תפירת בגדים - שאלות

Orange Sky

New member
תפירת בגדים - שאלות

אני רוצה להתחיל לעצב קצת בגדים, לתפור, אבל אף פעם לא עסקתי בזה ואין לי שום ידע בנושא. זה אפשרי ללמוד לבד לתפור בגדים בלי קורס וידע מקדים? ובלי מכונת תפירה... אם כן אז מה אני עושה? תודה רבה

ליבית50

New member
אם יש לך מכונת תפירה

אתה יכול ללמוד לתפור לבד אבל זה יהי ה תהליך ארוך ומייגע .אתה טוען שאתה רוצה לעצב , אם אתה לא יודע לתפור איך אתה יכל לעצב ?זה מאד מצחיק אותי שאנשים שאין להם מושג בתפירה רוצים לעצב .התפירה היא חלק בלתי נפרד מן העיצוב .היא ההוצאה לפועל של העיצוב .שילוב של מעצב שגם יודע לתפור זה ו שילוב מנצח.לגבי מכונת תפירה .....פעם לא היו מכונות תפירה ובכל זאת אנשים התלבשו .תחשוב על זה

Orange Sky

New member
למה בדיוק זה מצחיק אותך?

בד"כ כשמישהו מחליט שהוא רוצה לעשות משהו הוא לא בעל נסיון וידע בעניין אלא מחליט שזה מה שהוא רוצה ואז לומד את זה. אני לא מבינה מה מצחיק באנשים שלא יודעים לתפור ושרוצים לעצב. אנשים מחליטים שהם רוצים לעצב, הם לומדים לתפור ואז מעצבים. (קורע..) אולי בהודעה שלי זה נראה כאילו אין לי כוונות ללמוד תפירה מקצועית אבל אני התכוונתי לזמן הנוכחי שבו אין לי אפשרות ללכת ללמוד תפירה ושאלתי אם אני אצליח בלי זה. לא אמרתי שבכוונתי להפוך למעצבת בלי שאני יודעת לתפור. סליחה, אבל יצאת קצת מתנשאת ולא נחמדה, או שאני לוקחת דברים יותר מדי קשה...

ליבית50

New member
אל תקחי את הדברים קשה

אם את מוכשרת ותתמידי ותהיי חדורת מטרה את גם תצליחי .

פעםפעםפעם, כשלמדתי תדמיתנות, היה איתי בקורס

איזה אחד שלא כל כך הסתדר עם החומר כפי שהוא הועבר בכיתה והיה בא אלי מדי כמה ימים לקבל עזרה בהכנת שיעורי הבית ולהסברים נוספים. אחרי חודשיים עברנו מין מבחן מיון שמי שלא עמד בו נאלץ לעזוב את הקורס. כישורי ההוראה הבוסריים שלי כשלו אז, ונפרדנו ממנו בצער. היום הוא מעצב ידוע ומצליח. כדי להיות מעצבת טובה כדאי שתהיה לך הכשרה גם בתפירה ודיגום, אבל זה ממש לא הכרחי. עובדה. טיפה יותר קרוב לענין - אני התחלתי לעשות בגדים כששיפצתי בגדים שלא הייתי מרוצה מהם, ובסריגה. כשזה לא הספיק לי לקחתי קורס/חוג בתפירה לפי בורדה עם התאמה למידות האישיות, ועם השינויים וההתאמות הקורס הזה הספיק לי למשך כמה שנים. רק אחר כך הלכתי לקורס של משרד העבודה והפכתי את התחביב למקצוע. עוד יותר קרוב לעניין - כדי לדעת לתפור ברצינות צריך ללמוד ממישהו. יש המון דברים לא אינטואיטיביים בתפירה ודיגום, שנעשים בדיוק הפוך לשכל הישר. כדאי ללמוד אותם ממישהו ולראות איך עושים אותם כמו שצריך. לתפור בלי מכונת תפירה - אני מכירה מישהי שלמדה דיגום ותפירה, הניחה את הכלים בצד, והיום היא עושה שמלות בעבודת יד. כל שמלה נעשית בדיגום חופשי ונתפרת ביד בחוט ומחט. כל אחת יחידה ומיוחדת. זה נדיר אבל אפשרי. יש לך אפשרות להתחיל ללמוד ממישהו קרוב? אמא, סבתא, דוד, דודה? אם כן, אז כדאי לקבל איזה שהם יסודות כבסיס להמשך.

ליבית50

New member
אם תפרת לפי גזרות של בורדה

והדברים יצאו יפה אז מבחינתי את זה לדעת לתפור.

לפני שאענה לך, ברצוני גם להגיב דרך אגב לתגובה

שניתנה לך, פעם היו לובשים גם עלי דפנה, אז? .. ועכשיו לשאלה שלך, ספר (מעצב שיעריכול להיות ספר ללא קורס? ללא מספרים? ללא ידע מקדים כולשהוא? הרצון שלך (הוא יפה) אבל בין רצון ובין תוצאה ישמרחק,. כי לדעת לעצב בגד שהוא גם ניתן לביצוע בתפירה חייבים לדעת לתפור את הימנימום. כדי לעצב גיזרות חופשיות (שזה על בובות) צריך גם לדעת לתרגם אותם על גיזרות כדי לצייר משהו שיבינו ממנו משהו צריך לדעת ושלא נדבר על שילוב בדים וכו', (מה שבא בדר"כ גם בשיעור כימיה טקסטילית- שזה עוד יחסית משהו שאפשר להחליק).. שורה תחתונה תהיה רציני תקנה מכונה תעשה קורס תדמתנות שכולל תפירה ואז תתחיל לפעול בכוון שלך שום מעצב ולא משנה מי מהם, לא התחיל בלצייר בלבד כולם אבל כולם התחילו מקורס למדו לתפור לעשות גיזרות ואח"כ הם התקדמו בסולם עד שהגיעו למצב שהם מציירים ונותנים את הכישרון שלהם ע"ג הנייר ומפקחים על השלבים עד גימור הבגד,כאשר יש להם אנשים כמובן שביצעו את שאר השלבים,.

Orange Sky

New member
-

ברור לי שכדי באמת לעצב בגדים אני צריכה לעבור לפחות קורס תפירה, אני רוצה לעשות את זה אולי בעתיד אבל כרגע החלטתי שאני רוצה לעשות את זה סתם כתחביב ואין לי זמן וכסף באמת ללמוד את זה, אז רציתי לבדוק אם אולי יש אפשרות של לעשות סתם לבד בלי ידע מקדים.. אז קיבלתי את התשובה לזה.. תודה רבה על התשובה (ואני בת דרך אגב..) :)

למעלה