תפירה עם בטנה

• פותח הנושא hopw
  • פורסם בתאריך

hopw

New member
תפירה עם בטנה

לאחר שנים שלא תפרתי (תיקונים קטנים לא נחשבים), הוצאתי גזרה של שמלה מהבורדה ואני מנסה לחזור. רציתי עיצת יודעות דבר: 1. השמלה היא שמלת כתפיות שהחזה הוא שני משולשים, רציתי לשאול האם לדעתכן כדי לגהץ פליזלין בין הבד לבטנת ה"חזיה". (הבד העליון הוא שיפון). 2. בחוברת ההסבר של הבורדה, חלק מהחלקים צבועים אפור. ממה שהבנתי חלקים אלו אמורים להיות "ראי" של אותם חלקים הצבועים לבן. האמנם? אם כן, האם כל שעלי לעשות זה להפוך את נייר הפרגמנט כך שחלקו "הימני" יפנה מטה? בד שהוא כחול כהה, האם ניתן להשתמש בבטנה שחורה? תודה מראש

hopw

New member
צריך להיות: האם כדאי לגהץ פליזלין (בשאלה 1).

אם השמלה סימטרית אז אין צורך להפוך את החל

קים. יכול להיות שאלה חלקים שאמורים להיות מודבקים, יכול להיות שאלה חלקים שצריך לגזור להם בטנה. קשה לדעת בלי לראות את הדגם. הידע המוגבל שלי מורה שלרוב לא מדביקים שיפון, אלא יוצרים לו גזרה שאין צורך להקשיח אותה, אבל תכף תבוא שש ותגיד שאני טועה.

לגבי החלקים שצבועים באפור-גם אני בהתחלה

תהיתי לגבי מה הם אומרים, ע"פ הבורדה בעברית שברשותי: בטנת פליזלין-בהתאם לחלקי הגזרה המסומנים באפור בתוכנית הגזרה. בקיצור-מה שבאפור-צריך לגהץ עליו פליזלין. בהתאם לסוג הבד-סוג הפליזלין. בהצלחה

אכן, שלי מדצמבר 1990....

מיטב האופנה
, וברצינות הדבר הכי טוב בה הוא המחיר-13.50 IS. היום המחיר כבר משולש+ חחחח אבל זה היה מבדר לקרוא את זה, לפעמים נדמה שהמתרגמים של הוראות התפירה תפרו בעבר לא יותר מכפתור. אבל זה חביב לראות את זה.......מתישהו זה יהיה שווה הרבה כסף

maybesure

New member
יש לי ערימה של כאלו

נדמה לי שבאותה תקופה קניתי כמעט כל חודש. המחיר אז היה יקר יחסית באותה מידה כמו היום. אגב, בסוף כל הגזרות חוזרות ובורדה בכלל שומרת על גזרות קלאסיות כך שחוברות משנות ה 70 תקפות גם היום - אם מתאימים לגזרות בדים עכשויים. עוד מעט יחזרו גזרות המכנסים הגבוהות - ואז חוברות שנות ה 80 יתאימו ואין צורך לקנות חדש. האמת היא שאני לא מתייחסת להוראות כתובות, אז אפפעם לא התעמקתי בניסוח בעברית. התחלתי ללמוד עוד כשהיו בארץ רק חוברות בגרמנית והיום יש לי בספרדית, גרמנית, רוסית, אנגלית ועברית - בבל ממש

יכול באמת להיות שהבעיה היא בבדים...

אבל עדיין הרבה מהגזרות שם טעונות שיפור. בכל מקרה מצאתי שם כמה גזרות נחמדות למדי, ביניהן ווסט בשבילי, שלא מצאתי באף בורדה "עדכנית" שברשותי. גם לאמא מצאתי שם כמה גזרות נחמדות. וגם אני בד"כ לא מתעסק בהוראות הכתובות, אבל אם הן בשפה שמוכרת לי פחות או יותר אני משקיע לפחות ברפרוף. לפעמים יש להם טיפים או דרכים קלות יותר לתפירה שלא חושבים עליהן לפעמים. כמו כן זה חשוב להציץ בהנחיות שלהם להתאמת הבד לדגם.

hopw

New member
האמת

שאכן בתור נערה, השתמשתי בבורדה בגרמנית ומכיוון שלא הבנתי (ועדיין לא מבינה) גרמנית, עבדתי על פי אינטואיציה. אני מנסה היום להיות קצת יותר "מקצועית". אז לענייננו - החלקים האפורים הן של בטנה? קצת נסחפתן בענייני נוסטלגיה ולא בטוחה שקיבלתי תשובה ממש. בתודה מראש

lirola

New member
תומריקוש ענה לך-על קטעים אפורים

צריך להדביק דביקון-פליזלין

hopw

New member
זאת אומרת

שאילו חלקים שעלי לגזור מהפליזלין. תודה רבה

הכוונה היא שאת גוזרת את החלקים מהבד הרגיל שלך

ובנוסף מגהצת עליהם פליזלין רק לשם ההבהרה

למעלה