממישהו. יש המון דברים לא אינטואיטיביים בתפירה ודיגום, שנעשים בדיוק הפוך לשכל הישר. כדאי ללמוד אותם ממישהו ולראות איך עושים אותם כמו שצריך. לתפור בלי מכונת תפירה - אני מכירה מישהי שלמדה דיגום ותפירה, הניחה את הכלים בצד, והיום היא עושה שמלות בעבודת יד. כל שמלה נעשית בדיגום חופשי ונתפרת ביד בחוט ומחט. כל אחת יחידה ומיוחדת. זה נדיר אבל אפשרי. יש לך אפשרות להתחיל ללמוד ממישהו קרוב? אמא, סבתא, דוד, דודה? אם כן, אז כדאי לקבל איזה שהם יסודות כבסיס להמשך.